Man kan alltid se på saken från två håll. Ett av dem är rätt.

Är det skillnad på muslimer och kristna? Muslimer och judar? Muslimer och buddhister? Muslimer och ateister? Är det skillnad på människor med muslimsk tro och andra med vilken religiös tro som helst?

Dagens extremhöger inbillar sig att alla problem de ser i samhället är muslimernas fel.

Det är en lätt och bra förklaring som gör att man inte behöver tänka själv, vilket är bekvämt. Dessutom kan makthungriga politiker utnyttja förklaringen för att själva få makt.

Men hur är det i verkligheten?

Den största opinionsundersökning som genomförts om vad muslimer har för uppfattningar och värderingar gjordes av Gallupinstitutet för ca fem år sedan, och har inget dramatiskt inträffat i muslimers sett att se på sig själva och andra, och det finns det inget skäl att tro, borde en och annan bli överraskad.

Alla muslimers framtidsdrömmar och värderingar är samma som alla andra människors. Vilket borde förvåna en och annan Sverigedemokrat och andra mörkermänniskor.

Visste ni att siffrorna om muslimers åsikter om vikten av yttrandefrihet i Egypten, Iran och Indonesien är 94, 93 och 90 procent i respektive land.

Vilket visar att muslimer värdesätter yttrandefrihet högre än engelsmännen där bara 78 procent anser yttrandefrihet lika viktigt. Eller Sverige där 90 procent svarar att yttrandefrihet är viktigt.

Muslimer beskylls ofta för att acceptera våld mot civila som metod för att uppnå politiska mål. Tja, i Gallups undersökning om saken visar det sig att 74 procent av invånarna i Indonesien, 80 procent i Iran och 86 procent i Pakistan ansåg att våld mot civila aldrig kan accepteras. I USA däremot var motsvarande siffra 46 procent.

Lika överraskande för många muslimhatare kanske siffrorna om vad muslimer anser om män och kvinnors lika juridiska rättigheter. I Turkiet, Bangladesh och Indonesien ansåg 90 procent att män och kvinnors juridiska rättigheter borde vara exakt lika. I Iran var siffran litet lägre, nämligen 85 procent och i Pakistan ytterligare litet lägre, 77 procent.

Vi kan alltså konstatera att muslimer är precis lika mänskliga och har samma värderingar i livet som vem som helst. Människor är lika. Det är ingen skillnad på folk och folk, vita och svarta, röda och gula eller svarthåriga, blonda och flintskalliga, plattfotade och krumryggade. Det enda vi kan konstatera är att med hjälp av religion kan man skapa hat mellan människor.

Civilisationen kommer från östern!

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, 2, AB, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Svar på “Kunskap som inte borde förvåna”
 1. fundersam väljare skriver:

  Varför kan inte familjen flytta till Egypten?

 2. Kla skriver:

  Kommentatorer som tycker tortyr är rätt och riktigt får inte kommentera sina imbecilla tankar här. /L

 3. Lasse skriver:

  fundersam:

  Vilken familj? Varför?

 4. Mr. Bonde skriver:

  Vad var procentsatsen för de som anser att kvinnor själva får välja vem de gifter sig med och att det sker efter att de uppnått vuxen ålder?

 5. Lasse skriver:

  Bonde:

  Jag vet inte. Vet du?

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string FPfGDD to the field below: