Jaha, då slutade det upphaussade sångjippot i Malmö med en antiklimax för de svenskar som brydde sig. Nästa år är det stackars Danmark som tvingas ställa upp och arrangera jippot.

Opium åt folket, sa Marx om religionen och det hade han verkligen rätt i. Numera är det dålig musik som får anses vara opium åt folket. Det gäller att leda folket på ett sätt som gör att samma folk slutar tänka och det är både religion och utdragna schlagertävlingar fenomenala på.

Förhoppningen är att melodifestivalen överlämnas till TV4 eller någon annan reklam-tvkanal för då kommer folket att bli så översköljda med reklambudskap att själva tv-programmet kommer i andra hand.
Då kanske folket orkar masa sig upp ur tv-soffan, slutar äta chips, och släpper en sista ölrap och tar sig ut i naturen.

Den bästa underhållningen är inte det vi underhålls med – det är allemansrätten. Vi har möjlighet att vandra ut i naturen och titta på djur och blommor.
Åtminstone till dess vi känner oss tvingade att återvända till tv-soffan, chipsen, ölen och titta på det som tidigare ansågs som vintersport, nämligen ishockey.

Det fanns en tid när olika idrotter var utövades utifrån årstid. Man utövade sporter som krävde skridskoåkning på vintern när is var något som naturen själv ordnade fram.

Det var miljövänligt och bra. Vintertid ägnade man sig åt vintersporter, sommartid ägnade man sig åt sommaridrott.


Den kände sportreportern Lennart Hyland medverkade i ett radioprogram om latin. När han sedan refererade en hockeymatch sa han ”Honk et securitas” när han menade ”Honken vaktar buren” vilket är vad Honken ägnar sig åt på bilden ovan.

Ska det betraktas som ett framsteg att vi numera kan skapa årstider efter idrottsintresse? Visserligen ännu så länge bara lokalt i idrottsanläggningar, men ändå.

Sveriges 14 plats i ” Eurovision Song Contest” ska, om man får tro kvällstidningsrubrikerna, betraktas som rena landssorgen. Flaggorna på halv stång! Hur en eventuell förlust mot Schweiz i kvällens VM-final i ishockey återstår att se, jag gissar på rena undergången för Sverige som självständig nation.

Volvo är kinesiskt.

./.

Dagens bild från Stockholm


Uppskattar säkert att bli underhållna med schlagers och sport.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, DN, SR, 1, SMP, SkD

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Landssorg!”
  1.  
Lämna ett svar

Please copy the string t832QH to the field below: