Kommer ni ihåg den där monologen med Lars Ekborg när han var nyhetsuppläsare? Han läste upp nyheterna på följande vis: elände, elände, elände och elände. Mer elände och ännu mer elände, elände och elände.

Ofta är ju nyheter just elände. Om det inte vore det skulle det nog inte vara några nyheter. Om inget händer fanns det ju inga nyheter. Fast ibland kan det också finnas nyheter som inte är elände.

En sådan nyhet är att det uppenbarligen inte var något terrorhot mot Göteborg. Kålle och Ada och Göte Borg, kan fortsätta att sova lugnt och berätta vitsar för varandra. Jag ger mig sjutton på att polisvitsarna har en framtid i just Göteborg den närmaste framtiden.

Att det finns nyheter som inte består av elände utan mer är

humor i den högre skolan är dagens Rapportsändning ett bra exempel på.

Där intervjuades två av misstänkta terroristerna i Göteborg. De försökte komma på vad de kunde ha gjort som misstänkliggjorde dem som terrorister.

Det visade sig att en av dem i telefon hade berättat för den andre att han hade huvudvärk. Han hade sagt att han hade sån huvudvärk att det kändes som om huvudet skulle explodera.

Där satt den – lösningen!

Det måste ha varit ordet explodera som hade fått den tjuvlyssnande Göteborgspolisen att trycka på stora terroristknappen kom de fram till.

Det var stor humor, helt i Göte Borgs anda!

AB, DN, 1, SvD, 1, Exp, 1, 2, 3, 4, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Lustiga terrorhot”
 1. Kurt skriver:

  I Luleå bombhotades i förra veckan NSD:s redaktion i Luleå, nu visar det sig att den som skickade bombhotet gjorde det från en dator med IP-adress till polishuset i Luleå! Då skall man betänka att det är 70 år sedan Luleåpolisen var inblandade i det värsta terrorattentaet i Sverige någonsin, attentatet mot Norrskensflamman 1940. Man undrar ju bara om Luleåpolisen fortfarande sysslar med attentat+ eller om de bara vill bygga upp en hotbild för att säkra mera resurser till polisen?

  http://www.nsd.se/nyheter/lulea/artikel.aspx?ArticleId=5757037
  http://www.nsd.se/nyheter/lulea/artikel.aspx?articleid=5757673

 2. Lasse skriver:

  Kurt:

  Bra fråga.
  Det är väl som med budgetubåtarna.
  Hot, fiktiva eller verkliga, kan vara mycket lönsamma.

 3. Bilacus skriver:

  Det där avsnittet i mitten där Ekborg börjar räkna upp triviala vardagssaker som krokusen, pudeln och middagsmaten blir en kusligt träffsäker parodi på dagens bloggande och fejsbokande.

 4. Lasse skriver:

  Bilacus:

  Ja, det har du rätt i, tänk om Ekborg vetat det. Fast jag skulle också tillägga SMS:ande.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string EuGiQu to the field below: