Man undrar hur det står till hos borgerligheten och speciellt hos Liberalerna. Har du inte förstått hur löjliga de framstår med sin tvärt-om-politik som enda dagen hyllar en politik för att nästa dag ta avstånd från samma politik.

Som det här med betygen. I alla år har vi från borgerligheten hört vikten av betyg i skolan. Ju tidigare betyg ju bättre.

Betyg skulle vara en hjälpreda för lärarna som skulle se hur deras elevers kunskap utvecklades. Som om lärare inte har koll på sina elever även utan betyg.

Först är det alltså enligt borgerlig politik viktigt med betyg. Sedan förstör borgarna skolan med friskolor och konkurrens om skolpengen som gör att betygen blir betydelselösa.

För när det går inflation i betyg och när betyg närmast är att betrakta som marknadsföring för den egna skolan i stället för ett sätt att visa elevens kunskap, ja då är ju betyg meningslösa.

De för elevens, enligt borgarna, utveckling så viktiga betygen mister ju definitivt denna betydelse när rektorer höjer elevernas betyg bara för att framhålla den egna skolan framför andra.

Vi kan alltså glömma f d utbildningsminister Jan Björklunds (L) orerande om hur viktiga betygen är för att kunna mäta kunskapen hos eleven.
Vi kan inte ens lita på betygen när det ska väljas skola eftersom betyg numera inte säger någonting om varken eleven eller skolan mer än en rulle dasspapper.

Politiker och ekonomer brukar säga att det gäller att bekämpa inflationen så att inte pengarna minskar i värde. Det kan de givetvis ha rätt i, åtminstone om inflationen är hög. Konstigt nog verkar detta inte gälla när det gäller betyg.


Att kunna läsa är viktigt. Betyg är det inte!

Först var betyg bra och viktigt.
Nu säger betyg ingenting.
Jo, förresten, något säger ju betygen, nämligen att man inte ska rösta borgerligt.

Bra minne är bättre än betyg!

./.

Ett svar på “Inflation, bra eller dåligt?”
  1. Martin skriver:

    L får mig att tänka på en gammal visa om en kråka som skulle köra bil.

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string 5GtGWK to the field below: