Försvaret finansieras med skatt. Sänker man skatten borde alla, även officerare i Sveriges försvar
inse att det blir mindre pengar både till vapen och personal i det svenska försvaret.

Nu är mysteriet löst! Många har känt sig kallade att försöka lista ut vad skillnaden mellan de gamla och de nya Moderaterna, det så kallade ”nya arbetarpartiet” egentligen består i. Nu är det löst! Äntligen får vi svar på det alla undrat över.

Alla som vill vet vad moderaterna står för. Sänkta skatter, högre arbetslöshet, sämre sjukvård, lägre skolbetyg och försenade tåg. Allt detta är ingen överraskning för den som satt sig det minsta in i vad moderat politik leder till.

Moderaterna har bara en enda lösning på allt. Oavsett problem är lösningen enkel och lättfattlig, nämligen sänkta skatter.

Allt kan lösas med sänkta skatter. Kan man inte sänka skatterna mer så kan man åtminstone sälja ut statens och kommunernas tillgångar och på så sätt lura folket att tro på den moderata politiken.

Problemet är att förr eller senare finns det inget mer att sälja, och då uppstår problem till och med för Moderaterna. Som nu.

När officerare på Folk och Försvars konferens i Sälen kräver mer pengar till försvaret visar det sig att Moderaterna står med ändan bar. Försvaret själv anser sig i behov av både nya ubåtar och nya flygplan. Vilket är vansinnigt dyra prylar.

Dessutom vill man ersätta värnpliktiga med yrkessoldater och där är lösningen enklare. Man gör helt enkelt som i sitt föregångsland. Man ser till att tillräckligt många ungdomar är arbetslösa och därmed lätta offer att rekrytera som kanonmat i något krig USA behöver hjälp med.

Ett problem för försvaret är att deras officerare hör till begåvningsreserven. De röstar oroande ofta på just Moderaterna och främjar därmed en politik som går ut på sänkta skatter. Vilket innebär att pengar materialinköp till försvaret inte finns.

Officerare som inte fattar att både deras grejer på land, i luften och i vattnet, samt också deras egna löner betalas med skatter borde egentligen inte anförtros en så viktig uppgift som att försvara Sverige och svenska folket.

Försvara försvaret från Moderaterna!


Försvarsmateriel är dyrt och betalas med skatt. Det borde till och med de mest rabiata försvarsvänliga moderata väljare inse i stället för att gnälla i efterhand.


Soldater och officerares löner och vapen betalas med skatter.

./.

DN, 1, 2, AB, 1, 2, 3, SvD, 1, 2, Exp, 1, Björnbrum

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Svar på “Moderat hemlighet avslöjad”
 1. Mr. Bonde skriver:

  Det finns inget exakt förhållande mellan skatter och försvarsutgifter. Allt är en fråga om prioteringar.

 2. Martin skriver:

  Jag sa till en av mina amerikanska kamrater en gång:

  I USA lever en stor mängd människor i ett slags utopiskt socialistiskt samhälle i samhället. När folk jobbat ett tag inom världens största militärkomplex. Så åtnjuter de fri sjukvård, fri utbildning, trygg pension, arbetslöshetsförsäkring. De flesta som gjort karriär inom den verksamheten har aldrig eller endast för mycket längesedan levt på den vanlige amerikanens villkor.

  Min amerikanske kamrat avbryter fräsande:

  Ja, och det är dessa idioter som är de aggressivaste vad gäller att gorma om small government!

  Jag frågade då:

  Vilken idiot sågar av grenen han sitter på?

  -En officer!

 3. Lasse skriver:

  Bonde:

  Du menar att man ska välja mellan fler JAS och fler döda av vanvård i äldreboenden? Eller att officerare ska konkurrera med de andra tiggarna i tunnelbanan och på Hamn- och Birger Jarlsgatan…

 4. Lasse skriver:

  Martin:

  Intelligensen är tydligen på samma inom försvaret både här och där.
  Det enda, faktiskt, jag lärde mig när jag gjorde lumpen var att svenska militärer är kvalificerade dumhuvuden. Som de senare visade hela svenska folket att de var när de jagade Sovjetiska ubåtar på 30 cm djupt vatten i Stockholms skärgård under befäl av riksdumhuvudet själv – Carl Bildt.

 5. Lasse skriver:

  Jan:

  Nu har jag läst det tipset om inlägget via länken, tack för den.

 6. Björn Nilsson skriver:

  Det är nog inte bara begåvning hos officerare som kan vara ett problem – i en värvad armé kommer man att få problem med mängder av korkade soldater också. I en värnpliktsarmé skulle dessa försvinna i mängden, men för folk som är någorlunda väl tillsnickrade i hjärnan är värvning inte första alternativet när man letar efter jobb. Ersätts värnplikt av yrkesarmé blir urvalet sämre till styrkorna såväl vad det gäller kvantitet som kvalitet, och man får en högre andel busar av den typen som avslöjats i västliga styrkor i Irak och Afghanistan under senare år.

 7. Lasse skriver:

  Björn:

  Jo, så är det givetvis.
  Med en värnpliktsarmé torde det vara svårt, ja rent av omöjligt, att göra en militärkupp. För det krävs en värvad yrkesarmé.

 8. Mr. Bonde skriver:

  Lasse:… Det finns mycket som statens kassakista bekostar. Allt kanske inte är nödvändigt. Det finns betydligt mer än försvar och äldreomsorg som försörjs ur statskassan.
  Självklart ska våra äldre ha en bra vård. De har kämpat och slitit sedan de kanske var 13 år. De har byggt detta samhället och nu är det upp till oss att utveckla det vidare.

 9. Martin skriver:

  När det talas formen för militären brukar jag alltid tippsa om Kants lilla skrift: ”Den eviga freden.” En mycket pragmatisk syn på hur man skall minimera krig, om fler lade den timmen det tar att läsa skriften så skulle kanske krigen minska i vår värld.

 10. H2 skriver:

  Om jag minns rätt så har/hade Grekland, Argentina och Chile värnpliktsarmeer när militärkupperna gjordes

 11. Lasse skriver:

  H2:

  Jaha. Då är den givna slutsatsen att lägga ner hela militären och låta officerare och andra försvarsanställda bli vårdare inom äldreomsorgen.

 12. H2 skriver:

  Lasse, den åsikten delar jag. Det var väl någon komiker som tyckte vi skulle ersätta militären med en automatisk telefonsvarare med budskapet- Vi ger oss?

 13.  
Lämna ett svar

Please copy the string v71GeA to the field below: