I takt med att välfärden håller på krackelera inser fler och fler att orsaken beror på de sänkta skatterna som ju är det som finansierar välfärden. Ju mindre skatt, ju mindre välfärd.

Moderaterna har uppenbarligen fått kalla fötter när de inser att folket börjar förstå sambandet mellan välfärd och skatter. Så vad göra?

Första steget som moderaterna lägger fram i sin skuggbudget går ut på att höja skatter. Dock inte direkta skatter som grundas på vars och ens inkomster. Nej, i stället tänker man höja indirekta skatter som på bilar, tomtmark samt högre moms på livsmedel och restaurangbesök.

Precis som vanligt alltså! Det är skattehöjningar som drabbar låginkomsttagare hårdast. Därför går moderaternas ekonomiske talesman Ulf Kristersson (M) ut och säger att man tänker sänka skatterna för de med de lägsta inkomsterna, vilket ju låter bra men i själva verket är att lura skjortan av dem eftersom man tar igen på gungorna vad man förlorar på karusellen genom att höja de indirekta skatterna.

Att Moderaterna också drar populistkortet gentemot Sverigedemokraterna genom att påstå sig spara miljarder på flyktingarna är inte förvånande. Hur det ska gå till återstår dock för moderaterna att besvara.

Nästa steg är att skära i vad de kallar ”bidragssystemen” a-kassan och sjukförsäkringen vilket är att ljuga för folket eftersom bägge systemen inte är några bidragssystem utan försäkringar som folket betalar till som till vilket försäkringsbolag som helst.

Att man också vill spara på byggsubventionerna är inte förvånande eftersom det innebär höjda hyror för dem som inte kan köpa dyra bostadsrätter eller villor.

Allt är precis som vanligt i Moderaterna.

./.


Tja, i framtiden gäller detta nog bara de verkliga höginkomsttagarna, de med låg inkomst tvingas
nog i stället låna av samma bank för att överleva
eller få någonstans att bo.

Lämna ett svar

Please copy the string q6hcMV to the field below: