Egentligen vill man inte säga det eftersom det kan säga mer än vad som är nyttigt för den man debatterat med. Ibland går det dock inte att undvika. Som i fallet med knallpåkarna.

I USA är den vanligaste dödsorsaken för ungdomar att bli skjuten. Jag vet inte vad motsvarande orsak är i Sverige, men vi kan konstatera att i Malmö pangas det på litet för mycket för att vissa grupper ska känna sig säkra.

Hur ökar man i sådana lägen på sin egen säkerhet? Jo man beväpnar sig, trots att det i praktiken innebär sänkt säkerhet. Men känslans betydelse ska inte underskattas i sammanhanget.

Det finns åtminstone två starka bidragande orsaker till skjutandet i Malmö. Först och främst är det så kallade ”utanförskapet” stort i Malmö. Många, framförallt ungdomar, är arbetslösa och känner att de inte har någon framtid att se fram emot.

De bor i segregerade bostadsområden och bara det skickar alltför tydliga signaler till de ungdomar som bor där. De så att säga förstår var de hör hemma, på botten. Där känner de att de kommer att stanna.

Den andra starkt bidragande orsaken till skottlossningen är EU. I och med EU-medlemsskapet tvingades Sverige upphöra med många tullkontroller. Numera är det tämligen riskfritt att föra in illegala vapen över Öresundsbron.

Malmö formligen översvämmas av illegala vapen, och när staden också är starkt segregerad är följderna självklara. Brottsligheten ökar och med den följer skjutande när vapen finns att tillgå.

Polisen menar, med all rätt att en av de många orsakerna till dödsskjutningarna i Malmö just är den stora mängden illegala vapen i staden. Det har de med säkerhet rätt i, för har man inte vapnen kan man inte använda dem.


Så sant som det är sagt! Var vaksam.

Ett annat problem är att illegalt vapeninnehav inte ses tillräckligt allvarligt av landets domstolar. Straffen för att inneha illegala vapen borde höjas rejält. Befattar man sig med ett skjutvapen man inte har rätt till borde man veta att det kan innebära flera år bakom lås och bom.

Fattigdom och brott går hand i hand. Utanförskap och brott går också hand i hand, liksom arbetslöshet. När detta sammanfaller med god tillgång till skjutvapen kan det bara gå på ett sätt, nämligen ökande antal mord.

Två som vet mycket om skjutandet i Malmö är de bägge SdS-journalisterna Tobias Barkman och Joakim Palmkvist som skrivit boken ”Maffiakrig” som handlar just om kriget med skjutvapen i Malmö och vad det innebär i antal ihjälskjutna. Läs den och lär dig inse vad arbetslöshet, utanförskap och segregering innebär. Nu måste det sägas:

Vad var det vi sa!?

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SvD, 1, 2, 3, 4, AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SVT, 1, 2, 3, 4, GP, NS, SdS, 1, 2, 3, 4

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Inget man vill säga”
 1. Lasse skriver:

  Till alla er vars kommentarer stoppats på grund av rasistiska åsikter:

  Den kände DN-journalisten, författaren och humoristen Torsten Ehrenmark jobbade i många år som utrikeskorrespondent. Bland annat bodde han med sin familj i flera år i Paris i Frankrike. Därifrån skrev en gång en krönika om hur det kändes att vara utlänning i främmande land.

  Varje gång något hände i huset i Paris där familjen bodde var det han och familjen som blev beskyllda för vad som än hänt. Hittades sopor på fel ställe så vem kom portvakten först till? Slamrade hissdörren sent på natten, vem fick skulden? Hördes musik på fel tid, vem var det portvakten uppsökte först?

  Ehrenmark lärde sig den hårda vägen att utlänningar alltid, överallt, var de första som fick skulden för vad som än inträffat. Man kan bli utlänning utan att själv begripa det förrän det är försent.

  De mest utlänningstäta bostadsområdena i Sverige torde vara den så kallade Diplomatstaden och Lärkstaden i Stockholm. De områdena tillhör de med lägst antal brott. Trots hög andel utlänningar. Välbärgade utlänningar representerade många olika religioner.

  Ni kan sluta skicka kommentarer som beskyller allt elände i Sverige på utlandsfödda, flyktigngar, främmande religioner, mörk hy, krulligt hår, invandrare eller på andra orsaker än dem som framgår av forskningen, nämligen utanförskap, fattigdom och arbetslöshet.

  Det går att beställa forskningsresultat från BRÅ eller man kan lex v läsa Richard Wilkinson och Kate Pickett som forskat om saken på internationell basis.

  Resultaten av den forskning ni påstår inte finns är entydig – oavsett land.
  Människor är sig lika över hela jorden.

  Det är ni mörkermän också!

 2. Af Dunkelspel skriver:

  Word!

 3. Dangerous Beans skriver:

  I Rehnsvälts Sverige så ÄR arbetslöshet = brott. Det är därför som de har återinfört spinnhusen (FAS3) för alla arbetsskygga individer. Man får väl vara glad att de arbetsskygga inte (ännu) bär svarta trianglar. Även nazisterna gillade arbete.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string 6uTyIR to the field below: