Biskopen i Växjö, Fredrik ´Figge´ Modéus vill att vi ska hedra och uppmärksamma att 20 juni är världsflyktingdagen och att ca 70 miljoner människor i världen befinner sig på flykt. Enligt Svenska kyrkan alltså.

Vad han inte vill att man ska uppmärksamma är troligen att merparten av världens flyktingar är på flykt på grund av religion.
Dels därför att vissa religioner, ex v den kristna, anser sig överlägsna människor med annan religion.
Dels för att olika inriktningar inom en religion inte kan komma överens om vad deras religion egentligen står för.

Biskopen i Växjö borde erinra sig hur kristna resonerade under sitt förtryckande av andra folk under kolonialismen. Då motiverades dödande och utrotning av ursprungsbefolkningar med att Gud ansåg kristna som överlägsna och att de därför var i sin fulla rätt att utrota mindre värdefulla folk.

Biskop Fredrik Modéus i Växjö skulle också kunna ta sig en funderare på det för inte alltför länge sedan utbredda europeiska judehatet.

Det dåliga samvetet fick palestinierna betala för genom att förlora sitt land till ett av Gud utsett folk. Vilket i sin tur lett till att många palestinier sett sig tvingade att fly.

Biskop Modéus kunde kanske också upplysa om hur olika inriktningar inom religioner skapar stora flyktingvågor, exempelvis hur många flyktingar har sett sig tvingade att fly från den religiösa muslimska sekten IS härjningar i mellanöstern.

Det är ett hyckleri utan motstycke av biskop Fredrik Modéus att prata om flyktingar utan att samtidigt nämna att övervägande delen av krigen och de 70 miljonerna flyktingarna på jorden beror i första hand på just religion.


Kors kan användas i de flesta sammanhang för att få folket att sluta tänka.

Fakta är att någon Gud inte existerar. Religion är bara ett sätt för makten att skaffa sig makt för folk.

Varken Gud eller Jesus, eller andra religioners gudar och förkunnare existerar eller har existerat.
Utan religion skulle världen ha färre flyktingar.

Det vore något för biskopen Fredrik Modéus att ta fasta på.

./.

2 Svar på “Orsak och verkan”
 1. Ulla Johansson skriver:

  Religion är ett sätt att skaffa sig makt över folk. Så bra skrivet Lasse Strömberg. Tusen år av lögner och förtryck i Sverige. Och ute i Europa ända sedan 300-talet. Rom behövde en central dominerande religion. Att människor låter sig luras av de kristna myterna är förvånande. Och tragiskt.
  Att myterna inte genomskådas. Västasien hade fler uppståndna gudar än ”Jesus”. Mytiska figurer – Tammuz, Adonis och i Grekland Demeters dotter
  Persefone. Som alla ”dör” på hösten och återuppstår på våren. Samma myter och den kristna genomskådas inte. Den kristne guden lär ha sitt
  ursprung som åsk- och krigsgud hos judiska stammar i ökenkanten. Jahve. Något som historikerna tydligen inte vågar ytterligare forska i.

  Ulla Johansson

 2. Lasse skriver:

  Ulla:

  Tack för omdömet och historielektionen.

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string waAO1X to the field below: