Geijers sexköp inte största skandalen!

Det var en stor skandal som avslöjades på 1970 –talet när det blev känt att högt uppsatta politiker som bland annat dåvarande justitieministern, Lennart Geijer köpte sex av småflickor.
Men en lika stor, möjligen ännu större skandal stod att läsa på sidorna 10-11 i söndagens Aftonblad. Där berättar den nu 76-årige Ove Sjöstrand som vid tiden för sexaffärerna var kriminalinspektör och var den som förhörde småflickorna.

De namngav ett stort antal politiker som sexkunder och några av namnen har aldrig offentligtgjorts.

— Det är väldigt känsligt, det tar jag med mig i graven, säger Ove Sjöstrand i Aftonbladet. Han berättar också att han brände upp bevisen i sitt hus på landet.

— Jag satt uppe en hel natt och matade pannan med alla de där pappren.

En högt uppsatt polistjänsteman som alltså är anställd av staten förstörde bevis på att högt uppsatta politiker utnyttjat småflickor!

Detta hände strax före valet 1976 och vilka han skyddade står helt klart. Så här säger han i Aftonbladet:

— Det var strax innan valet, jag hade inget annat val. Jag och min kollega som jobbade med det här skämtade och sa att det är ju ingen idé att hålla val. Det skulle inte bli rättvist, det skulle bli vänsterpartister och kds-are som skulle styra.

Vilket säger en del om hur man kan manipulera valresultat utan att folk begriper att de blir manipulerade.

Ove Sjöstrand vill inte minnas, säger han. Och det kan man förstå eftersom det handlade om män som ville ha flickor ”utan hår och bröst”.

— Och det är ju detsamma som att några av våra kända politiker är pedofiler.

Det förefaller orimligt att Ove Sjöstrand var den ende som kände till namnen på sexköparna. Det är dags att gräva vidare i denna rättsröta.

Att en polis medvetet förstört möjligheten till historiska forskningsmöjligheter om en av de största politiska skandalerna under 1970-talet är i sig en skandal som det borde skrivas mer om.

Lennart Geijer stämde aldrig DN, som avslöjade skandeln på sin tid. Vilket är förståeligt eftersom tidningen i så fall antagligen skulle kallat flickorna till vittnesbåset, och om det var något den dåvarande justitsieministern inte ville så var det just det.

Småflickorna som i dag är vuxna kvinnor kräver nu staten på skadestånd.
Det kommer de säkert att få, annars har de ju en saftig story att sälja till högstbjudande.

Men för det allmänna rättsmedvetandet krävs att namnen på de kända politikerna tillika torskarna offentliggörs.

Artikeln i AB finns inte i webbupplagan, vad jag kan se. Däremot finns i AB:s arkiv några artiklar med aktuell anknytning. Se 1 eller 2

Uppdatering: Nu har också DN skrivit att flickorna kommer att kräva skadestånd, samt SvD samt AB.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

19 Svar på “Mer än en sexskandal”
 1. Pelle skriver:

  Ledsamt att läsa men sen en samtidigt en okey signal som man ju länge förstått.Att det är något som är riktigt skevt i denna värld.
  Man upphör aldrig att förvånas av att folkvalda ännu vid denna dag inte förstått att skit rullar neråt och när det väl rullat färdigt så annalyseras det av folket på detta plan som i sin tur får en verklighetsbild som knappast stämmer överens med det budskap de förmedlar.En del av oss tror om och om igen på dessa lögner, uppenbart medans andra sedan länge förstått att en dockteater sköts med hjälp av trådar.

 2. Jean M skriver:

  Väl formulerat Pelle.

  Till Lasse: reagerade som du inför den där bevisförstörande polisen. Han är ju en brottsling, en kriminell.

  Är han unik?

 3. Lasse skriver:

  Jean M:

  ”Är han unik?”

  Jag har ingen aning, men jag får hoppas att han är det. Skadan är dock redan skedd och borde utredas mer än som skett.

 4. Kerstin skriver:

  Jag vet inte jag förvånas längre :-(.

 5. Jan skriver:

  Palmemordet – uppvärming av homomaffia-teorier. Om Palme var också pedofil betyder det med 90 procents sannolikhet att han har varit själv offer för sexuell utnyttjande i sin barndom. Av pedofiler är enligt undersökningar 90 % själv varit offer i sitt barndom och själva pedofilin är upprepning av den här barndomets traumatiska erfarenhet i ombytta roller. Och i 99,9 % av fallen antastaren har varit man. En del av trauman är att offren kan bli själv pedofil i vuxen ålder och den andra följden kan vara att han blir bisexuell. Homosexualiteten är inte orsakad av trauman, men det öppnar porter till bisexualitet. Av pedofilernas offer är enligt undersökningarna (gjord i många länder) omkring 50 % pojkar.

  Jag vill betona att homosexualitet och pedofili är skilda saker, men en del av de bisexuella är pedofiler. Palme var gift och om han var en pedofil, har han också sannolikt varit bisexuell. Och det stämmer med de tystade homomaffiateorier.

 6. Lasse skriver:

  Jan:

  Palme? Vem har nämnt Palme? Vad har med saken att göra?

 7. […] Det finns mer att läsa om detta hos Lasse Strömberg, Johanna Nylander och Blogge Bloggelito. I mitt inlägg “Bordellhärvan 1976 – en del av […]

 8. Anders Svensson skriver:

  Många av politikerna finns namngivna i boken ”Makten, männen, mörkläggningen”.

  Några namn är: Torbjörn Fälldin, Lennart Geijer, Gunnar Sträng, Björn Tarras-Wahlberg, Krister Wickman.

  Palme var en av de huvudansvariga för mörkläggningen av Geijeraffären.

 9. Palme är en av de som finns på Doris Hopps kundlista över torskar.

  Pedofili = attraktion till ej könsmogna barn. Samtliga inblandade i Bordellhärvan var förstås könsmogna, så ”pedofili” är här bodströmskt nyspråk.

  Men det kan vara värt notera att sossarna på den tiden drev frågan om legalisering av prostitution, sänkning av den sexuella bestämmandeåldern (till 14 år), normalisering av homosexualitet med mera. Kanske det var tack vare Bordellhärvan som de flesta förslagen blev nedröstade.

  En lärdom av det hela är att högst en av två saker kan gälla: ANTINGEN har vi haft en hel hög hebefila statsmän (Olof Johansson, Torbjörn Fälldin, Olof Palme) med en abnorm sexualitet enligt moderna värderingar ELLER så är dessa moderna värderingar i sig själva abnorma. Vilket som är värst överlåter jag åt andra att bedöma.

 10. Lasse skriver:

  Blogge:

  Jag var ju med på tiden när affären var högst aktuell. Att Fälldin var med på listan har han ju sagt själv. Att Johansson skulle varit med är en senare, ej bekräftad uppgift, vad jag förstår. Inte heller har jag någonsin sett uppgiften att Palme skulle varit en av kunderna. Att Geijer hörde till kunderna är däremot helt klarlagt vad jag förstår. Varifrån kommer uppgifterna om Palme och Johansson?

 11. http://www.varldenidag.se/ArticlePages/200703/19/20070319164140_430/20070319164140_430.dbp.asp

  ”Karin och Irene var endast 14 år när de erbjöds som prostituerade till svenska toppolitiker, bland annat till Sveriges statsminister Olof Palme.”

  http://www.politikerbloggen.se/2007/12/04/7705/

  ”Flera toppolitiker pekades ut som kunder hos Doris Hopp, bland annat justiteministern Lennart Geijer, statsministrarna Thorbjörn Fälldin och Olof Palme och dåvarande energiministern Olof Johansson.”

  http://www.varldenidag.se/ArticlePages/200711/26/20071126094818_780/20071126094818_780.dbp.asp

  ”Fem socialdemokratiska statsråd (däribland Olof Palme och Lennart Geijer), två centerpartistiska toppolitiker (Torbjörn Fälldin och Olof Johansson) och en folkpartist (Cecilia Nettelbrandt, som var riksdagens vice talman), pekades ursprungligen ut.”

 12. Jag skrev förresten själv om saken för halvannat år sedan:

  http://www.xingfu.se/blogge/posts/06/06/08/Pedofilen+Palme/

  Saken tycks poppa upp med jämna mellanrum, men kommer nog aldrig att leda till något slut. Statsmännen och den förda politiken ska skyddas, papper har bränts, papper har försvunnit, folk har tystats. Men alla vet.

 13. Lasse skriver:

  Blogge:

  Den där konstiga kristna tidningen skulle jag inte lita alltför mycket på. Journalistik är inte kristnas bästa gren, om man uttrycker sig försiktigt.
  Vem är egentligen Deanne Rauscher? Vad har hon mer gjort annat än att skrivit om Geijeraffären? Jag har inte hört talas om henne tidigare.

 14. Till slut kokar allt förstås ner till om man ska tro på en hora eller på en stor statsman. Med tanke på att de stora statsmännen beslagits med lögn efter lögn finns det således goda skäl att oreserverat tro på vad hororna själva säger.

  Men jag förstår att det tar emot att få sin ikon dragen i smutsen. Man kan alltid stoppa huvudet i sanden.

 15. Lasse skriver:

  Blogge:

  Man ska tro på bägge. Själv är jag av den, kanske litet gammelmodiga, åsikten att rykten inte är att lita på. Jag vill ha fakta, oavsett var de kommer ifrån.

 16. http://www.politikerbloggen.se/2007/12/05/7707/

  ”Olof Palme var kund hos mig vid två tillfällen, vad jag minns, säger Eva Bengtsson.”

  Har du någon anledning att misstro henne? På vilka grunder?

  ”I Ove Sjöstrands utredning fanns över 70 namngivna personer. Men man valde att inte gå vidare med anklagelserna mot dem.
  – Vi fick bara order helt enkelt — att höra ett visst antal kunder och ett visst antal tjejer. När det började svälla ut fanns det inte tid. Vi kunde inte gå in på vissa grenar. Det var åklagaren som bestämde, säger Sjöstrand.”

  Vad ser detta ut som, enligt din mening?

 17. Lasse skriver:

  Blogge:

  Jag tänker inte misstro någon, allra minst någon som var utsatt på det sätt tjerna blev.

  Men jag vill nog ha litet bättre fakta än som hittills presenterats. Jag noterar också att Leif G W Persson sagt att han inte en sekund tror att alla de sjuttio namn som tydligen finns på en lista över bordellkunder är sann. Det kan säkert finna flera som är sanna, men man bör nog läsa listan med ett stort mått av skepsis.

  Problemet är polisen som satt i sin sommarstuga och eldade upp bevismaterialet från förundersökningen, som jag skriver i inlägget ovan.

 18. […] Lasses blogg Borgarmedia: Värmlands Folkblad, AB1 Andra bloggar om: IB, Lennart Geijer, Bordellaffären, […]

 19. […] Det finns mer att läsa om detta hos Lasse Strömberg, Johanna Nylander och Blogge Bloggelito. I mitt inlägg “Bordellhärvan 1976 – en del av […]

 20.  
Lämna ett svar

Please copy the string 0QX9yt to the field below: