En moderat på uppgående har fått göra en paus i det politiska karriärklättrandet på grund av att en film råkat hamna litet fel. Hur länge han är i karantän återstår att se, gissningsvis till hans uttalande och namn glidit in i den allmänna glömskans dimma.

Orsaken till de moderata krokodiltårarna är att han gjort som moderater brukar göra, skillnaden är att han blev avslöjad.

Vi som varit med ett tag kommer ihåg hur det lät bland moderater på Olof Palmes (S) tid. Han sades av många moderater vara spion för, och villig att sälja ut hela Sverige till Sovjetunionen.

Om det var något moderaterna var bra på för inte alltför länge sedan så var det att förnedra de med andra åsikter. Vi minns nidbilderna på Olof Palme (S) som moderaterna formligen tapetserade Stockholms lyktstolpar med.

Han framställdes som djävulen själv, eller så var han motiv på en måltavla. Lustigt nog var det aldrig någon moderatledare som sa något negativt om detta. Snarare tvärt om.

Det snällaste man kan säga om moderater är att de i alla fall gick man ur huse och skrapade bort nidbilderna på Palme efter att han blivit mördad.

Nu påstår moderatledaren Anna Kinberg Batra (M) att det senaste uttalandet från moderat håll om socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) uttalanden inte är och inte ska bli en del av moderaternas kultur.

Det väcker frågan om Anna Kinberg Batra (M) varit både blind och döv när det gäller moderaternas kultur? De som jobbat bland moderater vet att i själva verket är det senaste uttalandet definitivt del av moderaternas kultur när det gäller att beskriva sina politiska motståndare.


Exempel på moderat kultur före internet.

Det kan man förstå, för när de försöker vinna poänger på att beskriva sina politiska motståndares politik så är de förlorare, det är då de vulgära orden kommer fram.

Det är moderat kultur!
Det vet Anna Kinberg Batra (M).

./.

3 Svar på “Moderat kultur”
 1. H2 skriver:

  Du behöver inte gå så långt tillbaka för att hitta politiska avarter. Exempelvis http://www.expressen.se/nyheter/nya-nidbilder-pa-reinfeldt/

 2. Lasse skriver:

  H2:

  Har sossarna visat dessa bilder officiellt? Om ja, var då?

 3. Martin skriver:

  H2,
  men. Du och jag känner väl tillräckligt med moderater för att veta hur de snackar mellan skål och vägg. ”Men dom då!” är ju sånt man jobbar på att ta ur dagisbarn!

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string 7FPvtk to the field below: