Hur kommer det sig att vi numera endast tycks ha förmåga till ensidigt tänkande? Varför kan vi inte längre hålla två tankar i huvudet samtidigt?

Här har vi ett land som står bakom och medverkar till krig i Afghanistan, Irak och Libyen. Man bombar och mer eller mindre urskillningslöst och både helt oskyldiga civila dödas. Exempelvis när de bevistar bröllop eller begravningar.

Sjukhus bombas och beskjuts från en ”flygande stridsvagn” i Afghanistan, läkare och patienter dödas och det enda som sägs är att det är beklagligt.

Hela städer utplånas och bombas med bomber som innehåller utarmat uran med resultat att barn i området föds med cancer eller kraftigt missbildade.

Man till och med ägnar sig åt utomrättsliga avrättningar, som borde kallas för vad det är, nämligen mord. För att inte tala om tortyr, vilket ju är förbjudet enligt krigets lagar. Dessutom fängslar man både påstådda fiender och uppenbart oskyldiga i åratal utan att dessa fått en rättegång.

Ändå – rätt tyst i media. Kanske några notiser som knappast någon läser och eventuella krigsbrott eller brott mot FN-stadgan är bortglömt inom kort.

Men det är skillnad på folk och fä!

För att krigsbrott ska kallas krigsbrott i västerländska media eller av västerländska statschefer krävs att det är Ryssland som utför det. Ja, det krävs inte ens bevis på att det är krigsbrott. Det enda som behövs är påståenden.

Vad är det som hänt?


Låt det gå upp ett ljus!

Hur kommer det sig att folk plötsligt slutat tänka och likt en gädda sväljer vilket bete som helst som passerar framför näsan på dem?

Det är intellektuellt ohederligt!

./.

6 Svar på “Intellektuell härdsmälta”
 1. Martin skriver:

  Monoistisk filosofi betyder alltid underkastelse inför den mäktigaste uttolkaren av den. Dialektiken frigör dig från varje auktoritet.

 2. Benny skriver:

  Folk i allmänhet bryr sig inte om sanningen för man vill inte veta! I Sverige och Västeuropa har man haft USA som snuttefilt sedan andra världskriget. USA påstod helt fräckt att de befriat Europa från nazisterna och tog åt sig äran fast det var Sovjet som gjorde jobbet…och så har det fortsatt. Denna enorma lögn har upphöjts till sanning och att kritisera USA som ”offrade” sig för att ”befria” Västeuropa från nazism och kommunismen får man inte göra, allt enligt MSM-media, då blir du brännmärkt. Fråga Åsa Linderborg på AB. Många vågar nog inte ens tänka tanken på att USA egentligen är en ulv i fårakläder och låtsas som det inte händer…sanningen om USA som skurknation blir för svår att ta till sig, så man slår ifrån sig tanken.

 3. Lasse skriver:

  Martin:

  Jo, men visst är det konstigt att så många vill vara underkastade makten.

 4. Lasse skriver:

  Benny:

  Jo, jag har åtskilliga gånger blivit utskälld för att jag i diskussioner påstått att det var Sovjet som vann WW2. I princip ensamma.

 5. Benny skriver:

  Lasse, min gamle numera avlidna historielärare som var blåmoderat erkände utan omsvep att det var Sovjet som vann andra världskriget när vi studerade krigets historia. Han föklarade för mig att ca 75-80% av alla stupade, krigsmaterial och stora slag avgjordes på östfronten. Rent generellt kan man säga att andra världskriget i huvudsak var ett krig mellan Tyskland och Sovjet och de andra aktörerna var bara med som rekvisita. Detta är dock inget man lär ut i skolorna nuförtiden utan det är en tillrättalagd bild där USA:s och de västallierades insats förstoras upp enormt. Historieförfalskning i maktens tjänst…

 6. Lasse skriver:

  Benny:

  Såna historielärare både är det och var det ont om, men de fanns, även om de var, och är, alldeles för få. Vi ska dock vara tacksamma för de som finns och fanns.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string PTuM1n to the field below: