Det är dyrt med reklam. Det har borgarna fått erfara när de lagt ut 119 miljoner av skattebetalarnas pengar för att göra reklam för sig själva. Det är väl använda pengar.

Häromdagen kom jag i diskussion med en borgare som påstod att regeringens arbetslinje fungerade. Personen påstod att det var fler som jobbade nu än för ett år sedan och precis så är det. Fler individer arbetar nu än tidigare trots att arbetslösheten är högre nu än tidigare.

Man måste säga att regeringens PR-satsning gått hem när folk tror att arbetslösheten sjunker bara för att man bytt retorik och i stället för att tala om arbetslöshet talar om hur många som jobbar.

I alla tider har man när det diskuterats arbetslöshet talats om andel av arbetskraften inte antalet individer som har eller inte har jobb. Genom denna regeringens språkliga rockad kan man blåsa alla dem som saknar egen tankeförmåga.

För sanningen är att det i alla tider och oavsett färg på regeringen varit fler som jobbar än tidigare.

Orsaken till detta faktum är helt enkelt att befolkningen ökar och eftersom arbetslösheten aldrig är 100 procent så blir det alltid fler som jobbar än det var tidigare.

När man kan få en borgare att tro att arbetslösheten sjunkit sedan borgarna tillträdde trots att det i själva verket är tvärt om måste det konstateras att 119 miljoner från skattebetalarna för att lura folket nog är väl använda pengar.

När man tack vare en kraftig satsning på PR kan få folk att rösta mot sina egna intressen måste det nog konstateras att PR-pengarna har gett resultat. Då är nog inte 119 miljoner speciellt dyrt heller. Fast det säger en del om tankeförmågan hos dem som går på sagorna.

Syftet är uppnått!

./.

AB, 1, DN, 1, 2, SvD, 1, Exp, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 Svar på “Ledarskribenterna räcker inte”
 1. Martin skriver:

  Borgare gillar att räkna i absoluta tal när det gäller den egna arbetslösheten och när det gäller inbetald skatt.

  Arbetslinjen handlar inte om att bekämpa arbetslöshet. Regeringar i Sverige har ett mandat som står över arbetslösheten, det är att bekämpa inflation. Det är arbetslinjens syfte, inget annat.

 2. Lasse skriver:

  Martin:

  Jo, en sak till, nämligen att lura skjortan att folket!

 3. […] bloggar: Högbergs tankar, Björn Andersson, Röda Berget, Thomas Böhlmark, Marias utsiktstorn, Lasses blogg, Just när du trodde…, Roger Jönsson […]

 4. Björn Nilsson skriver:

  Jag undrar om tidningarnas ledarsidor har den minsta inverkan på politiken i Sverige, i alla fall om man går utanför en krets av några tusen totalengagerade personer. Det krävs andra medel för påverkan, och då blir det till att koppla in konsulter, PR-byråer och spin-doctors!

 5. Lasse skriver:

  Björn:

  Ledarsidorna har mycket stor påverkan på politiken. PR-byråer påverkar inte politiken utan en stor del av allmänheten utan att de förstår att de blir påverkade.

 6. Martin skriver:

  Ledarsidorna må ha en stor roll, men inte för att folk läser dem, jag känner INGEN som läser dem, jag läser dem sporadiskt. De förklarar för övriga journalister på tidningen vad det är som gäller, så att de aldrig glömmer bort den saken, på så vis har de nog ett stort inflytande, då kan de prioritera vilka storys de skall jobba aktivt med om de inte skall bli frilans. :)

 7. Lasse skriver:

  Martin:

  Det viktiga, som folk borde förstå, är att makthavarna läser dem och tar intryck. Därför har ledarskribenter, som för övrigt INTE är journalister, sådan makt.
  De påverkar helt enkelt politiken.

 8. Håkan Johansson skriver:

  Ack så klarsynt du är ibland, ok då, oftast….
  ;-)

 9. T Lindholm skriver:

  Först påstår borgarna att det är massarbetslöshet innan dom kom till makten! Vad skall man kalla den arbetslöshet som finns idag ”monsterarbetslöshet”kanske.
  Vad borjarna egentligen menar är att det är fler som jobbar,fast utan lön,(fast det säger dom inte eller rent av inte vet sjäva” i olika åtgärder, Fas3 osv. För alla dom som finns i dom här ”åtgärderna” försvinner från arbetslöshets statistiken. 27000 i bara Fas3 och den siffran ökar för varje dag.
  Borgarnas s.k.Arbetslinje börjar så sakterliga krakelera i sina” sjuka grundstenar”, redan nu skall dom Sjuka som är Nollklassade få tillbaka sin Sjukpenning, och mer positivt är säkert att vänta, hoppas jag.

 10. Gubben skriver:

  ”Orsaken till detta faktum är helt enkelt att befolkningen ökar och eftersom arbetslösheten aldrig är 100 procent så blir det alltid fler som jobbar än det var tidigare.”
  Men snälla Lasse. Hur fick du till det här??? Exempel:
  Antag 100 personer bor i byn. 2 är arbetslösa. Så ökar befolkningen i byn med 100 personer som tyvärr också är arbetslöa.
  Har sysselsättningen då ökat? Nä… 98 % före inflyttningen och bara 49 % efter befolkningsökningen.

  Missade du något i skolan kanske?

 11. Lasse skriver:

  Håkan:

  Oftast?
  Alltid!

 12. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Fas3 är inte jobb, det är förvaring!

  Under valrörelsen frågade jag i flera borgerliga valstugor vad de kallade dagens arbetslöshet, jag fick aldrig svar.

 13. Lasse skriver:

  Gubben:

  Vi talar inte om byar på 100 pers, vi talar om nationer med miljoner invånare. Ditt exempel kan fungera teoretiskt men inte i verkligheten.

 14. T Lindholm skriver:

  Vad borgarna egentligen menar är att det är fler som” jobbar”,fast utan lön,(fast det säger dom inte eller rent av inte vet sjäva” i olika åtgärder, Fas3 osv. För alla dom som finns i dom här ”åtgärderna” försvinner från arbetslöshets statistiken. 27000 i bara Fas3 och den siffran ökar för varje dag.

  Fas3:are är en person som har tvingats till en borgerlig åtgärd där denne varken är Anställd av någon eller får lön, och som offtast har blivit Utförsäkrad eller är Nollklassad, och som måste vara där för annars uteblir den Fösörjningstöd (Socbidrag) om denne skulle vägra.

 15. Jan Jacobsson skriver:

  Vad är det för fel på er? Att alliansen gör reklam för skattepengar försvarar inte Sossarnas stöld från LO medlemmarna som går till reklam.
  Trevlig Midsommar!
  Janne

 16. Lasse skriver:

  Jan:

  Du bör nog lära dig vad en stöld är.
  LO:s förbund är ett antal föreningar där medlemmarna i demokratisk ordning beslutat att skänka en viss summa till ett politiskt parti. Det har inte det minsta med stöld att göra.
  För övrigt är det några förbund där medlemmarna tagit beslut att inte skänka något.
  Man kan dessutom som enskild reservera sig mot beslut om att skänka pengar och då tas inget från de pengar den enskilde betalar i medlemsavgift.
  Du kan jämföra med LRF.
  Eller Svensk Näringsliv.
  Eller…

 17. […] en del av regeringens arbete, Allt går att sälja med mördande reklam. Även impopulär politik, Ledarskribenterna räcker inte, Räckte det inte med propagandaminister Schlingmann? VN:F [1.9.9_1125]please wait…Rating: 0.0/10 […]

 18. Gubben skriver:

  Mitt exempel visar att ditt ”faktapåstående” är felaktigt. Det finns inget som säger att antalet sysselsätta ökar som en direkt följd av att befolkningen ökar. Varken i nationer eller i byar. Antalet sysselsätta är naturligtvis en effekt av andra orsaker – vilket du säkert inser!
  Kanske ska du ägna dig mer åt att tycka och mindre åt att fabricera ogrundade fakta…

 19.  
Lämna ett svar

Please copy the string KWhEXZ to the field below: