En sak är klar, kriget mot terrorismen har förlorats. Det hela är mycket enkelt, det går helt enkelt inte att vinna ett krig mot terror eftersom terror i princip kan utföras hur som helst och av vem som helst när som helst.

Terror kan utföras av enstaka personer eller av hela krigsmakter. Det går att åstadkomma terror med ett ensamt skjutvapen likaväl som med bomber från flygplan.

Militärer och krigsmakter kommer aldrig att kunna stoppa terrorismen eftersom de själva utför terrorism, fast godkänd av sina respektive länders ledare. Snarare är det militären som skapar orsaken till att nya terrorister är villiga att utföra terrordåd, även om det innebär terroristernas egen död.

Även om man inte fysiskt kan stoppa terror helt finns det metoder som kan minska terrorismen. Människorna kan upplysas om att alla religioner har fel och att någon Gud inte existerar och att de som uppmanar till terrordåd i någon religions eller Guds namn därför har fel.

En annan metod är att öka jämlikheten. Ju mer jämlikhet ju mindre behov av desperata handlingar som terrordåd. Så länge ojämlikheten brer ut sig, inom länder och i världen i stort, kommer det alltid att finnas de som i ren desperation är villiga att utföra terrordåd.

Många terrorister inser säkert att deras dåd kommer att innebära deras egen död, ändå är de beredda att utföra terrordådet, av den enkla orsaken att har man inget att leva för kan man lika gärna dö och då ta med sig så många som möjligt i döden.

Vi bör fråga oss varför inte krig kallas för terror eftersom det är precis det som krig är och därför skapar nya terrorister.


Vem är egentligen terrorist?

Något bör göras, ju snarare ju bättre ty förr eller senare kommer dem vi kallar terrorister att få tillgång till kärnvapen och kan då utföra det optimala terrordådet.

Det kan bli slutet.

./.

2 Svar på “Krig, religion och ojämlikhet skapar terror”
 1. Anders Åberg skriver:

  Ja det borde iallafall vara uppenbart för dom flesta vem som sprider mest terror i vår värld. USA står i en klass helt för sig själv och utgör ett ständigt hot mot alla länder som inte kryper för dom.
  När det gäller den muslimska terrorn har USA och deras springpojkar runt om i världen lyckats med konststycket att nästan helt få tyst på diskussionen om deras egen roll. Nästan alla i väst, inklusive flera kända humanister, pratar enbart om den roll som Islam som tankebygge spelar. Det är dock ett idealistiskt feltänk av oroande proportioner. Den självklara förklaringen är att västvärlden och USA efter massor av år med imperialistisk terror, plundring och förstörelse i arabvärlden skapat en mycket berättigad vrede i dessa länder. Det plus USA,s direkta skapande av Al Qaida och USA,s tydliga vilja att hålla arabvärlden i fortsatt kaos är dom största enskilda orsakerna till den muslimska terrorn. Att Islam är en gammal krigarreligion som ger stöd åt sådant beteende är naturligtvis också en faktor, men om det bara var religionen Islam som var problemet så hade Indonesien varit den största terroristnationen i världen och så är inte fallet.
  Det är inte alls konstigt att unga muslimer radikaliseras i det här klimatet. Dels kanske dom varit tvungna att fly från krig och elände, sett sina länder förstöras och sina nära och kära mördas, placerats i hopplösa förortsghetton där kriminaliteten frodas och sedan får dom veta att det är dom själva och deras egen religion som orsakat dom problem som dom med lätthet begriper är orsakade av den imperialistiska västvärlden. Så länge vi andra inte tar upp kampen mot dessa lögner och pekar ut dom verkliga bovarna så kommer unga muslimer att bli mer och mer isolerade och mer och mer desperata och då också lätta att rekrytera för IS och andra. Vi befinner oss i ekorrhjul av lögner som vi måste ta oss ur om vi någonsin skall kunna få en fungerande dialog och förhindra att våra förortsungdomar förvandlas till extrema våldsverkare.

 2. Thomas skriver:

  Tack för den analytiska artikeln!

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string QpVv12 to the field below: