Nu, när Israel beslutat att det är olagligt att bojkotta Israel eller israeliska produkter ligger Coop illa till.

Den som köper en sådan där maskin för att kunna göra egen läsk har medverkat till att gynna ett land som ockuperar ett annat, nämligen Israel. Alla vet att Israel ägnar sig åt olaglig ockupation och ständigt bryter mot de mänskliga rättigheterna och dessutom struntar i vad FN säger om landets agerande.

Nu stoppar Coop inköpen av Soda Stream därför att man vill invänta en granskning om var och hur maskinen produceras. Numera lär den tillverkas i Kina, ni vet där det råder kommunistdiktatur. Men det finns uppgifter om att delar av den tillverkas på det ockuperade Västbanken.

Nu har ju Israel bestämt att det är olagligt att bojkotta Israel eller israeliska varor. Och varor som tillverkas på av Israel ockuperat område måste nog sägas vara Israeliska. Coop bryter alltså mot israelisk lag och kan därför enligt samma lands lag straffas.

Frågan är bara hur det ska gå till. Ska Israel skicka hit sin armé och förstöra alla Coops varuhus? Ska de kartlägga alla kunder

på Coop och sedan sätta dem bakom lås och bom om den får tag i dem? Eller ska Israel vägra Coop att sälja Jaffaapelsiner?

Eller har Israel övertalat Coop på samma sätt som man gjort med Grekland när det gäller Ship to Gaza?

Coop kanske helt enkelt medverkar i en desinformationskampanj i syfte att ta hindra mer uppgifter om att Israelisk militär åter igen brutit mot internationella lagar när de stoppat och bordat ett av fartygen i Ship to Gaza, nämligen den franska båten Dignité.

Den här båten hade ingen last med sig. Lasten var symbolisk, nämligen ett budskap om ”fred, hopp och kärlek”, vilket nog från Israels synpunk är en mycket farligare last än om lasten varit cement, skolböcker eller något annat som människor, utom Israeler, uppfattar som helt oskyldigt.

Den här gången, till skillnad från förra året, blev inga båtpassagerare dödade. Förra året mördade Israelerna 9 turkiska fredsarbetare så utvecklingen har ändå tagit ett steg framåt. Vilket ju är hela meningen med projektet Ship to Gaza.

Drick inte hemgjord läsk!

./.

DN, 1, 2, SVT, 1, 2, 3, Jinge, HD, 1, 2, 3, Ali

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 Svar på “Mördarstaten Israel slår till igen”
 1. Kerstin skriver:

  Äh, det förstår du väl, man skickar hit ett specialförband med en helikopter och nedstiger från denna över Coop:s VD:s bostad. kidnappar honom och ställer honom inför rätta i Israel, såvida han inte försöker försvara sig förstås, då han kanske avrättas direkt. I båda fallen har rättvisa skipats.

 2. Berg skriver:

  Ja det är lätt att kläcka ur sig dumheter när man är så ignorant som dig.

 3. Skeptisk skriver:

  Är det då så konstigt att Israel vill söka igenom skepp som har Gaza som destination? Det dimper ju då och då ner raketer därifrån till Israel och det är väl klart man vill kolla vad som förs in där. Hamas har ju inte precis haft en Israelvänlig linje historiskt sett och nu är man dessutom oroad över den allt mer tydliga islamiseringen. Lyssna gärna även på frilansjournalisten Terje Carlsson reportage från Gaza.

 4. Lasse skriver:

  Berg:

  Du menar dig själv, förstår jag.

 5. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Tänkte inte på det. Din beskrivning är naturligtvis rätt, så kommer det att gå till att skipa rättvisa

 6. Lasse skriver:

  Skeptisk:

  Nu hemlighåller ju inte Ship to Gaza vad som finns i lasten på deras båtar. Israel kan inspektera innan avfärd, men de hindrar båtarna oavsett vad som finns i lasten. Dessutom är inte lasten avsedd för Hamas.

 7. Kristian skriver:

  @ Lasse.
  Å andra sidan får vi ju inte skicka gods i fartyg hur som helst från Sverige till Norge utan att Norsk tull och kustbevakning får säga sitt och göra de kontroller de anser nödvändiga, så frågan är varför man bara för att man påstår att man är för fred skall få exportera gods till Gaza utan att passera Israelisk tull?
  Förra gången uppmanade Israeliska flottan Ship to Gaza Att gå mot Ashdod för att lossa lasten för vidare distrubition till Gaza, men det vägrade man och bordades följaktligen.

  Fokus för Ship to Gaza har inte varit godstransport utan mediapåverkan och provokation av Israeliskt gränsskydd och det var just den inställningen som ledde till eldstriden där nio människor dog förra året.
  Om målet var att frakta varor till Gaza så kan man fråga sig om det var värt att angripa de Israeliska soldaterna som bordade skeppet istället för att lyda uppmaningen att gå till Hamnen i Ashdod….

 8. Thomas skriver:

  ”turkiska fredsarbetare” – var fanns de förra året? Däremot fanns det ett gäng galna islamister som tyvärr dog när de israeliska soldaterna öppnade eld i självförsvar.

 9. stig skriver:

  Jag har säkra andrahandsuppgifter på att det var Soda Streamers i lasten, det skall visst vara hårdvaluta att kränga sådan i Gaza nu, enligt Coop direktören.

 10. SaraNG skriver:

  Det där är bara larv! Om ni tänker bojkotta Israels varor så kan du genast kasta bort din mobiltelefon stänga av datorn och dumpa den på tippen också. Listan kan göras lång av alla de bekvämligheter som du åtnjuter som kommer från Israel. Get real, kom igen, bojkotta på riktigt nu så slipper vi se alla era fula nunor i den verkliga världen!

 11. Lasse skriver:

  Kristian:

  Du gör fel jämförelse. I stället borde du säga något om varför Norge skulle kolla svenska fartyg och dess last om båtarna gic k mellan Sverige och Finland.
  Ett lands tull passerar man på väg in i landet och det är det inte frågan om här. Båtarna är på väg till Gaza. Har du inte fattat det?

 12. Lasse skriver:

  Thomas:

  Efter din kommentar förstår jag varför tidningarna kallar sina kommentarsmöjligheter för skitrännan…

 13. Lasse skriver:

  stig:

  Just det, de där patronerna med kolsyra kan ju användas som bomber; farlig last som måste kontrolleras. :-)

 14. Lasse skriver:

  SaraNG:

  Hur är det med läsförmågan?
  Det talades inte om varor från Israel utan från de av Israel ockuperade områdena.

 15. Mr. Bonde skriver:

  Ett intressant lästips om ”Ship to Gaza” är Siwert Öholm,s inlägg på Newsmill.

 16. Lasse skriver:

  Bonde:

  Siwert Öholm är definitivt intressant som religiöst objekt, men hans artiklar i ämnet Israel är det inte.

  Personer som tror det finns en Gud är oftast helt ointressanta, Siwert Öholm hör till dem.

 17. Mikhas skriver:

  Nu tycker inte jag att gud är ointressant, han finns i bakgrundssorlet om man lyssnar.

  Men Swienert Döholm är väl närmast en svensk variant av den förvirrade men penningstarka amerikanska ”kristna” sionistiska dödskulten. Samma kult som Bush den mindre tillhör och som tror mer på den hämndgiriga och djupt frånstötande ”gud” som återfinns i GT, eller som vissa hävdar är den onde själv, och en ”slutgiltig lösning” i form av Armageddon (som man gärna hjälper på traven genom att kriga för israel i mellanöstern). En annan svensk i den kategorin är ju Per Ahlmark.

  Sodastream är tillverkat i rasstaten, om man sedan har outsourcat en del låter jag vara osagt men det finns ju ingen anledning att köpa något därifrån om man inte vill ursprungsbefolkningen något ont. Själv bojkottar jag som grönätare allt från ”hälsans kök” och deras blodiga bullar, de kommer också från områden som ockuperas av fanatiska galningar från Brooklyn….

 18. Mr. Bonde skriver:

  Lasse:… Men, det är ju tron på en Gud som styr regimen i Gaza….. Ännu hårdare än i Israel..

 19. Lasse skriver:

  Mikhas:

  Han? Det kanske är en hon!

 20. Lasse skriver:

  Bonde:

  Just det! All religion är av ondo!
  Oavsett religion.

 21. H2 skriver:

  Det är ju fantastiskt att Coop reagerar så snabbt. Ekot hade detta som nyhet 2008 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=2822943

  SaraNG har trots allt en poäng, Cisco och Intel är bara några av alla de kända företag som outsourcat till västbanken, det finns mängder av israeliska företag som gör detsamma. Ursprungslandet anges knappast korrekt för många av dessa produkter

 22. Mr. Bonde skriver:

  Lasse…. Intressant. Då får vi se om bloggen kommer att kritisera alla religioner i framtiden- utan undantag….

 23. Lasse skriver:

  Bonde:

  Den som följt bloggen ett tag vet att så är fallet.
  Jag misstänker dock att du inte förstår, eller inte vill förstå, skillnaden mellan religioner och olika politiska ideologier.

 24. Mr. Bonde skriver:

  Lasse:.. Jag är ganska påläst och intresserad. Men man kan se på verkligheten från olika håll…..

 25. Lasse skriver:

  Bonde:

  Tja, religion har inget som helst med verkligheten att göra.

  Den som läst bibeln anser sig säkert också påläst, men är det inte när det gäller verklighet.
  Ingen religion har varit upphov till så många människors död som kristendomen.

 26. […] Politik ab123456789 ex123456 svd1234 dn12345 ekot12 svt1 gp12 Läs oxo: annarkia 1 lasse frekar lin soc parkst comments k&å zaramis […]

 27.  
Lämna ett svar

Please copy the string OpRyLg to the field below: