Med Anders Borg vid rodret är sannolikheten att vi ror på ett sånt här stor. Det kan gå med Sverige som med Titanic om vi tar Anders Borg i båten.

Har man inget att säga kan man alltid prata om vädret. Som finansminister Anders Borg.

Regeringen har sedan finanskrisen blev aktuell inte haft en enda idé om vad som ska göras för att minska effekterna av finanskrisen.

Innan vi nåtts av finanskrisen var receptet för Sveriges väl och ve att sänka skatterna. Nu är finanskrisen över oss med full kraft, och regeringens och Anders Borgs recept för Sverige är fortfarande att sänka skatterna.

De har alltså inget att säga.

Anders Borgs lösning är att skriva ut samma recept oavsett sjukdom.

Det märks tydligt när Anders Borg intervjuas. Han kör bara med en massa metaforer om vädret. Det är vargavintrar, stormar och väntan på att solen ska börja lysa igen.

Alltså inget av värde för den som vill höra om Anders Borg har någon idé om hur vi ska mildra eller rentav förhindra att krisen slår med full kraft mot folket.

Det senaste från Anders Borg är att han påstår att vi alla sitter i samma båt.

Det finns alltså anledning att se upp!

När politiker säger att vi alla sitter i samma båt betyder det alltid att det är vi andra som får ro!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Kasta ankar innan det är försent”
 1. Björn Nilsson skriver:

  Att sänka skatter är en politisk mer än ekonomisk åtgärd. Tänker man sig att sänkta skatter skall öka konsumtionen under en lågkonjunktur är det troligt att folk inte handlar mer utan i stället spar pengarna eller betalar av skulder. Visserligen kan enskilda få viss hjälp på det sättet men det påverkar inte konjunkturen som sådan. Dessutom finns det en tendens att skattesänkningarna gynnar folk som ändå har så gott om pengar att tillskottet inte spelar någon roll för dem. Däremot kommer man förmodligen att göra statens affärer sämre genom att man måste ta in medel i form av lån i stället för som skatter. Om Borg och hans kompisar är så bra på ekonomi så borde de känna till dessa synpunkter. De borde också känna till idén att det bästa och snabbaste konjunkturstimulansen kan ges genom att stödja den offentliga sektorn.

 2. Kerstin skriver:

  Lasse:
  När politiker säger att vi alla sitter i samma båt betyder det alltid att det är vi andra som får ro!

  Eller så innebär det att somliga av oss sitter på undre däck och inte har en chans att ta oss upp till livbåtarna när dessa sätts i sjön.

 3. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Den här regeringen har inte ens livbåtar med sig på fartyget.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string zuYk34 to the field below: