Israel ska tillsätta en oberoende kommission för att utreda vad som hände när man stoppade hjälpsändningarna från att nå Gaza. Man tror inte det är sant – och det är det inte heller.

Vi vet att språk ändras titt som tätt. Ofta i manipulerande syfte. Städning har inte blivit ett ”finare” yrke bara för att man döpte om ordet städtant till lokalvårdare. Kalhyggena ser fortfarande ut som kalhyggen trots att man döpt om dem till föryngringsytor.

Nästa ord som slutar betyda det vi hitintills ansett kommer att vara ordet ”oberoende” som nu, när Israel säger sig tillsätta en sådan kommission, nog måste anses betyda tvärt emot vad vi tror.

Det måste betraktas som stor humor att Israels så kallade oberoende kommission ska ledas av en tidigare domare i Israels högsta domstol.

Likaså måste det vara ett utslag för den Israeliska humorn att tillsätta två utländska observatörer i den ”oberoende” kommissionen. De ska väl vara några slags alibin får vi anta.

Problemet med de utländska observatörerna är att de inte får rösträtt i kommissionen.

De kan också nekas insyn i dokument som Israel anser de inte ska se.

Jag antar att de får ha sin yttrandefrihet kvar. Men vad är en sådan värd när man inte får skaffa sig kunskap fritt?

Se där ytterligare ett ord avsett att förvirra. För vad är ett dokument i det här fallet? Kan det exempelvis vara allt det material, videofilmer och bild och ljud, från passagerare och inte minst journalister som Israel stal från sina ägare vid den olagliga krigshandlingen ute på internationellt vatten?

Sällan har väl resultatet av en ”oberoende” kommissions arbete varit så förutsägningsbart som i det här fallet. Ja, förutom den svenska ubåtskommissionen då, men den leddes ju i praktiken av Carl Bildt (M), och med det svenska riksdumhuvudet är allt förutsägningsbart.

Israels motsvarighet när det gäller båtar på ytan och på internationellt vatten kommer givetvis att resultera i att man hittar något mer eller mindre ofarligt att klandra Israel för. Som att de gummibåtar man använde vid bordningen inte hade sina lanternor i ordning eller något liknande.

De av Israel mördade väcks dock inte till liv!

AB, 1, 2, 3, DN, 1, 2, SvD, 1, 2, 3, Exp, 1, Dagen, Jinge, Björnbrum

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Israel urholkar språket”
 1. lazarus skriver:

  Du ar valdigt fornarmad av Israels beteende. Det stor dig personligen, det ar namligen sa osvenskt, inte som den sandlade rattvisa du vaxte upp med. Sag klippen fran Malmo med ungdom som slanger tegelstenar mot polis som inte lyfter ett finger. Lamslagna. Det var ett fiiint beteende, och jag hoppas att sverige inte straffade nagon av dessa underbara och fina och stolta manniskor efterat heller, de yttrade ju bara sin asikt gentemot svensk polis, det har de ju ratt till.

 2. Johannes skriver:

  Det är verkligen helt otroligt! Utreda sig själva och kalla den oberoende? Jo, tjena! Mycket ska man behöva höra.

 3. Idioten skriver:

  Du är så värdelös. Du har ingen aning vem som sitter i denna ”panel” utan du bara öser ut galla som en liten pojke som inte får leka med sin favoritleksak.

 4. Patrik skriver:

  ”Det måste betraktas som stor humor att Israels så kallade oberoende kommission ska ledas av en tidigare domare i Israels högsta domstol.”

  Vad är humorn i att tillsätta en arabisk ledare till denna kommission? Den tidigare israeliske domaren är av arabiskt ursprung. Ordet ”oberoende” betyder – oberoende.

 5. Lasse skriver:

  Patrik:

  Om du inbillar dig att Israel på något sätt kan leda, arab eller jude, en oberoende kommission vars uppdrag är att utreda Israels brott på internationellt vatten är du dummare än sista vagnen i tåget – den hänger i all fall med.

 6. Patrik skriver:

  Har du något exempel då det inte fungerat? Alla tycks ha det – men man ser aldrig några…

 7. Patrik skriver:

  Värst vad det tog tid att svara på den frågan då…

 8. Kalle skriver:

  Visst kan Israel leda en oberoende kommission för att utreda vad som hände. Alla är inte lika korrupta som du tycks tro eller hoppas på. Undrar om den gode Voltaire insåg vilka han gav ordet till. Jag undrar dock starkt efter denna omgång i grumliga ismer.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string yDgP7j to the field below: