Äntligen har Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, fått fram ett forskningsresultat som kan hjälpa svenska folket att försvara sig när de blir angripna.

Vi nås idag av att barnfattigdomen ökar, liksom arbetslösheten och brottsligheten. Det enda som inte ökar är skolresultaten som i stället sjunker.

Därför är det bra att FOI:s förre forskningschef tagit bladet från munnen och lagt fram institutets forskningsresultat inför öppen ridå.

Han har, föga förvånande, kommit fram till att försvarsminister Sten ”Tomhylsan” Tolgfors (M) är feg och att han skyller ifrån sig.

Jaha, vem är förvånad? Det vet väl alla att moderater alltid skyller ifrån sig. De kommer att skylla sina misslyckanden på socialdemokraterna i hundratals år. Moderaters misslyckanden beror ALLTID på någon annan, aldrig någonsin på Moderaterna själva.

Det är alltså inte konstigt att det från början hette att vapenfabriken i Saudiarabien började byggas av sossarna.

De vågar aldrig erkänna sina misslyckanden. Alla vet också att moderater och borgerliga politiker är fega.

Att barnfattigdomen ökar med den moderatledda regeringen är sossarnas fel.
Att arbetslösheten ökar under den moderatledda regeringen är sossarnas fel.
Att brottsligheten ökar med moderatledda regeringens politik är sossarna fel.
Att skolresultaten sjunker med den moderatledda regeringen är sossarnas fel.

De ser alltid till att andra får skicka sina barn till krigen de går med i. Aldrig i livet att de skulle komma på tanken att skicka sina egna barn till Afghanistan.

I USA rekryteras landets soldater ur den alltmer ökande fattiga delen av befolkningen. Med tanke på att fattigdomen i Sverige också ökar i takt med de ökande ekonomiska klyftorna och den stigande arbetslösheten kommer att innebära att borgerligheten får fler att välja på som kanonmat när de ska hjälpa USA i dess krig mot påstådd terrorism jorden runt.

Forskning som visar av moderater oönskade sanningar riskerar att ganska snart läggas ned, som hände med Arbetslivsinstitutet så fort moderaterna fick något att säga till om.

Är FOI näsa kund till rakning?

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, AB, SVT, 1, 2, 3, Dag, BT, 1, 2, 3, GD, BO

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Lögnare och fegisar”
 1. janne skriver:

  Jag tycker inte problemet är att moderaterna skyller på Sossarna – det som irriterar mej är att människor låter moderaterna kapa och samtidigt förlöjliga arbetarpartiets kamp för rättvisa typ 90 år tillbaka. Samma frågor som gällde på 20-talet är aktuella idag – idag är dessa frågor hotade. Jag tror att det sovande folket antog att Reinfeldt skulle spela med öppna kort – han tiger i varje kris och det i sej är ett demokratiskt underskott. Men här är Reinfeldts opposition rätt blek!

  Men det är verkligen oerhört viktigt att inse att om vi ska hålla visioner levande – en känsla av samhörighet i vårt samhälle – en rimlig fördelning … ja då måste vi spela HELA matchen och den tar aldrig slut. Man kan inte slå sej till ro och man kan inte förvänta sej att motståndaren avstår från att göra mål.

  Det finns en idémässig korruption bland sossarna – dom har på nåt vis förvandlat sej till det politiska skråets ‘mäster’ – med rätt till plats och ekonomisk vinning. Man måste lämna sitt skrå och kliva in i den idédebatt som gäller nu – hur ska ett rättviseparti få plats i en värld där det ‘ser ut som att’ rättvisan är vunnen? Med lite återblick så vet vi alla att det förut vunna är lätt förlorat utan en fot i historien.

  Därför tror jag det är viktigt att sluta gnälla på moderaterna – alla vet att moderaterna förvaltar sin peng – inte folkflertalets. Därför är det ursprung och förankring i flertalets önskan om rättvisa – fördelning – miljöpolitik – som kan forma nya och ärliga visioner.

  Ska vi ha rätt till demokrati och öppenhet så ska de i Saudi ha det samma – så ock i Burma .. för att inte tala om USA *ler elakt*

  Mina fem cent

  Janne

 2. Martin skriver:

  Jag har inte räknat på det. Men jag börjar misstänka att okynnesmördandet bland USAs soldater och allierade sedan länge överskrider den globala terrorismens offer många gånger om. (Med okynnemördande menar jag bombningar av bröllopsprocessioner, privata säkerhetsfirmor som dödar för skojs skull, berusade psykopater i amerikanernas led osv. Alltså mord som är mindre motiverade än alla terrordåd i världen.)

 3. Viktor Hernborg skriver:

  Alla vet att moderata politiker är fega och alltid skyller ifrån sig!? Det är fascinerande hur vänsterinspirerade människor alltid fördömmer gerealiseringar och allmänna omdömen om människor p.g.a. ras, eticitet eller klass men väldigt ofta hänfaller till just detta när det gäller politiska meningsmotståndare och amerikaner.

  Det är rent ut sagt barnsligt och okunnigt att hänvisa alla samhällsproblem, inklusive politisk korruption till ett enda parti. Sverige har gjort hemliga vapenaffärer i åtratal och det har inte spelat någon som helst roll vilken politisk färg vår regering har haft. Det är en intigrerad del av vårt system, tyvärr, och har försvarats och understötts av såväl Carl Bildt som Stefan Löfven, som lobbade rätt hårt för vapenaffärer under sin tid som Metalls ordförande.

  Det är förvånande och beklämande att en person som gör anspråk på att stå för en nyanserad och upplyst världsbild skriver om allmäna samhällsproblem med samma svartvita synsätt som en religös fundamentalist. Moderater onda – Sossar goda!

  Väx upp Lasse, det finns inga onda och goda människor/ partier….

 4. Lasse skriver:

  Viktor:

  Du har aldrig hört moderaternas förklaringar till sina misslyckanden?

  Har verkligen Stefan Löfven lobbat för att Sverige ska hjälpa Saudiarabien att bygga vapenfabriker?

 5. Lasse skriver:

  Martin:

  Jag misstänker att du har rätt. Själv misstänker jag att de verkliga terroristerna kommer från USA.

 6. Martin skriver:

  Lasse,
  jadu, jag skulle gärna veta om det finns nån aktuell terrorist som inte har band till USA eller någon av deras allierade. (Innan ni svarar betänk att i Irak, Afghanistan och Palestina så gäller fortfarande ”fria kriget”.)

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string Fq4gQ1 to the field below: