Skulle du vilja lämna in din trasiga bil på en verkstad utan verktyg. När du frågar när den kan bli klar får du beskedet att man ska beställa en skiftnyckel, fälgkors och tändstift från verktygslagret och de beräknas komma i morgon.

Så fungerar det numera på våra apotek, åtminstone på landsbygden. Den senaste siffran jag såg över prissänkningarna på läkemedel på grund av ökad konkurrens var att de i stället stigit med i genomsnitt 13 procent sedan avregleringen. Men den siffran är ca sex månader gammal, så nu har de säkert sjunkit så som borgarna lovade skulle hända med konkurrensens välsignelser.

Att centerledaren Annie Lööf inte vet vad hon talar om är ingen nyhet. Det är därför inte förvånande att hon i Almedalen , som AB skriver, jublade över att man kan köpa nässprej i närmaste livsmedelsaffär.

Detta innebär dock att det finns en livsmedelsaffär, vilket inte alls är säkert i Centerpartiets kärnområden på landsbygden. Där läggs nämligen lanthandlarna ner med rasande fart. I min lilla by lades Konsumbutiken ner för några år sedan. Och likadant är det i grannbyarna där det tidigare funnits lanthandlare.

Det är uppenbar risk att de apotek som finns på landsbygden går samma öde till mötes, vilket i så fall är ytterligare ett steg i avfolkningen av landsbygden. Men det finns lösningar på problemet.

En sådan rosenröd lösning kläcker informationsdirektör Andreas Rosenlund på apotekskedjan Kronan ur sig. Han föreslår statligt stöd till glesbygdsapotek!

Har ni hört på maken!?

När det var apoteksmonopol behövdes inga statliga pengar till apotek i glesbygden.


Vet Annie Lööf (C) om att det i sådant här läge kan
vara bråttom att få tag i serum mot ormgift?
Bild: Erik Rune (erik-rune.com)

Nu däremot, när konkurrens råder och marknaden styr då ropar marknadsförespråkarna i högan sky på att mamma staten ska reda upp röran de ställt till med.

Dock kan de glömma eventuella statliga ingripanden. Åtminstone så länge borgarna styr och ställer. Man var absolut ovillig att se till att borgerliga väljare på landsbygden fick möjlighet att köpa mat i närområdena (lanthandlare) så chansen att samma väljare ska kunna köpa sina livsviktiga mediciner i närområdet kan ni glömma.

I borgarnas Sverige ska inte hela landet leva!

./.

AB, 1, 2, SvD, 1, SMP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Svar på “Ormen i paradiset”
 1. Ken skriver:

  Det här är helt sjukt! Vi visste ju för länge sedan att de skulle bli så här. Vad är finessen?

 2. Lasse skriver:

  Ken:

  Finessen? Det är att diverse obskyra riskkapitalbolags ägare ska kunna berika sig på skattebetalarnas bekostnad.

 3. Ken skriver:

  Det är uppenbarligen så att riskkapitalbolagen mutar borgarna för att borgarna skall gå deras ärenden och därmed förstöra vårt samhälle för att riskkapitalbolagen skall kunna sno åt sig mer av våra pengar.

 4. Lasse skriver:

  Ken:

  Ja, vi har fått en regering som mutar sig fram. Vem hade trott det för 10 år sedan?

 5. Anders Åberg skriver:

  Så här fungerar marknadsfundamentalismen, men nu börjar kanske sanningen gå upp för folk om vad det egentligen var som dolde sig bakom överstepräst Reinfelts något märkliga snack om det moderata arbetarpartiet.
  Sedan kan man ju verkligen undra vad gamla trogna centerpartister ute på landet tänker idag, nu när bensinen är så dyr så dom inte har råd att åka dom där 15-20 milen för att få sin nässpray och kommer Sverige att bli berömt för att ha västvärldens klart snorigaste landsbygdbefolkning? Det är frågan.

 6. T Lindholm skriver:

  Här har vi en kommentar av Anni Lööf, och vad hon tycker om vad mycket bättre det har blivit med en Borgerlig Regering, som det är nu, och som det var innan Borgarna fick makten.( lite osäker vad hon menar) !??
  Det märks tydligt vilken totalt verklighets främmande skitsnack hon pratar om. Hon får mig att tänka på en alldeles för ung oerfaren nybörjare, som saknar precis allt vad Arbetslivserfarenhet innebär, ja lite som en osäker gymnasie elev.:

  Anni Lööf ”” Sverige har blivit friare, människor har fått mer pengar i plånboken, vi kan handla huvudvärkstabletter på Ica och en massa små välfärdsföretag växer fram. Sverige blir också grönare. Man ser en attitydförändring hos många. Fler ser värdet i att arbeta och att det ska vara lönsamt att arbeta och driva företag.””

  Vad menar hon med en massa små Välfärdsföretag som växer fram ?

 7. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Det är nog ingen som förstår vad Annie Lööf menar. Får jag gissa menar hon att regeringen säljer ut sjuk- och långtids- och äldrevård i rasande takt. Det ger inte mer välfärd – utan mindre.

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string ULJI6Y to the field below: