Redan under valrörelsen 2006 när borgarna så lyckosamt lyckades utmåla svenska folket som notoriska fuskare som bara levde på bidrag och inte ville jobba fanns det andra ensamma röster ropandes i öknen.

En sådan röst kom från norrland där professorn i sociologi Stefan Svallfors med forskningskunskap om svenska folkets fuskande med socialförsäkringarna kunde meddela att fusket långt ifrån var så utbrett som borgarna påstod.

Men vem lyssnar till kunskap när det går att få sina fördomar bekräftade utan att behöva bli trött av att tänka själv? Fredrik Reinfeldt (M) skrev ju boken ”Det sovande folket” vilket ju visade för var och en att alla andra minsann bara levde på bidrag. Men bara de andra!

Framförallt fuskades det med ersättningen för ”vård av sjukt barn”, VAB. Fusket var så omfattande att regeringen såg sig tvingad att införa ökad byråkrati i form av blanketten FK 7410 som skulle fyllas i på heder och samvete.

När regeringen äntligen upptäckt att fusket inte var så utbrett som myterna sa dem har man nu kommit på den fiffiga lösningen att minska byråkratin genom att helt enkelt ge Försäkringskassan order att upphöra med dumheterna.

Dock gäller det att samtidigt försöka framstå i duglig dager, vilket inte kan vara lätt, och få folket man ljugit för på gott humör. Det kan man göra med humor, men eftersom regeringen knappast kan beskyllas vara lustigkurrar har man uppenbarligen vänt sig till någon svindyr borgerlig PR-byrå.

Det har resulterat i att man samtidigt kan motivera överlämnandet av skattepengar till de borgerliga PR-organen i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet som så här på årets sista dag fått varsin helsidesannons där Försäkringskassan försöker skämta bort lögnerna om det sovande och fuskande svenska folket. Blankett FK 7410 upphör. Men vad kostar helsidesannonserna?

Det visade sig nämligen att professor Stefan Svallfors hade rätt. Folket fuskade inte alls med socialförsäkringarna som


Dyrt sätt att berätta om regeringens
lögner och misslyckanden på.

borgarna och deras sympatisörer trott. Det kan vara viktigare att lyssna till den ensamt ropande rösten än ”Det sovande folket”.

Vakna!!
Då är du värd Ett Gott Nytt År.

./.

SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, DN, 1, AB, 1, Dag, SR, 1, SMP, GP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Lustigkurrarnas försök”
 1. Martin skriver:

  Vi vet vilka fuskarna är, det vet moderaterna också, för de är ofta just moderater. Som man känner sig själv känner man andra.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5311794

  Det är alltså det här med privatiseringar som gör att vi får mindre och mindre för våra skattepengar, det är när man ”konkurrensutsätter” som fusket uppstår. En bunt företagare börjar tävla om vem som kan sno åt sig mest ur statskassan och givetvis är det den som fuskar som vinner. Varje gång man privatiserar och delar en verksamhet i som minst två leverantörer kan du ge dig fan på att en av dem fuskar, den andra drivs förmodligen fortfarande vidare i offentlig regi. Det är ganska lätt att komma åt fusket, kasta ut snyltföretagen och låt dem inte sko sig på skattepengar. Det enda som skall köpas för skattepengar är fysiska produkter, där är det nämligen svårare att mygla.

 2. T Lindholm skriver:

  Det är ofattbart att, som Guillou säger ”det stora Stimmet” har svalt ”betet” med hull och hår..!

 3. Kerstin skriver:

  Men ska vi nu vara ärliga så började gnället om bidragsfusk redan med regeringen Bildt, och sedan fortsatte S på samma spår, vilket var ren ynkedom.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string gworNW to the field below: