Medan värmen sprider sig över landet denna vackra sommardag kan det vara lämpligt att fundera över den politiska iskyla som spritt sig över land och folk på grund av borgarnas politik.

Nu har vi avverkat Almedalsveckan och kan konstatera att borgarna inte kommit med några som helst förslag som kan reparera det de förstört under de två senaste mandatperioderna.

De skulle införa en arbetslinje som skulle minska arbetslösheten. Resultatet blev en rekordhög arbetslöshet som nog få svenskar trodde var möjlig. Och vad värre är, man gör ingenting för att sänka den.

Sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar gav i praktiken ingen effekt alls. Det räcker med att konstatera hur hög ungdomsarbetslösheten är för att förstå det.

Sänkt krogmoms applåderades visserligen av krogägarna, men någon synbar effekt på arbetslöshetssiffrorna har den inte gett, trots motsatta påståenden från borgare och centerpartister i synnerhet.

Differentierade a-kasseavgifter gav inte de resultat som utlovades, nämligen större vilja att ta de jobb som fanns i stället för att leva på bidrag.
Problemet var att det inte fanns några jobb att ta.

Enda resultatet blev ytterligare sämre ekonomi för de som blev arbetslösa, oftast som en följd av den borgerliga politiken hemma och utomlands.

Antalet jobb inom jordbruket har minskat med 15000 sedan den larviga devisen ”Matlandet Sverige” lanserades av någon icke-tänkande i ett försök att kunna dela ut bidrag i hopp om fler jobb. Det blev färre.

Jobbskatteavdragen visade sig med facit i hand inte ens vara värda priset på pappret där de beskrevs som lösningen på alla tänkbara och otänkbara problem.

Privatiseringarna och rea-utförsäljningarna av svenska folkets ägda verksamheter inom sjukvård, bostäder och företag, som Vin&Sprit innebar ingen som helst vinst för folket.

Nu ska arbetslösheten minskas genom vargjakt, likvärdiga avgifter till a-kassan, statligt avlönade lärlingar, mer betyg, lärarlicenser och annat lull-lull som inte har minsta betydelse för att skapa fler jobb.

Den dagen en borgerlig politiker förstår att ett företag anställer därför att företaget har behov av arbetskraft är troligen långt borta.

Rädda Sverige- köp en ny mobil!
Då blir det lättare snacka skit.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, 5, SR, 1, 2, SvD, 1, 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Lull-lull utan betydelse”
 1. T Lindholm skriver:

  Stadsminister Fredrik Reinfeldt har nu blivit officiellt ”påkommen” ( fast det visste alla de ”läskunniga” ändå ) att det är han och de övriga i Alliansen, som har förstört Arbetslöshetsförsäkringen ( A:kassan ) 2006 , som resulterade i att 500.000 st lämnade den samma, och som Reinfeldt nu försöker ta åt sig äran och plocka ”poäng” , för att _slopa _de höjda A:kasse avgifterna, i sitt Tal i Almedalen…!!??

  Sedan att Löven inte tog upp den Totalhavererade Sjukförsäkringen, och med alla Människoöden bland Utförsäkrade, och vad detta har fört med sig, är märkligt..!?

 2. Lasse skriver:

  T Lindholm :

  Det finns alltför få läskunniga.

 3. Martin skriver:

  En orgie i postmodern politik.

 4. Kerstin skriver:

  Fast jag är ganska övertygad om att Alliansen vet precis vad den gör, de rika rikare och de fattig fattigare. Det var väl precis det som Reinfeldt talade om att man borde göra, för 20 år sen. Så att kalla dem lågpannade är kanske fel. Det är väl snarare deras väljare som är lågpannade.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string dbmrsP to the field below: