Att sätta bocken till trädgårdsmästare anses som ett bra sätt att inte kunna ha någon trädgård alls. Numera anses det tydligen att bocken är den bästa av alla trädgårdsmästare.

Är det dags att ersätta FN med Israel? Varför ska FN ägna sig åt att utreda exempelvis brott mot internationella lagar och andra krigsbrott när staten Israel kan utföra jobbet precis lika bra?

Alla länder på jorden som är med i FN betalar en del av organisationens verksamhet. Det måste nog anses som slöseri med skattepengar nu när Israel åtar sig att gratis utföra det jobb världens länder ålagt FN att göra.

Försvarsminister Ehud Barak anser och uppmanar FN att avstå från sin plan om en FN-stödd oberoende utredning av Israels mord på de nio hjälparbetarna på internationellt vatten.

Ja, frågar man Israel anser de nog att hela Medelhavet är att betrakta som en Israeliskt insjö avsedd endast för Israeler att bada i. Det är ju inte länge sedan Israel sköt ihjäl några

badande palestinier vid en sandstrand i Gaza.

Ett av argumenten för att endast Israel är kapabla att utföra en opartisk utredning om de Israeliska morden är att många människor på jorden funderar på att skicka fler hjälpsändningar till Israels friluftsfängelse och så länge sådana planer finns anses det tydligen att andra än Israeler inte kan utreda lagligheten de mord på obeväpnade hjälparbetare Israel ägnade sig åt på internationellt vatten.

Men det är klart, man får förstå Israels åsikt i frågan med tanke på att FN-organet UNRWA:s talesman Christopher Gunness anser att ett totalt upphävande av blockaden av Gazaremsan är nödvändigt för att kunna återuppbygga området efter Israels krig och bombande av Gaza.

Israel har inte dödsstraff, i stället ägnar man sig åt statsstödda mord.

Är inte det terrorism om vilket annat land som helst gjort samma sak?

AB, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Jinge, SvD, 1, 2, Dagen, KT, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Svar på “Numera ska bocken vara trädgårdsmästare”
 1. Josef skriver:

  Håller med dig till 100 % , önskar att även jag hade skrivandets gåva.

 2. Anders Åberg skriver:

  Vad jag fattar så har dom gjort den luriga distinktionen att om en icke statsstödd grupp mördar någon så är det terrorism, om en stat gör samma sak är det något annat, lite beroende på vad staten själv väljer att kalla det.
  CIA har väl haft som en av sina huvuduppgifter under många år att mörda misshagliga personer, men officiellt kallas dom inte terrorister.
  Språket har alltid varit viktigt att kontrollera för överheten.
  Det numera ganska påträngande faktum att israel faktiskt är rasistiskt och sprider terror kanske börjar bli för mycket och antagligen tycker många länder i världer att israel börjar bli en riktig kardborre i arslet.
  Frågan är hur länge dom kan hålla på så här.
  T.om. Obama tycker ju att situationen i Gaza är ”unsustainable”.

 3. Lasse skriver:

  Josef:

  Tack. Du kan säkert skriva du med. Skriv bara som du talar, det brukar bli bra.

 4. Lasse skriver:

  Anders:

  Håller med dig, den som behärskar språket och som samtidigt kan sätta agendan över hur det används är segraren.

 5. M119 skriver:

  Struken kommentar på grund av antisemitism.

 6. M119 skriver:

  Struken kommentar på grund av antisemitism.

 7. Maud skriver:

  Jättebra skrivet! Finns det verkligen INGEN som kan säga nej till Israel! USA skulle ju kunna, men av någon anledning väljer man där att låta Israel hållas. T o m Obama har tydligen gett upp och låter dem fortsätta med sin statsterrorism år ut och år in. Iran MISSTÄNKS vilja tillverka kärnvapen, och världen och FN är rörande eniga om att tillgripa sanktioner. Israel bryter mot mänskliga rättigheter och lagar gång på gång, och inget händer! Inget annat land i hela världen skulle kunna tillåta sig att begå bara en tusendel av alla de brott som Israels regering har begått och fortsätter att begå. Deras arrogans är gränslös. Någon måste stoppa dem innan de har utrotat alla palestinier! Är så tacksam mot Ship to Gaza, som har fäst fokus på denna konflikt. Titta bara vad de har åstadkommit, trots att de blev stoppade och förnedrade. Att några blev mördade är en katastrof, men förhoppningsvis leder denna katastrof till något gott: att världen ser vad som pågår varje dag i detta stora utomhusfängelse. Leve Palestina!

 8. annarkia skriver:

  FN har haft svårt att komma fram till en definition av terrorism. Du sätter fingret på varför.

 9. Mikrob skriver:

  ”Språket” kan ju lätt förväxlas med ”tolkningsföreträde”.

  Är det något israel skaffat sig i väst så är det just tolkningsföreträde över ordet. Vi vet numera att rasåtskillnadsmuren skall kallas ”barriär” för den som inte vill bli nedsmetad med ”antisemitism” och att hysteriska och fanatiska ockupanter skall kallas ”bosättare” och så vidare. Håller man sig som journalist till detta samt refererar till israel-media och godkända källor i en evig rundgång så kan karriären tyckas oändlig.

  ”Är det dags att ersätta FN med Israel?” Undrar jinge, Det gjorde väl en av rasstatens grundare också på sätt och vis (Ben Gurion) när han siade om en enad värld under Jerusalem i den nya judiska staten som huvudstad. Med tanke på västmakternas fullkomliga paralysering och handlingsoförmåga inför varje nytt israeliskt brott mot mänskligheten, så kan man ju undra vad som rör sig i huvudet på de statsledare som inte öppet rusar till rasstatens försvar…

 10. Lasse skriver:

  Mkrob:

  Jovisst, den som har makten har också tolkningsföreträdet. Eller de tar sig den vare sig andra vill eller inte.

 11.  
Lämna ett svar

Please copy the string M94vo1 to the field below: