Att både vilja ha kakan kvar och samtidigt äta upp den är något som Centerpartiet behärskar till fulländning.

Nu säger Annie Lööf (C) i en intervju i Svenska Dagbladet tillsammans med Kerstin Lundgren (C) och Daniel Bäckström(C) att Sverige ska vara en tydlig röst i nedrustningsarbetet samtidigt som man anser att Sverige inte bör skriva på något FN-avtal som avser att förbjuda kärnvapen.

Få ihop det den som kan.

Det är inte att vara ”tydlig” i nedrustningsarbetet att samtidigt vara emot förbud mot kärnvapen.

Centerpartiet måste välja. Antingen är man för nedrustning och då måste ett avtal om förbud mot kärnvapen som ungefär 120 länder inklusive Sverige sagt sig vara för, vara bra.

Visserligen vet vi att Centerpartiet är ett parti som brukar hyckla. Man säger sig vara för miljön men tvekar inte att gå emot exempelvis en begränsning av jordbrukets besprutning med gifter.

Att flyget är en av de stora miljöförstörarna när det gäller klimatförändringarna är varenda miljöforskare överens om. Alltså är det inte förvånande att Centerpartiet som vanligt hycklar och går emot en skatt på flygresor utan hellre ser fortsatt klimatutsläpp från flyget utan begränsningar. Hyckleriet med Centerpartiets miljöpolitik fortsätter alltså precis som vanligt.

En gång sågs Sverige som ett föregångsland när det gällde nedrustning och begränsning av kärnvapen men får


Det är inte bara kondens bakom flygplan, det är också utsläpp av klimatgaser i stor skala. Något att tänka på för Centern när de inte vill införa skatt på flygresor.

Centerpartiet sin vilja igenom tillsammans med de andra allianspartierna så kan vi i alla fall vara säkra på en sak, nämligen att dagens kärnvapenländer kommer att fortsätta utveckla sina atombomber, troligen kommer också fler länder att likt Nordkorea skaffa sig kärnvapen eftersom det är det enda försvaret mot länder med kärnvapen.

Hur ska Centern ha det?

./.

3 Svar på “Hycklerimästarna”
  1. Markus skriver:

    Alltid uppfriskande med lite politisk logik. Att 122 av världens länder redan skrivit under en FN-överenskommelse om förbud mot kärnvapen verkar inte ha någon betydelse.

  2. Lars skriver:

    Jag stöder dig fullt ut!

  3. Charles skriver:

    Jag är för armning.

  4.  
Lämna ett svar

Please copy the string U8kisP to the field below: