Maud Olofsson (C) kom billigt undan i tv-utfrågningen, Vi var nog rätt många som velat höra den självklara följdfrågan efter hennes utbrott i samband med frågan om den framtida regeringen.

Centerledarens svar på frågan om hon skulle kunna tänka sig medverka i ett blocköverskridande regerande blev att hon fräste som en bondkatt att hon aldrig i livet skulle kunna tänka sig att sitta i en regering tillsammans med en kommunist.

Det finns ett par saker man kan säga om det svaret. Nämligen att det finns ingen kommunist på den rödgröna sidan. Sedan borde utfrågarna ha ställt den självklara följdfrågan om hon i stället kan tänka sig att sitta i en regering beroende av nazister om valresultatet innebär att fortsatt borgerligt styre är hänger på Sverigedemokraterna, som ju till stor del består av nazister.

Sedan kanske man inte ska glömma bort att även Centerpartiet självt är, eller har åtminstone varit, ytterst nazistiskt. Bondeförbundet (det tidigare namnet på Centerpartiet) var ju det mest nazistiska partiet när nazismen var rumsren.

Bondeförbundaren Otto Wallén stod i riksdagens talarstol och sa att han var stolt över att vara antisemit på den tiden när antisemiterna ägnade sig åt Förintelsen. Vet Maud Olofsson (C) om att hon representerar ett parti som tog parti för att utrota judar?

Vet Maud Olofsson (C) om att det var det kommunistiska Sovjet som ensamt återgav Europa friheten från det nazistiska oket? Vilket på intet sätt ursäktar Stalins brott mot mänskligheten. Har Maud Olofsson (C) förmåga att se den politiska verkligheten i fler nyanser än svart och vitt? Jag tvivlar!

Hurrade Maud Olofsson (C)och andra centerpartister den 11 september när Salvador Allendes demokratiskt valda regering i Chile störtades av en högerjunta i en USA-stödd militärkupp. Kommer hon att minnas alla de chilenare som dödades och tvingades fly efter den elfte september 1973 därför att högern sa sig bekämpade kommunismen?

Frågan kvarstår; kommer Centerpartisten Maud Olofsson att sätta sig i en regering som är beroende av nazister?
Ja, förmodligen!

Se Wikipedia om Otto Wallén.

Björnbrum, Duroj, Johannes, Berminge, Contreras, Arbetarperspektiv, Ali, Legnemark, 1, Ilona, Holm, Sjöstedt, Nilsson, Homo Politicus

AB, 1, 2, DN, 1, 2, SvD, 1, 2, Exp, SVT, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Inga kommunister, men gärna nazister”
 1. Kalle skriver:

  Hej !
  Hela din sida måste vara satir ? Eller hur ? Förstår annars inte kommunsitsflörtandet ! Kommunister och socialister är ju de värsta mördare som har funnits. Och ljuger alltid, alltid,
  Jag gillar självfallet vare sig nassar eller kommunister men nassarna är ju som bekant borta nu. Verkar som att du tror att Hitler o com lever fortfarande.
  Men du skämtar väl ?

 2. Lasse skriver:

  Kalle:

  Nej sidan är inte satir, men den besöks rätt ofta av roliga humorister, som du själv. Det är ofta lustigt med folk som inte fattat någonting, sjuk humor kan vara lustigt ibland.

 3. August skriver:

  Bondeförbundet (idag Centerpartiet) var på 1930-talet det mest nazistiskt färgade partiet i riksdagen.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string w3Earm to the field below: