Bostäder i Stockholm är ett evigt problem, inte minst för politiker och direktörer. De verkar knappast ha öppnat upp en bostadsbilaga där det formligen kryllar av bostadsrättslägenheter till salu.

Vi har alla hört talas om hur Stadsmissionen lät höga direktörer och politiker få de lägenheter de ägde i Gamla stan. Lägenheter som egentligen var avsedda för hemlösa och utslagna människor från samhällets botten.

Vi har läst om hur höjdarna inom Röda korset och Rädda barnen berikar sig själva med fantasilöner på miljoner om året. Trots att behovet av pengar till de utsatta de säger sig värna är omättligt.

Idag har SvD en artikel om hur Stockholms moderate socialborgarråd Ulf Kristersson råkar ha fått en lägenhet i Stockholms innerstad med hjälp av ledningen för Ersta diakonisällskap.

Detta trots att alla lägenheter diakonisällskapet har enligt ett policybeslut endast ska gå till elever och personal. Men vad har ett policybeslut för betydelse när en hög moderat vill ha en lägenhet? Ack intet.

Kan det ha något samband med att Stockholms stad har affärer ihop med det privata Ersta sjukhus på över fem miljoner?


Det är poppis att bo i Stockholms innerstad. Inte minst gillar moderater att bo centralt, även om det måste till litet vänskapskorruption för att komma över en lägenhet. Bostadsrätter finns i överflöd, det är bara att välja, men då kostar det, vilket inte verkar vara vidare populärt.

Nej, det kan vi väl aldrig tänka oss. I Sverige förekommer ju inte någon korruption.

Orsaken måste vara att Ulf Kristersson (m) inte orkar läsa alla de annonser om bostadsrätter som dagligen matas ut över de bostadslösa Stockholmarna.

Se SvD.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “I Sverige förekommer ingen korruption”
 1. Kurt skriver:

  Fast visst är det underligt att moderaterna som tycker att alla skall äga sin egen bostad, inte föregår med exempel. Om Ulf Kristersson kunde ju ha ställt sig i bostadskön, för att få en hyreslägenhet i förorten om några år.

 2. Kartago skriver:

  Lasse Lasse liten! Läs artikeln innan du drar allför långt gående slutsatser om mutor och fiffel. Detta är väldigt mycket annorlunda mot fifflande personer inom den sk arbetarrörelsen. Här pratar vi om ett ”tillfälligt” tidsbegränsat avtal utan någon möjlighet till ett första hands kontrakt. Dessutom till en marknadsmässig hyra. Kolla fakta innan du spyr din galla och ditt förakt över politiker. Att jämföra Kristersson med dina kompisar på vänsterkanten är inget annat än oförskämt.

 3. Lasse skriver:

  Kartagoo:

  Tror du inte det finns bättre behövande än en högavlönad moderat som behöver en lägenhet tillfälligt? Visst håller jag med om att marknadshyror slår på ett sätt som inte gör att normala människor inte har råd. Tur att det finns högavlönade moderater som kan fylla de lägenheterna.

 4. smith skriver:

  Kartago Kartago liten vad var så svårt att förstå?

  ”Att jämföra Kristersson med dina kompisar på vänsterkanten är inget annat än oförskämt.”

  Jaja, vi har aldrig sett några fuskande kompisar från högern.

 5. björn brink skriver:

  ja en hel del falska kristna och givetvis andra.

 6. björn brink skriver:

  Tiden går åt det hållet = fast nu mot låglönejobb och en biologisering och robotisering av arbetet
  man vill sälja in am storföretag mm = alla medel mm
  Falska kristna som inte tänker på sina andra (bla som lirar sig med mammon, kapitalet)
  bättre kollektivavtal enligt förslag och vårdnadsbidrag på 7000 kr

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string ftCbyk to the field below: