Mår du bra? Var i så fall nöjd. Mår du inte bra finns ett välkänt och prövat knep som hela Europa numera lever efter. Men jag vet inte om tricket verkligen är så bra, men man kan ju alltid pröva.

Sätt på en spisplatta på högsta värmen. Tappa sedan upp iskallt vatten i diskhon. Ställ dig sedan med ena foten på den varma platta och den andra foten i det iskalla vattnet. Nu mår du genomsnittligt bra.

Precis så resonerar man i EU. För närvarande är det grekerna som står på den varma plattan och tyskarna som står i diskhon. Ändå verkar det som EU, och speciellt euroländerna, inte mår speciellt bra av någon anledning.

Nu läser vi i pressen att grekerna gör precis det som antagligen innebär att de framstår som förebilder för vår svenska alliansregering. De har nämligen slutat betala skatt. Vilket ju är precis det Reinfeldt & Co anser att svenska folket också ska göra.

Grekerna, som har några pengar kvar, har tydligen också börjat tömma sina bankkonton och ta hem pengarna till madrassen. Det kan bli besvärligt för den Grekiska staten som därmed får svårare att komma över folkets pengar.

Ska det verkligen vara så svårt att begripa att man inte kan sätta en termostat (euron) att reglera ekonomin i olika länder med både kallt och varmt klimat, låg och hög arbetslöshet?

Varför inte skicka Reinfeldt och Borg på missionsresa i EU där de kan berätta för länderna med kris i ekonomin, hög arbetslöshet, banker på fallrepet och annat elände att det enda de behöver göra är att införa jobbskatteavdrag och sänkt krogmoms.

Som genom ett under kommer då Greklands, Spaniens, Irlands, Italiens och andra kriskandidater bekymmer att lösa sig.

Fetaost är gott.

./.

SvD, 1, 2, 3, 4, 5, AB, 1, 2, DN, Jinge, GP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string MIg06T to the field below: