På tv-nyheterna framträdde en talesman för Israel och påstod att ombord på fartygen som bordats av Israel var alla terrorister, många var medlemmar av al-Qaida. Vore det inte för att många blivit dödade av Israel skulle det varit riktigt roligt.

Så nu har vi fått reda på vad vi har för folk i Sveriges riksdag. Där finns terrorister, om vi får tro Israels officiella uttalanden. Vad säger riksdagen om denna minst sagt häpnadsväckande upplysning från ”mellanösterns enda demokrati”?

Kan man verkligen misstänka författaren Henning Mankell för att vara medlem av, eller ens sympatisör, av al-Qaida? Vad säger de verkliga terroristjägarna om denna häpnadsväckande nyhet, nämligen att den kända terrororganisationen har svenska medlemmar som är ute och åker båt på Medelhavet?

Kan man misstänka att humoristen Jonas Gardells bror, professor Mattias Gardell, som är en av de av Israel infångade terroristerna, är den som förser sin bror humoristen med underlag för hans humor.

För nog måste det betraktas som stor, om än svart, humor när man hör Israels förklaringar till varför de ansåg sig behöva döda ett antal hjälparbetare.

En som verkligen verkar sitta inne med förstahandsuppgifter om vilka som medföljer hjälpfartygen är moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman (M). Han konstaterar helt kallt att hela ”Ship to Gaza” är terrorister.

Och det är klart, är det sant så ska givetvis de ombordvarande skjutas, sänkas eller fängslas. Om det inte är sant utgår vi givetvis från att MUF-ordföranden tar sitt ansvar och avgår.

Det heter i diverse kommentarer att det som hänt på havet ute på internationellt vatten är en katastrof för Israel, vilket också det måste betraktas som stor humor.

Sanningen är val annars att de som fick en Israelisk kula i pannan var de som råkade ut för katastrof när de försökte hjälpa människor i behov av hjälp.

Att höra Israels talesmän försöka få till en något så när vettig förklaring till landets klart olagliga agerande var som att åter igen se och höra ”Bagdad Bob”, ni vet han som var presstalesman för Saddam Hussein i Irak. Vissa jobb är omöjliga, jag tycker synd om de israeler som nu blir utskrattade jorden runt.

Snart hör alla självständigt tänkande människor till al-Qaida!

./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Dagen, 1, 2, 3, 4, 5, 6, DN, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, homo politicus, Eva-Britt Svensson, Mikael Nilsson, Henric Axell, Lasses bildblogg, Ove Nordström, Olsson, Emil Broberg, Jesper Berglund, Marita Engström, Motvallsbloggen

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

28 Svar på “Israel blir utskrattade jorden runt”
 1. Bagdad Bob skriver:

  Nåja inte så svårt att förklara aktionen, det svåra är att få svensk media att publicera deras svar.

  http://www.mfa.gov.il/MKA/Government/Law/Legal-Issues+and+Rulings/Gaza_flotila_maritime_blockadeGaza-Legal_background_31-May-2010.htm

 2. Caroline skriver:

  Bra skrivet!!!

 3. Henrik C skriver:

  – ÖB: Våld endast på en av båtarna, där väpnade turkiska IHH-islamister attackerade. Övriga båtar lugnt.

  Säg inte att vänsterfacistsmedia ljuger om händelserna IGEN? Och ni sväljer allt exkrement… Naivt.
  Blodet ligget på turkiska IHH-islamisternas händer. Inte IDF.

 4. mankell skriver:

  Utskrattade?

 5. mankell skriver:

  Varför hatar du Sverige? Vad får dig att tro att en muslimsk Sverige vore bättre? får du inte kvinnor, du har relationsproblem och Islam ska hjälpa dig??

 6. Olle skriver:

  Så snabbt vänder vinden om vilka som utmålas som terrorister. Extra oroande med tanke på alla särskild terrorlagstiftning som stiftats runt om i Europa.

 7. Gardell skriver:

  GE GAZA TILL ISRAEL OCH SLUTA KRIGA.
  NI HAR FÖRLORAT FLERA DECENNIER SEDAN.
  DAGS ATT VAKNA UPP OCH TITTA FRAMÅT.

 8. B.D skriver:

  Du är sorglig! I internationell media heter det att Israel bordade skeppen då de inte velat lägga till i en Israelisk hamn för kontroll, omlastning av förnödenheterna och vidare transport till – håll i hatten nu! – GAZA! Enligt dig ska Israel tro exil-palestinier på deras ord när de säger att de bara fraktar förnödenheter? Du är patetisk! Och Mankell och de du nämner är inte gripna av Israel… Det måste kännas skönt att få utlopp för det där uppdämda judehatet du verkar gå omkring och bära på….

 9. Ardani skriver:

  Bra skrivet !! Frihet är universiell, om vi låter Israel förtrycka palestinier till slav status kommer vi själva bli förslavade i framtiden.

 10. Hej Lasse!

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs min artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

 11. Tony skriver:

  Det är bara imbecila personer, nazister, islamister/muslimer och vänsternissar, som skrattar åt judarna.

  Det är bara de, islamisterna/muslimerna, nazisterna och vänsternissarna, som tycker att islamisterna/muslimerna, nazisterna, vansternissarna, skall få slakta judarna från jordens yta.

  De är bara de som inte tycker judar skall få försvara sig mot islamisterna/muslimerna, nazisterna och vänsternissarna.

  Ja det är mycket mer som dessa islamister/muslimer, nazisterna och vänsternissar tycker, men inte mycket är vettigt.

 12. Jöner Pol skriver:

  Asfaltera Israel nu och bygg världens största P-plats.

 13. Lasse skriver:

  Tony:

  De enda, absolut enda, som varnade för Hitlers syn på judar var – vänstern!

  Läs litet historia innan du framstår som ännu mer dumhuvud än du nu framstår som!

 14. Sven skriver:

  Som redan nämnts skedde bordningen på internationellt vatten. Det spelar ingen roll vad aktivisterna gjorde, israelerna skulle inte varit där. Alltså ligger ALLT ansvar på Israel. Endast en idiot kan misslyckas med att inse det.

 15. Anders Åberg skriver:

  Skall bli intressant att se hur modeaterna nu skall hantera moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman.
  Carl Bildt framstod som riktigt bra idag i sitt fördömande av israels brutala sjöröveri.
  Moderaterna hade även en talare på protestmötet i Göteborg.
  Mot bakgrund av det framstår Wykmans uttalande som en präktig korv i det sk. blå skåpet

 16. Judas skriver:

  Håller med… Det är skandalöst att Israel ostraffat får bedriva piratverksamhet på medelhavet. Det är det vad det är om man angriper fartyg på internationellt vatten. Vilka skurkar.

 17. Mack skriver:

  Jag brukar inte skriva kommentarer i blogginlägg men eftersom större delen av bloggarna jag läst är så onyanserat anti Israel så kunde jag inte låta bli. Aningen är hela högen på båtarna terrorister eller hjälparbetare? Jag tror varken Gardell eller Mankell är terroriststämplade men säg inte att det finns dom som är villiga att lida martyrdöden för sin sak.
  Här är en länk till ett repotage där dom på en av båtarna sjunger intifadasånger och talar om att ta sig till Gaza eller dö martyrdöden. http://www.memritv.org/clip/en/2489.htm. Varför går man handgripligen till attack mot soldater med påkar och knivar? Enligt en artikel i Världen Idag med hänvisningar till Ynetnews.com och Israelnationalnews.com landade soldaterna i en lynchmobb men endast när passagerarna lyckats lägga beslag på ett av soldaternas skarpladdade vapen så gavs order om att försvara sig med skarp ammunition. Soldaterna var utrustade med paintballvapen (som jag tycker man tydligen kan se i senaste videon på aftonbladet) och skarpladdade vapen. Så kanske det var en del religiöst övertygade fanatiker på den där båten som var redo att dö för sin tro och inte delade Mankells åsikt om att man inte ens skulle ha en nagelfil för att provocera Israel med.

 18. Danne skriver:

  Här kommer filmen som visar hur fredliga dom var på båten.

  http://www.youtube.com/watch?v=0LulDJh4fWI

 19. Daniel skriver:

  Tänkte skriva något intressant, men istället så måste jag tyvärr bara skratta åt vissa människors kommentarer här om att man vill se ett muslimskt Sverige (nu pratar vi ju inte om religion) och vänsterfacistsmedia.
  Tänk att Gudmundsson jobbar på en vänsterfascistisk tidning… hehehe.

  för övrigt så hade inte Israel släppt igenom allt som var på båten om man hade låtit båtarna gå till en israelisk hamn, utan man hade beslagtagit saker såsom betong och annat och bara låtit lite gammal frukt passerat. Listan över förbjudna varor till Gaza är lång och många gånger full av fjanterier på samma nivå som att man inte får ha med sig handkräm eller nagelfilen på flygplanet för då kanske man kapar planet.

 20. Anders Åberg skriver:

  Såg filmen om hur folk på Mavi Marmara gjorde motstånd mot soldaterna.
  Kanske inte jättesmart att börja slå med träpåkar på beväpnade soldater, men det kan på intet sätt rättfärdiga israels piratattack eller att åtskilliga människor sköts till döds och definitivt kan det inte rättfärdiga ockupationen och blockaden mot Gaza.
  Mitt i eländet kan man ändå glädjas åt att stora delar av världen nu reagerar med vrede och kräver att blockaden hävs.
  Glöm inte att Gazas befolkning lever under dessa piraters godtyckliga terror år efter år.

 21. tenne skriver:

  Jag undrar vilket brott aktivisterna blir anklagade för ? Om man befinner sig i en båt på internationellt vatten och det dimper ner soldater. Soldater som tvingar människor att åka till ett land där de fängslas !! för vad?
  Är det OK om Iran göra så i framtiden ? När vaknar världen ? — är det först när USA blir en bananrepublik ?

 22. Tony skriver:

  Nämen Lasse, fick inte riktig historia vara med på din blogg. Det måste ha svidit i ditt hjärta att din vänster-historierevision inte fick vara emotsagd.

  Men så brukar det ju vara hos vänsternissar. Tragiskt.

 23. Emil skriver:

  Anders Åberg: ”Såg filmen om hur folk på Mavi Marmara gjorde motstånd mot soldaterna.
  Kanske inte jättesmart att börja slå med träpåkar på beväpnade soldater, men det kan på intet sätt rättfärdiga israels piratattack eller att åtskilliga människor sköts till döds och definitivt kan det inte rättfärdiga ockupationen och blockaden mot Gaza.
  Mitt i eländet kan man ändå glädjas åt att stora delar av världen nu reagerar med vrede och kräver att blockaden hävs.
  Glöm inte att Gazas befolkning lever under dessa piraters godtyckliga terror år efter år.”

  Gazas befolkning lever under Israels terror år efter år? Vet du vilka det är som skickar raketer in i det andra landet år efter år? Varför tror du Israel har en blockad? Jo, kanske för att det hindrar terroristerna i Gaza att få tillgång till vissa saker. Vi i Sverige hade säkert gått minst lika långt om vi blivit bombade flera år av ett grannland…

 24. Anders Åberg skriver:

  Emil: Du har rätt, vi hade nog gått lika långt om vi blivit bombade av ett grannland, men om vi hade ockuperat detta grannland, bombat deras städer, stulit deras hus, mördat deras barn och hindrat dom från att få hjälp att bygga upp sitt land igen, så hade vi mer än väl förtjänat raketerna.
  Du är ofattbart ensidig i dina inlägg och vad du säger är att palestinier inte har samma rätt som andra folk att försvara sig och sitt land.
  Din logik behöver in på service Emil.

 25. Tony skriver:

  Anders, hur du nu lyckas vända logiken så galet är en helt otrolig förmåga som man inte ser hos många. Våldsivrarna blir fredsivrare och försvararna blir attackerarna.

  Det är skamset att du ber Emil att lämna in sin helt riktiga logik på service. Det är ju med facto du som leker med orden.

 26. Anders Åberg skriver:

  Tony, att nio personer skjutits, fem av dom i huvudet på nära håll är ingen lek med ord.
  För att inte tala om alla stenkastande palestinska barn som mördats genom åren av israeliska soldater.
  Detta gjort av dina sk. försvarare.
  Min slutsats av det lilla du skriver, blir att du som Emil och en del andra enögda människor, tycker att israel kan mörda vem dom vill, men att palestinier inte har rätt att försvara sig mot ocupation och terror.
  Det är en synnerligen skamsen logik som nog ingen service i världen biter på.

 27. Janamos skriver:

  @ Anders Åberg
  Just nu vet många vad som verkligen hänt ombord på fartygen. Mattias Gardell till exempel, tills han fick erkänna att han inte var vittne till händelserna.
  Låt en FN-/EU-utredning söka svaren.
  Varför inte låta varorna gå över Egypten? Varför ville Egypten inte ha Gazaområdet vid freden med Israel? Mitt antagande är väl så gott som någons, dom visste vad dom gjorde.

 28. Anders Åberg skriver:

  Janamos, uppgifterna om skotten kommer från turkiska rättsläkare som obducerat offren.
  Egyptens skäl känner jag inte i detalj, men varken dom eller några andra arabländer har ju direkt utmärkt sig för sin solidaritet med palestinierna.

 29.  
Lämna ett svar

Please copy the string zi1IsS to the field below: