Ett fiasko är ett fiasko även beskrivet i de mest positiva ord och till slut tränger sig verkligheten på och tvingar människor att se saker och ting med öppna ögon.

Nu sjunker stödet för den borgerliga alliansregeringen trots deras politik för fler och jobb och mer pengar i plånboken. Det är inte konstigt att dagens opinionsundersökning visar sjunkande siffror för alliansen.

När det inte längre går att dölja verkligheten med retorik så kan inte ens den mest rabiate borgare klara av att blunda.

Inte ens resultatet från mötet i Maramö kan beskrivas på annat sätt än som fiasko.
De som trodde att korvgrillningen i Maramö skulle ge alliansen en skjuts uppåt i opinionsinstitutens siffror är tvingade att inse att även Maramö blev ett fiasko.

Det går i längden inte att påstå att sänkta skatter och ökade vinster för företag skapar jobb när verkligheten visar att det inte är sant. Företag skapar inga jobb utan det som skapar jobb är kunder som efterfrågar produkter och tjänster.

Den regering som inte inser att de som skapar jobb är kunder kommer inte att vara trovärdig i sin påstådda politik för fler jobb, och det är nog precis vad dagens opinionssiffror visar – trots den positiva stämningen runt de brända korvarna i Maramö.

Nu försöker Centerpartiet rädda vad som räddas kan. Det är ungefär som för dem som räddat sig i den överlastade livbåten från det sjunkande skeppet och finner att ”någon måste lämna båten” för att inte alla ska gå under.

Den som får lämna båten är Fredrick Federley (C) som nu går ut med att han inte kommer att kandidera till Riksdagen vid nästa val.


Behöver en frälsarkrans senast i september 2014.

Det är riktigt lustigt att läsa att han inte utsatts för några påtryckningar utan att beslutet är helt hans eget. Tro det den som vill!

Centerpartiet ledning inser givetvis att med Federley, en av arkitekterna bakom den nya kritiserade idéprogrammet, kvar som kandidat till Riksdagen hjälper det inte med hur många frälsarkransar partiet än slänger ut till väljarna, därför tvingas Federley lämna båten.

Tro inget annat!

./.

Dagens bild från Stockholm


Tycker du verkligen att det är så roligt?

./.

Exp, 1, SvD, DN, 1, 2, AB, 1, C

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Svar på “Offret som måste lämna båten”
 1. Kurt skriver:

  Näringslivet brukar köpa ut de borgerliga politiker som de behöver göra sig av med, det är ju ändå ingen kostnad eftersom det är samma näringsliv som sponsrar partierna.

 2. Peter skriver:

  Det är många sossar som bloggar om gamla tiders män.
  Branting, Erlander och Palme.
  Är det vad som behövs?
  Är det vad som erbjuds?
  Är det verkligen framtidspartiet?

 3. Af Dunkelspel skriver:

  Uppenbarligen har peter problem med läsförståelsen.
  Bloggposten handlar om borgeriets monumentala magplask och inget annat.
  Klarar du inte av det så låt oss läsare slippa ditt dravel.

 4. Sven Tycker skriver:

  Jag tror inte det räcker för Centern att avpolletera Stureplanscenterns galjonsfigur för att rädda partiet kvar i Riksdagen. Det är med största sannolikhet kört. Och egentligen är det tragiskt att ett gammalt klassiskt parti som gamla Bondeförbundet har kunnat begår självmord på detta viset. Dom kommer trots allt att vara saknade på landsbygden.

 5. Martin skriver:

  Peter uppvisar den typiska identitetspolitik. För honom är det fullt tillräckligt att inte vara socialist. Det han röstar på behöver inte vara bättre än socialister på någon enda punkt, bara de inte är socialister.

 6. Lasse skriver:

  Kurt:

  Köpa ut? Jag skulle hellre vilja säga att de ger oönskade politiker välalönade toppjobb i någon PR-byrå.

 7. Lasse skriver:

  Sven:

  Vi får hoppas du har rätt.

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string 0gyc02 to the field below: