Dåliga förlorare brukar ofta försöka hitta på en orsak som förklarar deras förlust. Det må gälla både inom idrott eller politiken.

I USA försöker nu demokraterna förklara sitt misslyckande med att Hillary Clinton förlorade kampen om presidentämbetet med att ryssarna gjort intrång i demokraternas datorsystem och där snappat åt sig dokument som Wikileaks senare publicerade.

Visserligen har inga bevis om att det skulle vara Ryssland som utfört cyberattackerna lagts fram, men i dessa tider räcker det bra med obevisade påståenden.

Det må vara hur det vill med sanningen om de påstådda cyberattackerna, men det viktiga torde väl ändå vara vad de avslöjade dokumenten visar.

Är det inte rätt och riktigt att väljarna får reda på om paret Clintons fond fått miljoner dollar från arabiska diktaturer eller att demokraterna i hemlighet agerat för att hindra Bernie Sanders i primärvalen?

I stället för att uppröras över att det – kanske – förekommit intrång, cyberattacker, i Demokraternas datorsystem kanske vi borde uppröras över att det finns politiska partier som ägnar sig åt att hemlighålla ekonomiska verksamheter som väljarna har all rätt i världen att få kunskap om.

Likaså borde givetvis Demokraternas väljare ha kunskap om att deras parti spelar under täcket med dem för att få dem att avstå från att rösta på partiets andra kandidater. Sanningar om partier eller deras företrädare ska givetvis väljarna känna till, hur ska de annars kunna välja utifrån sina uppfattningar om vilka politiker de vill ge makten över sina liv.

Vi kommer ihåg hur Folkpartiets ungdomsförbund tog sig in i Socialdemokraternas datorsystem inför valet 2006. Konstigt nog hördes inga upprörda röster från dem som nu tror på påståendena om ryska intrång i Demokraternas datorsystem.


Liberalerna (f d Folkpartiet) är det enda svenska parti som ännu så länge blivit avslöjat med att olovandes tagit sig in i ett annat partis, Socialdemokraternas, datorsystem, vilket skedde i valrörelsen 2006. Konstigt nog höll Alliansens företrädare rätt tyst om saken jämfört med hur det låter nu.

Egentligen borde de som nu anklagar Ryssland för cyberattacker varit lika upprörda när FP blev avslöjade med fingrarna i den digitala syltburken och då krävt att valresultatet när Reinfeldt blev statsminister inte skulle godkänts.

Då hade alla blivit vinnare!

./.

2 Svar på “Liberala cyberattacker”
  1. Martin skriver:

    Rysskräcken är ett klassiskt gammalt svenskt inrikespolitiskt redskap, det används främst för att skapa opinioner inom Sverige. De skriker ryssen kommer för att motivera egna ingrepp emot den egna befolkningen,

    Ryssen är centralgestalt i den svenska försvarsmaktens maskirovka emot den egna befolkningen.

  2. undrande skriver:

    Ryssland sägs ha satt upp en kamera i Björklunds arsle. Stämmer det?

  3.  
Lämna ett svar

Please copy the string 1QWUee to the field below: