Det är inte lätt att välja rätt. Något ett flertal affärsinnehavare nu blivit varse. Nu gnäller de, när det är försent.

I somras sålde Stockholms stad ut tio affärsgallerior till det brittiska fastighetsbolaget Boultbee och nu kommer resultatet av utförsäljningen. En och annan affärsinnehavare ångrar nu säkert hur de röstade.

Det visar sig nämligen att nu tänker köparen av gallerierna öka affärernas hyror rätt rejält. De ämnar nämligen höja hyrorna med 10 000 kronor kvadratmetern, vilket för flera butiker innebär en hyreshöjning med 150 procent.

Ordföranden i gallerian Fältöversten på Östermalm, Bertil Lindqvist, som själv äger butiken Hälsokraft, säger att det är rena dråpslaget. Jaja, det är så dags att komma och klaga nu! Hur vore det att tänka efter innan man går till valurnan, om han nu röstat på borgerligheten?

Han säger att med de nya hyrorna blir det svårt för småbutikerna att klara sig. Ja, vem trodde att borgerligheten bekymrade sig om småfolket?

Bo Falk på Boultbee Sverige menar att de nya hyrorna är jämförbara med andra lokaler i liknande områden. Var nu de områdena finns? Hur många Fältöversten finns det egentligen på Östermalm?

Boultbees VD menar att företaget måste se till det stora flertalet konsumenter när man sätter sina nya hyror. Vad han nu menar med det? Vill man göra det borde väl företaget i stället sänka hyrorna i stället för att höja dem.


Höjda hyror ger högre priser, det är självklart.

Likadant är det för gallerian Ringen på Södermalm. Där är alla butiksägare upprörda och många kan bli tvingade att flytta menar Sidney Holm som har en klädbutik. Ingen av Ringens butiksägare tänder på idén om höjda hyror och sämre service, tillägger han.

Tja, butikerna får väl höja priserna. Jag är övertygad om att ingen kund som röstade på Alliansen i Stockholm kommer att klaga över höjda priser. Alla visste ju vad som skulle hända vid en borgerlig valseger i Stockholm. Det gäller att tänka till före valet!

Kunderna får väl ta av sin tusenlapp mer i månaden av sänkt skatt för att täcka de höjda priserna.

Se DN1 och DN2.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Marknaden har alltid rätt – visste de inte det?”
 1. Ken skriver:

  Ja jag förstår inte hur folk kan vara så dumma när de står i vallokalen. Det är ytterst märkligt.

 2. Lasse skriver:

  Ken:

  Tja, är det så märkvärdigt? Göran Hägg skrev i sin bok ”Välfärdsåren” om flera av sina släktingar som röstade mot sina egna intressen. Det berodde på, menade Hägg, att de var offer för borgerlig propaganda som de inte kunde genomskåda på grund av dålig kunskap. Och så är det fortfarande för stora delar av befolkningen.

 3. Ken skriver:

  Läser man det här så börjar man ana varför det är så illa http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_789617.svd

 4. Ken skriver:

  Det där blir mycket värre än folk kunde tro, visar det sig. Se länken http://nyheter.stockholm.city.se/art/931/boultbee_i_storbrk_med_handlar/
  Snart kanske även borgarna drar öronen åt sig och skippar sina ideologier.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string 6LhznU to the field below: