Dagens Nyheter släpper till redaktionellt utrymme för statsminister Fredrik Reinfeldt (M) så att han kan ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet. Vi får hoppas att DN senare går igenom Reinfeldts lögner och ger svenska folket sanningen, hoppet är som bekant det sista som överger människan.

Nu ska allianspartierna med Moderaterna i fören på båten rädda Centerpartiet från Annie Lööfs politiska haveri. Det gör man genom att Reinfeldt äntligen svarar ja till Annie Lööfs inbjudan från Almedalen att kopiera mötet hos Maud Olofsson i Högfors, den här gången dock i Småland. Förmodligen blir Annie Lööfs utgifter för mötet betalade skattebetalarna.

Reinfeldt skriver att de sänkta skatterna har fått folket att jobba mer är tidigare. Det är nog därför som ca 30 000 fler än innan regeringen tillträdde uppbär långvariga socialbidrag. Vilket är en smula mystiskt med tanke på att samma personer påstås ha fått 1500 kronor mer i månade i lön tack vare skattesänkningarna.

Igår rapporterade Ekot att arbetslösheten är kraftigt stigande. Vilket inte stämmer med Reinfeldts påståenden. Men det stämmer med det faktum att arbetslösheten är högre nu än innan regeringen fick makten och införde arbetslinjen.

Det kan tyckas en smula motsägelsefullt, men stämmer precis med hur alliansregeringen gör när den för folket bakom ljuset.

Skolelevers kunskap minskar, men det hindrar inte Fredrik Reinfeldt (M) att påstå att regeringen ”skapar en modern kunskapsskola” vilket säkert de som gått ut borgarnas sämre skola går på.

Likaså skryter Reinfeldt om att svenska folkets trygghet från brottslighet har ökat, trots att tidningarna hela sommaren varit fulla om rapporter om kraftigt ökning av antalet inbrott, som dessutom inte blir uppklarade trots Reinfeldt skryt om fler poliser och hårdare straff.

Statsministern efterlyser ”fler företag som startas, växer och stannar i Sverige”. Svaret på den efterlysningen är enkel: dela ut f-skattesedlar till alla som lämnar grundskolan. Då får ju Centerpartiet sin högsta önskan uppfylld. Men se upp för lögnarna i Centerns ungdomsförbund CUF som påstår sig vara företagare trots att de inte är det.

Vi som varit med ett tag har avslöjat vad Moderaterna och de övriga allianspartierna är ute efter med Reinfeldts artikel: nämligen att inleda operation ”Rädda Centerpartiet”!

Tro inget annat.

./.


Ordföranden i Centerpartiets Ungdomsförbund i Kronobergs län, Patrik Davidsson (C), skriver i ovanstånde
insändare i tidningen Smålänningen att han är ”nystartad lantbruksföretagare” viket han inte alls är.
Lita aldrig på centerpartister! Sanningen är inte centerpartisters adelsmärke.

DN, 1, 2, 3, 3, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, AB, 1, 2, 3, 4, 5, SVT, 1, 2, SMP, GP, 1, BT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Operation ”Rädda Centerpartiet” inledd”
 1. Kurt skriver:

  Först blir det kräftskiva på Harpsund för regeringen, men den notan lär de ju hemligstämpla, sedan skall Reinfeldt bada i Annie Lööfs badtunna, och åter festa på skattebetalarna bekostnad.

 2. T Lindholm skriver:

  Fredrik Reinfeldt är verkligen en notorisk lögnare. Det finns inte mycket till sanning i hans tal, som ju också är hans egen skapelse..?

  ””Våra reformer har i grunden förändrat Sverige till det bättre. Arbetslinjen har återupprättats. Sysselsättningen har ökat, utanförskapet minskat, många färre är i dag sjukskrivna och i motsats till vid tidigare kriser har människor stannat kvar på arbetsmarknaden. Vi skapar en modern kunskapsskola som tar vara på varje elevs förmåga och intressen. I svensk sjukvård är det nu lättare att träffa en läkare””, o.s.v…!

  Detta är jämförbart om någon påstod, att det är Solsken ute, men i själva verket spöregnar det för fullt.

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string MmG2a2 to the field below: