Det är ingen måtta på antalet påverkansoperationer från Ryssland och nu också Nordkorea, om man får tro Dagens Nyheter. Att länderna håller på som du uppges göra syftar till att få folk att tänka så som makten vill.

Nu upplyses vi om att bilder som Ryssland publicerat som bevis för att USA stöttat Islamiska staten i Mellanöstern i själva verket kommer från dataspelet med det fantasieggande namnet ”AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron” samt även från bilder som Iraks försvarsdepartement publicerat redan förra året.

Att ryssarna anför bilder från dataspel och Iraks regering kan givetvis också ses som bevis för hur fullkomligt korkade ryssarna är som tror att västvärlden skulle kunna luras med bilder från dataspel, om än med fantasifulla namn.

Det är nästan så det påminner om bilderna på mobila kemiska laboratorier för framställning av krigsgas som USA visade upp i FN som motivation för att starta krig mot Irak, med alla dess döda och påföljande flyktingkatastrof för Södertälje som ju fick ta emot fler flyktingar från Irak än hela USA.

Att DN också nu visar hur USA också varnar för hur Nordkorea utför sina cyberattacker mot regeringar, företag, rymdindustri och medier är givetvis inget att förvånas över. Litet lattjo är det dock att vi aldrig tidigare fått oss till livs Nordkoreas uppenbara kunskap vad gäller cyberattacker mot regeringar runt om på jorden.

En fråga man kan ställa sig är varför i herrans namn vi inte tidigare blivit varnade för Nordkoreas ambitioner vad gäller


På sådana här ställen kan man hamna om man tror alltför mycket på de fria fantasierna som Dagens Nyheter skriver
i syfte att få dig att tänka rätt.

cyberattacker som ju kan drabba vem som helst var som helst om Nordkorea skulle lyckas i sina uppsåt att exempelvis tömma en eller annan västlig bank på pengar.

Möjligtvis kan man höja en smula på ögonbrynen över att DN inte upplyser om VILKA regeringar, företag, rymdindustrier eller medier som varit utsatta för Nordkoreas attacker via det trojanska viruset ”Volgmer” som de Nordkoreanska regeringsaktörerna använder sig av för sina cyberattacker.

Det säkraste sättet att bli dumhuvud är att tro på DN.

./.

4 Svar på “Masspsykos”
 1. Anders Näslund skriver:

  Strömberg: ”Det säkraste sättet att bli dumhuvud är att tro på DN”

  Och det bästa sättet att bevisa att man ÄR ett är att vara rysskramare och Putinälskare!

 2. Anders Åberg skriver:

  Anders Näslund. Du läser DN regelbundet va? Ditt efterblivna inlägg tyder på det. Det är dock inte helt ovanligt att dom som saknar argument påstår att alla som kritiserar USA är Putinälskare.
  Det idiotiska sättet att argumentera slår direkt tillbaka på upphovsmannen.
  Om du inte kan redovisa sakliga argument för din åsikt så reduceras du således med omedelbar verkan till en Trumnisse.

 3. en annan skriver:

  Herr Näslund är ett talande bevis för att undervisningssystemet havererat.
  Uppväxt i ett dagis med snälla tanter som fråntagit honom all form av kritiskt tänkande med tillhörande all form av analys.

 4. Martin skriver:

  Beredskapsmatematik:
  Man har räknat ut att svenska försvaret kan klara sig i 7 dagar emot Ryssland.

  Därför har civilförsvaret gått ut med att varje hushåll måste kunna klara sig själva i 7 dagar innan de kan få hjälp av samhället…

  Beredskapsmatematik 2:
  Man räknar med att transport över gränsen i händelse av krig går ned till noll. Ingen transport över gränsen till ett land med 1400 sjömil kust, som gränsar till NIO(!) andra länder.

  Foliehattsmatematik…

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string yJQH7Q to the field below: