Jakten går.

Nu är det ståpäls på DN:s militärreporter Mikael Holmström, han har som ende nordisk reporter fått vara ombord på USA:s hangarfartyg Harry S Truman medan det är på väg mot Norge för att delta i Natos övning Trident Juncture.

Mikael Holmström tycker det var häftigt att få landa på hangarfartyget med tanke på att planet bromsades upp från 240 km/tim till noll på tre sekunder. Det är häftigare än ”fritt fall” på Gröna Lund.

Men Mikael Holmström är inte ensam besökare på den flytande krigsmaskinen. Han har sällskap av ett 20-tal svenska och norska officerare som med egna ögon anser sig behöva se båtens kapacitet.
Det är givetvis alldeles utmärkt nu när Ryssland ännu inte gjort

Gotland till sitt hangarfartyg i Östersjön, som det ju larmats om i tid och otid under det senaste året.

Att jänkarnas hangarfartyg med sina 40-tal stridsflygplan är på väg mot Norge innebär i praktiken ett helt nytt nordiskt flygvapen som kan hålla ordning på luftrum och annat, vilket är alldeles utmärkt menar Sveriges flygvapenchef Mats Helgesson. Dock är det litet oklart vad det är för ordning amerikanarna ska hålla reda på. För att inte tala om vad det där ”annat” som de ska hålla reda på egentligen är. Vår flygvapenchef är ju inte direkt tydlig på vad dessa uppgifter egentligen innebär.

Vad som däremot är klart och tydligt är att DN:s reporter Mikael Holmström redan börjat fira julafton.

./.

Lämna ett svar

Please copy the string TLVrQY to the field below: