Ibland får rubriksättarna till det så man skrattar halvt ihjäl sig. Som idag när man på DN:s webb möts av rubriken ”Hemlig fest kostade Säpo 5,3 miljoner kr”.

Vad ska vi med Säpo till? De klarar ju inte jobbet. Ingen spion av värde har blivit fasttagen av Säpo. Att militären överste Stig Wennerström åkte fast berodde på tips från USA.

Att den senaste spionen Stig Berglind åkte fast var den Israeliska säkerhetstjänstens förtjänst – inte Säpos.

Att sedan Säpo låter honom fly landet bara därför att man bevakar en utgång så han kunde gå ut genom att gå ut genom bakdörren visar bara att det går bra att leka i sandlådan så länge man inte blir avslöjad.

Vilket man blivit nu, när Säpo fortsätter att leka rommen av sig med att festa också låtsas att de är som sin favorit, fantasifiguren agenten 007 James Bond. Vilket visar att Säpo nog har litet svårt att skilja på det där med fantasi och verklighet.

Vi behöver bara tänka på den så kallade Enbomsligan där den självutnämnde stollespionen Fritjof Enbom hade sålt ut en borr till Sovjet som kunde borra sig fram från USA till Ryssland, den hade de behövt vid Hallandsåsen.

Vi kommer också ihåg spionen överstelöjtnant Bertil Ströberg från flygstabens sambandsavdelning som åkte fast 1983 efter tips från Polens ambassad i Sverige. Inte på grund av Säpos påstådda duglighet.

Att Säpo nu blivit avslöjade med att ha haft en ”hemlig” fest för sina spionjägare för över 5 miljoner visar förmodligen bara


Lägg ner Säpo – Sveriges mest misslyckade verksamhet, som misslyckats med allt de har till uppgift att göra, nämligen ta fast spioner.

att Dry Martini som är shaken, not stirred inte är billiga. Kan det vara 007 som avslöjat Säpos extra tjusiga fester på skattebetalarnas bekostnad för svenska folket?

Lägg ner Säpo!

./.

DN,1, AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, AB, SVT, SR, GP, BT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Idioterna på Säpo”
 1. Jan Wiklund skriver:

  Var det inte städerskan som avslöjade Wennerström?

 2. Lasse skriver:

  Jan:

  Jo, fru Rosen stod för beviset i form av en filmrulle, som sedan framkallades och då hittades bevisen. Första tipset om att det måste finnas en spion högt upp i försvarsledningen kom dock från USA.

 3. Martin skriver:

  Alltså, det är väl allmänt känt att poliser ofta har svårt med spriten. Så vad förväntar man sig egentligen när man låter dem planera sin egen fest? :)

  Skämt å sido. Jag sitter här och funderar på om detta bara är ett svenskt fenomen, är det bara svenskar ur politiker/administrations-klassen som fått hybris. Eller pågår detta i EU och hur ser räkmackorna ut där? Med EU dubblade vi kostnaden för politiker, men hur mycket ökade vi kostnaden för räkmackor?

 4. Lasse skriver:

  Martin:

  Nej, numera är det inte bara ett svenskt fenomen. Vi var många som visste att vi skulle få en byråkrat- och politikeröverklass a la Europa när vi gick med i EU.

  Min gissning är att räkmackornas pris ökade med 500 procent. Cirka. Och de fortsätter att öka.

 5. Martin skriver:

  Det värsta i hela soppan är inte pengarna, inte fyllorna och räkmackorna egentligen. Det är följande: Om en pinsamhet kan trollas med. Vad händer då med de riktigt graverande sakerna? Var är papperen och hur har det gått till när de försvunnit? Hur mycket brukar försvinna?

 6. Lasse skriver:

  Martin:

  En annan sak som också är bland det värsta är behandlingen i pressen nu när det är borgarna som styr och ställer kontra hur det hade varit om samma saker hade avslöjats under en rödgrön regering…

 7. Martin skriver:

  Dagens roligaste kommentar om festkulturen i myndigheter.

  Rajraj säger att ansvaret för slöseriet av skattepengar är myndigheternas och inte regeringens. Klämmer till med kommentaren:

  -De är välbetalda, de borde veta bättre, säger han.

  Nu vet vi varför Rajraj har problem med rekryteringar, han tror omdöme kommer i lönekuvertet.

  Man kan förstå hans resonemang, visst är det den som dricker spriten som är ansvarig för att spriten dracks upp. Men denne någon har personer över sig vilkas uppgift är att ha koll och beivra dumheter. Vi säger liksom inte att regeringen dricker för mycket, vi säger att de inte sköter sin uppgift som folkvalda överseare av myndigheterna! Då håller det inte att skylla på dem man skall övervaka. All skit kan inte förpassas nedåt Rajraj, ät din skitsmörgås nu och var glad.

 8. Anders skriver:

  Under åren som gått har Säpo fått mycket medialt utrymme för återkommande misslyckanden. Kan någon här berätta om NÅGOT som Säpo lyckats med. Aldrig har man hittat: spioner, terrorister eller ubåtar, mordutredningen Palme lyckades man sabotera. Vad har man gjort förutom att hemligstämpla allt man tillfrågas om samt leka expert i tv-soffan? Låt Polisen ta över alla resurser.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string ERV5vw to the field below: