Varför ska forskares kapacitet läggas på att forska om saker som är så självklara att en lätt dresserad apa skulle kunna räkna ut resultatet av forskningen med svansen?

Gång på gång får vi reda på att forskningen visar att det fria skolvalet är orsaken till att skolsegregationen ökar i galopperande takt är det ett mysterium att folket röstar fram fega politiker som inte vågar avskaffa det fria skolvalet. Eller är det ett mysterium?

Troligen är det så att de väljare som röstar fram politiker som inte vågar erkänna sina dumheter själva är så korkade att de inte förstår att ökad skolsegregering exempelvis leder till ökad brottslighet med medföljande skjutningar.

Det är samma sak med bostadssegregeringen. När fattiga av utan framtidsutsikter samlas i stora bostadsområden så händer något. Ungdomar inser att de är förlorare och många av dem tar chansen att bli något inom något kriminellt gäng. Kan man inte bli någon att räkna med så kan man åtminstone visa att man kan skjuta ihjäl någon i ett konkurrerande gäng.

Sedan är skjutningarna igång och politiker av alla schatteringar lägger sina pannor i djupa veck och säger att lösningen är fler poliser och hårdare straff. Det skulle möjligen fungera om de som utförde brotten räknade med att åka fast, vilket de inte gör.


Typiskt gangsterområde i Stockholm.

Vapnen kan numera flöda in i landet obegränsat eftersom vi med EU måste ha öppna gränser.
Fast är egentligen inte lösningen att bara de väljare som är tillräckligt intelligenta för att förstå vad segregering och ökande ekonomiska klyftor innebär och dessutom inser hur detta motarbetas få välja.
Kanske borde blivande väljare genomgå en test som visar att de är tillräckligt intelligenta för att få lägga en röstsedel i valurnan vart fjärde år.
Ska det vara tillåtet för dumhuvuden att förstöra ett land som Sverige?
Det vore något för forskningen det!

./.

2 Svar på “Korkade väljare”
 1. Tarmo Lindholm skriver:

  Ja, märkligt är bara förnamnet hur folk röstar. Man skulle kunna tro nu med facit i hand, att den senaste perioden 2006-2014 med en borgerlig regering fick folk att tänka till, lite åtminstone,,men icke.
  Det kanske är så illa, att det är läsförståelsen som gör att folk röstar tvärs emot sina egna intressen och principer.. :-)

 2. Lasse skriver:

  Tarmo:

  Ja, det är faktiskt ganska konstigt att folk röstar mot sina egna intressen. Det borde man forska om orsaken till.

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string k1Ku9g to the field below: