Kan inte ses på svenska marinen och Carl Bildts (M) egen cirkus.

Vill ni gå på cirkus? Uppsök i så fall Göteborgs skärgård, för där bjuder den svenska marinen på gratis cirkusuppvisning i konsten verka seriös. Ännu har inte deras störste clownen av marinens cirkusartister, Carl Bildt (M), dykt upp (sic), men det är nog bara en tidsfråga.

Nu har det börjat igen. Marinen har fått uppgifter från vad de kallar en ”trovärdig” källa, dock utan att uppge vilken källan är, vilket tyder på att den trovärdiga källan inser vad det är frågan om.

Marinen måste ju försvara sin rätt att fortsätta finnas till trots att deras fiende som tidigare motiverade att det fanns en marin numera är borta och inte längre utgör något ”hot”, vilket alla bedömare är överens om.

Det gäller alltså att hitta på något. Vad kan då vara bättre än en eller annan ny ubåtsjakt? Inget! Alla blir engagerade i ubåtsjakt och kräver ökade resurser till marinen. Vilket de då säkert beviljas.

Den här gången är det bara ett fel. Jakten på den främmande

undervattensverksamheten pågår i fel vädersträck. Nu är det på västkusten och vilka fiender har vi åt det hållet som kan tänkas skicka in ubåtar för att spionera i stället för att lyfta telefonluren och be regeringen beskriva vårt undervattensförsvar?

Vi vet ju att cirkusartisten Carl Bildt (M) förra gången marinen blåste svenska folket åkte över till USA och berättade allting om hur vår dåvarande ubåtsjakt gick till. Han visste till och med att berätta för jänkarna vilka det var som var här med sina ubåtar.

Numera har vi ju upplyst om att det förra gången handlade om sillstim. Djädra sillar, de kan väl bilda stim som inte ser ut som ubåtar. Militärer har ju litet svårt för logiken och det borde sillar känna till. Antagligen bildade de stim som såg ut som ubåtar bara på jäkelskap för att lura de svenska militärerna.

Nu finns det en och annan historieförstörare som försöker förstöra hela marinens upplägg genom det trista initiativet att berätta vad det skulle kunna varit den trovärdiga källan sett, nämligen en val. Trots att det inte är valår.

Militärer flyter därför att de är korkskallar.

./.

DN, 1, 2, AB, 1, Exp, 1, 2, 3, GP, 1, SVT, 1, 2, SR, BT, SvD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 Svar på “Korkskallar flyter alltid”
 1. Anders Jalla skriver:

  Hej Lasse

  Vilket osedvanligt dåligt inlägg detta var…

  Ja om det är ryssarna du menar som skall komma från öster, så kan jag meddela dig om att uppe i is havet ligger ryssarnas nu modernaste örlogsbas. Det är troligtvis därifrån något skickas om något skickas nu för tiden. Vidare så var det tal om minkar och inte Sill. Så fick du chans att få fram det där röda sosse hatet också.. Kul!

 2. Lasse skriver:

  Anders:

  Det var minkar, sill, dykare, bandfordon, flytbryggor, taxibåtar och fan och hans moster, det enda det absolut inte var är ubåtar.

 3. Anders Jalla skriver:

  Ser att du är en riktig historiker Lasse!

  Vad var U137? var det också en mink med en kärnstridsladdad torped i sig samt några rysktalande människor på huvudet? Nej då men fråga dig istället var för inte försvaret är här och tittar. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12636614.ab det är lite intressant…

 4. Calle skriver:

  Sen att en ubåt faktiskt gick upp på land är bara påhitt?
  Att flertalet bekräftade ubåtar observerats visuellt och registrerats av mineringar både kring Stockholm och Karlskrona är också det irrelevant? Detta är nog den sämsta vänsterpropaganda jag läst…

 5. T Lindholm skriver:

  Det låter ju som ett skämt, att Ryssen skulle komma hit med en ubåt, varför skall dom göra det, spionera……på vad????

 6. Kerstin skriver:

  Det är säkert Ghdafis flotta som stökar runt i det svenska territorialvattnet och undersöker bästa utskjutningsvinkel. Konstigt att regeringen inte nämnde den teorin idag. Den skulle annars passa bra för att försvara fortsatt svenskt deltagande i libyenförstörelsen. Då skulle ju hela svenska folket börja förstå att den handlar om att skydda svensk säkerhet.

 7. Lasse skriver:

  Anders:

  U137 gick på grund och behövde inte jagas. På samma grund gick för övrigt ett norskt lastfartyg på några år tidigare. Det där med kärnladdade torpeder är däremot en myt. Man stabilierar gyrokompasser med en radioaktiv isotop vilket var vad FOA upptäckte och trodde var en kärnladdning.

  Den sjunkna ryska ubåten försvaret inte är intresserad av sjänk under bogsering till upphuggning i Tyskland. Bogseringsbolaget har senare trätt fram och berättat vad som hände.
  Så, inte ens den antydningen från dig duger.

 8. Lasse skriver:

  Calle:

  Tror du på tomtar och troll också?
  Många har sett dem.

  Sanningen är alltid vänster.

 9. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Bra fråga, jag undrar också. För att inte tala om ryssarna, de undrar verkligen.

 10. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Instämmer till fullo.

 11. Alex Andersson skriver:

  Ni är ju inte mer än nådigt dumma. Främmande undervattensverksamhet har pågått i våra vatten sen andra världskriget och gör det än idag, om än i kraftigt minskad verksamhet. Och nej, det är inte bara Sovjet/Ryssland som varit och hälsat på.
  Fåntratten som skriver om att gyrokompasser stabiliseras med radioaktivitet, hur förklarar du då att radioaktiviteten uppmättes i fören på U 137? Hade den gyrokompassen i torpedtuberna?
  Det är som vanligt med kommunister och vänsterälskare, ni blundar för konkreta fakta och förvränger till den världsbild som passar er bäst…

 12. Lasse skriver:

  Alex:

  Du vet inte vad en gyrokompass är va?

  Själv har jag stått på bryggan och styrt fartyg över Atlanten, Nordsjön, Medelhavet och andra hav efter gyrokompass.
  Dina påståenden om undervattenverksamhet är bara löjliga.

 13. Mark skriver:

  Om nu inte Marinen skall agera vid en misstänkt kränkning, vad skall vi då ha dom till? Glesbygdsstöd till Blekinge? Varför skall det vara fult att försvara eller hävda sitt lands intigritet?

 14. Trupparen skriver:

  Lasse:
  Din misstro till marinen är oerhört tråkig. Din kränkande ton gentemot svenska försvarsmakten verkar inte heller vara speciellt populär bland någon annan som besökt din ”blogg”.
  Vad hade du skrivigt om Marinen inte gjort något alls? Känns inte otroligt att det då hade stått syrliga rubriker hur lata vi militärer är. För sådana som dig är inget beslut rätt eller någon handling tillräcklig.

  Säkerligen anser du även att våra insattser världen över också är onödiga och inte gör någon nytta?
  Som förslag till att få en bättre inblick i försvaret kan jag rekomendera Joanne Hildebrants bok krigare.
  Även om en del av det som står i den är negativt gentemot försvaret finns där berättelser om vad svenska försvaret gör idag.
  Dock handlar den inte om ”korkskallarna i marinen”, så det kanske inte är intressant.
  Men om du vågar öppna ögonen för vilka som faktiskt jobbar i försvaret idag kan jag rekomendera den.
  Kanske drar du dig för att kalla oss för nedsättande ord som korkskallar igen.

  MVH
  Officer i Marinen, snart på insatts för en bättre framtid för dig och alla andra svenskar.

 15. Tomas skriver:

  Det här var ett av de mest naiva inläggen jag har läst på länge, en riktig bottenkänning Du vet inte så mycket om skillnaden mellan ubåtsjakt och bottenundersökningar, utan du går bara på journalisternas tolkningar och säljande rubriker?

  Fast, med den paranoida inställningen du har har förstås militären total koll på allt under havsytan hela tiden och bedriver bara en jakt på budgetubåtar… Ditt budskap avslöjar dock din absoluta rädsla för ubåtar. Den är så fundamental och grundmurad så att du är helt och hållet övertygad att de kan absolut inte finnas – för om de fanns, hur skulle du då klara av verkligheten?

  Det har inte slagit dig att det kan finnas stater med förmåga och motiv att genomföra underrättelseoperationer mot Skandinavien och i synnerhet Sverige? Det behöver inte finnas något fysiskt att spionera på, utan enbart se vilka förmågor som snabbt kan frigöras ur pågående ordinarie verksamhet och därigenom få ett underrättelseunderlag för att bedöma svensk förmåga att hävda sin suveränitet. Vad som är dessutom intressant att bedöma är även politisk reaktion och vilja att hävda densamma. Om insatsen hade genomförts i ett område som inte var lika trafikerat hade det mycket väl varit ”locket på”.Att det fick så mycket publicitet är en konsekvens av den intresserade allmänheten. Hur ofta bottenundersökningar genomförs i vanliga fall har du förstås stenkoll på?

  Att Marinen genomför undersökningarna av havsbotten visar att det finns ubåtar i underrättelseunderlaget som mycket väl kan vara i stånd att uppträda i skärgårdsmiljö just nu. Det ingår inte i din världsbild att det finns människor och system som enbart har till uppgift att sitta och hålla koll på var de olika aktörernas båtar befinner sig för tillfället. Om systemet påvisar att vissa ubåtsindivider finns eller inte finns vid kaj och att andra resurser också lagt ut är det ett av flera underlag för en bedömning av en gjord observation skall anses mer trovärdig eller inte. Fast den tanken slog inte dig heller? Viken bedömning gjorde DU inför din verbala vomering över Marinen?

  Nä, andas djupt och räkna till tio och kom överrens med dig själv att även du inte kan ha totalkoll på omgivningen och omvärlden. Du och Harald Treutiger kan hålla varandra i handen i ämnet Säkerhetspolitisk analys.

  /Trött Tomas

 16. Pelle Pelikan skriver:

  Det finns inga u-båtar i svenska vatten FÖR att vi har en marin militär ^.^)

 17. Lasse skriver:

  Trupparen:

  Jag gjorde lumpen för många år sedan. Det enda jag lärde mig var att svenska militärer är något bland det mest korkade som finns. Helt utan förmåga till logiskt tänkande.
  Många generationer unga män har mer eller mindre helt utplånats från Sveriges yta tack vara det, fråga Karl XII.

  Vi som kommer ihåg vad militären sa vid de tidigare ubåtsjakterna och hur bevisen skulle komma fram, åtminstone när militären kunde åka över till Baltikum, inser att det inet är mycket innanför pannbenet på en svensk militär.
  Vi kommoer också ihåg vad den norske NATO-amiralen sa om de svenska militärernas ubåtsjakter…

 18. Lasse skriver:

  Tomas:

  Lämna omedelbart tillbaka din psykologlegitimation!

 19. Lasse skriver:

  Pelle:

  Ändå är det ju så att här formligen kryllar det av ubåtar i våra svenska vatten. De kör till och med omkring på vatten med ett medeldjup av 30 cm.

 20. Alex Andersson skriver:

  Kommentarer som inte har med bloggposten att göra borttagna.

 21. 18 årig MP skriver:

  Lasse! Försvarsmaktens vara eller icke skulle med konstruktiv kritik kunna vara en seriös diskussion. Det du skriver är endast ett påhopp på en organisation vars syfte är att stödja oss medborgare vid svåra kriser, precis som polis eller brandkår. Din ”argumentation” är lika usel som resten av innehållet i ditt inlägg. Det har inte fallit dig in att vissa av de nu aktuella sjömännen kanske kan dela andra politiska åsikter med dig. I ditt fall skulle jag rekommendera att du läste på lite mer om insikt både gällande dig själv och andra. Jag kan reckomendera att läsa om ”Sokrates samtal”. När du har gjort det kanske du skulle förstå att din ”argumentation” hade fungerat lika dåligt 399 f.Kr. som idag.

 22. Trupparen skriver:

  Lasse:
  Vad har ubåtsjakten utan för göteborg att göra med en kung som dog för 400 år sedan? Jag förstår inte din logik.
  Att du genomförde värnplikten för många många årsedan i ett sverige som idag inte finns längre lägger jag mig inte i. Din åsikt om din värnplikt och de goda och dåliga erfarenheter som där uppstod är ingenting jag är intresserad av.

  Men att du blandar kännslor och åsikter från 1719 till 1960/70? talet och därmed skriver nedsättande ord om mig och övriga kollegor i FM finner jag löjeväckande. Jag kan inte ta dina åsikter på allvar.

  Hoppas att du någon gång vågar öppna ögonen och se den omvärld vi har idag, vad svenska män och kvinnor gör just i detta ögonblick med livet som insats världen över. Och att du då förstår att vår insatts gör skillnad för kvinnor barn och flyktingar långt borta från ditt trygga torp i småland. (som knappast hade varit svenskt om inte karl den 12:e svarat på det tre frontsangrepp sverige utsattesför, han startade inget krig själv som den historiekunnige redan säket vet.)

 23. Lasse skriver:

  18:

  Fanns det ubåtar på Sokrates tid?

  Vi vet att informationschefen på försvaret, Roger Magnergård, skrev långa drapor i SvD om hur många ryska ubåtar det fanns i de svenska skärgårdarna när Carl Bildt gjorde karriär på lögnerna om dem. Som tack för hjälpen att föra svenska folket bakom ljuset med hjälp av Svenska Dagbladet fick han jobb som informationschef inom försvaret.

  Därav kan vi lära oss att A) en lögnare fick jobb som informationschef i försvaret och B) att vi inte ska lita på vad försvaret säger.

 24. Lasse skriver:

  Trupparen:

  Ändå stämmer det jag lärde mig i lumpen, nämligen att det enda man kan vara säker på när det gäller militärer är att de är korkade upp över öronen och att de oavbrutet ljuger för deras uppdragsgivare; folket om främmande (läs: ryska) ubåtar i svenska vatten.

  Det är bara att hålla med författaren Henning Mankel när han säger att den största politiska skandalen på 1900-talet i Sverige är lögnerna om de Sovjetiska ubåtarna i våra skärgårdar.

  Lita aldrig på militärer, de är nämligen lågpannade.

 25. Aake K. Bergh skriver:

  ”Det gäller alltså att hitta på något. Vad kan då vara bättre än en eller annan ny ubåtsjakt? Inget! Alla blir engagerade i ubåtsjakt och kräver ökade resurser till marinen. Vilket de då säkert beviljas.”
  Hela den där foliehattsteorin har redan gåtts igenom och jag antar att du nyss sett American Bacon (http://www.imdb.com/title/tt0109370/) när du skrev detta. Bra försök, men du behöver bättre material om du ska slå dig fram som provocerande stå-uppare.

  Alltid lika roligt att läsa den här typen av hemmafixad propaganda, fylld av påståenden som helt och håller saknar källor. Ett gott skratt innan läggdags. Tack! :)

 26. Lasse skriver:

  Aake:

  Vad är ”American Bacon”?

 27.  
Lämna ett svar

Please copy the string KFuTb6 to the field below: