Klarar man inte debatten måste man hitta på något annat som dölja att man själv är en misslyckad figur i sammanhanget. En sådan figur är ledarskribenten på Svenska Dagbladet som nu gör en ömklig figur när han försöker svartmåla Jonas Sjöstedt (V).

Idag har Vänsterpartiet börjat sin kongress där en, eller fler, ny partiledare ska väljas. Förmodligen är Jonas Sjöstedt (V) en av dem. Detta faktum har inte lämnat moderater någon ro. De vet att de inte kan göra bort honom genom att hänvisa till partiets politik.

Alltså gäller det att hitta på något annat som kan användas för att svartmåla partiets nya partiledare. Då passar personangrepp bra. Även om de moderata ledarskribenterna därmed framstår som de patetiska figurer de faktiskt är.

Jonas Sjöstedt har otur att vara gift med en diplomat, anställd på UD, och därmed kan man säga kollega till Carl Bildt (M). Den senare bor på Karlavägen i Stockholm. Den del av Karlavägen som hör till den absoluta gräddhyllan, mitt emot skolan Östra Real.

Jonas Sjöstedt (V) bor, när han är i Stockholm, i sin hustrus tjänstebostad, som av en händelse också råkar ligga på Karlavägen, men i slutet av gatan i ett helt normalt 50-talshus med SVT som närmaste granne.

Men det är inte nog med att Jonas Sjöstedt bor på fina gatan i Stockholm. Han hånas också av Johan Ingerö därför att han lär ha bott ”på en av New Yorks mest fashionabla adresser”. Vilken också var hans hustrus tjänstebostad när hon av UD var placerad där.

Snart tvingas väl politiska motståndare till Moderaterna och de andra allianspartierna kräva godkännande av allianspartierna


Moderata ledarskribenter måste ta till personangrepp mot Jonas Sjöstedt (V) (ovan) när de inte klarar debatten i sakfrågor.

av personen de blir kära i för att kunna undvika personangrepp på grund av att de blivit kära i fel person utifrån högerns preferenser.

Varför hånar inte Johan Ingerö i stället landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) som mot alla regler behöll en tjänstebostad på en ännu finare adress, nämligen i Gamla Stan, än han hade rätt till?

Vad blir nästa steg i de moderata ledarskribenternas personangrepp när de inte klarar den politiska debatten?

Var bor de moderata ledarskribenterna på SvD?

./.

SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, AB, 1, 2, 3, DN, 1, 2, 3, Exp, 1, 2, SVT, 1, 2, SR, GP, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 Svar på “Patetisk moderat ledarskribent”
 1. Martin skriver:

  HAHAHA! Skall Moderaterna skrämma bort gamla hippies från partiet? Tittat lite mycket på ”Tillsammans” kanske och tror det är dagens vänster? Tänk om han kan definiera världen och få forna klassresenärer att inse att man inte måste vara moderat för att man bor på en viss plats? Då skulle det vara ett stort hot. Att han dessutom inte är rikare än sin hustru är väl vackert i ett samhälle som avvecklar jämställdhet i en rasande fart? Sen kan väl han då definiera överklassen extra pricksäkert iom att han bott i deras närhet så länge? Fattar inte moderater att vänsterpolitik inte definieras av ledaren? (Iofs S, men vi ser hur det går för dem.) Att V varit emot närmast varenda lönehöjning för politiker i både riksdag och kommuner demonstrerar också att de vet när nog är nog, till skillnad från moderater.

  The pot calling the kettle black!

 2. Martin skriver:

  Just ja. Jag glömde att avundsjuka är Moderaters starkaste drivkraft, det är det som är klättermusens drivkraft.

 3. Marcus skriver:

  Fast alla visste ju att den borgerliga pressen skulle börja med sina försök till smutsning av vänsterns nya partiledare, det ingen visste var hur lång TID det skulle ta innan de började.

  Vi kan konstatera att många människor inom den borgerliga propagandamaskinen ser Sjöstedt som ett stort hot, kvittot på att Sjöstedts kompetens skrämmer är att både Di/Bonniers och SvD/Schibsted redan nu går ut och börjar med sin smutskastningskampanj.

  Di gjorde som bekant en stor sak av att Sjöstedt trivdes bättre i Norrland än i Stockholm och kommentarsfälten på Di svämmade snabbt över av näthat från människor som helt onyanserat bara var ute efter att kasta sten – som vanligt på Di.

 4. Martin skriver:

  Marcus,
  vem fan trivs inte bättre i Norrland än i Stockholm? Att dessutom halva Stockholm är exilnorrlänningar lär väl skrämma en del.

  Glömde den andra drivkraften för moderater, rädsla. Tack för att du påminner mig, men det är därför högern mobiliserar ganska bra, deras politik är rakt igenom känslomässig, basala känslor är kraftfulla saker och mot dem duger inte förnuft.

 5. Bearse skriver:

  Tage Erlander bodde i en vanlig hyresrätt i Marieberg, Stockholm. Olof Palme bodde i ett vanligt radhus i Vällingby. Det är tydligen nya tider nu, man kan vara ev blivande socialistisk partiledare och bo och trivas på bland riskkapitalister och änkenåder på borgerliga Östermalm.. hehe…

 6. Mats Carlsson skriver:

  Johan Ingerö har i andra sammanhang uttryckt respekt för Sjöstedt´s kompetens . Ingerö som också har växt upp en i förort som på den tiden hade avsevärda sociala problem bör nog i denna fråga finna Sjöstedt som ganska gnällig.

 7. Marcus skriver:

  Bearse :

  Var ditt inlägg särskilt intelligent med tanke på att Sjöstedt precis sagt att han trivs bättre i Norrland än i Stockholm ?

 8. Sticco skriver:

  Konstigt att man byter ut Ohly, i hans parti brukar dom väl sitta kvar även 3-4 år efter döden och ställas upp på Kremls balkong över röda torget Hm… måste skett en ny revolution i kommunisternas tänkande

 9. Martin skriver:

  Bearse,
  det kan du ge dig på att det är. En Socialdemokrat från Stockholm trodde för inte så längesedan att medelinkomsten för en Stockholmare var 40 kkr i månaden. Jag tror dock att Jonas inte har sådana villfarelser iaf.

 10. Bearse skriver:

  Marcus:

  Det finns platser bara några mil från Stockholm som påminner lite om Norrland. Nära mig, söder om stan finns t. ex Hemfosa och Ösmo, glesbefolkat och lantligt på samma gång. Vill man undvika att bli granne med caremagänget finns ju också vanliga hyresrätter i Tensta eller varför inte Vällingby som dög så bra för Palme. Där skulle Sjöstedt verkligen kunna gilla olika också!

 11. Lasse skriver:

  Bearse:

  Sjöstedt bor i Umeå, eller starx utanför. Han kan, som riksdagsledamot, få en bostad av Riksdagen. Det har han rätt till. I stället bor han i sin hustrus tjänstebostad, och besparar därmed skattebetalarna en rejäl utgift.
  Din kunskap om bostadssituationen i Stockholm är uppenbarligen synnerlig brisfällig. Här råder bostadsbrist. Jättestor bostadsbrist. Hyresrätt i Tensta eller Vällingby… Skämtare där!

 12. Linda skriver:

  Maken till pinsamma skribenter! Jag vet inte om jag ska tycka det är obehagligt eller bara patetiskt att ens ta upp en sådan sak på ledarplats…? Man får trösta sig med att mycket få personer läser ledarna; särskilt inte dagens moderater – de brukar sällan vara intresserade av politik öht (vilket kanske kan vara största orsaken till att de röstar som de gör).

 13. Lasse skriver:

  Linda:

  Din slutsats om moderater tror jag är en fullträff.

 14. Röde Condoren skriver:

  Jag vet inte om jag frågat den här frågan tidigare på din blogg Lasse, men vad fan krävs egentligen för att bli ledarskribent?
  I ärlighetens namn, jag gillar inte journalister. Men (och jag säger inte det här för intet!) jag hatar, hatar, HATAR ledarskribenter. De borde kalla sig för proffstyckare, för det är det de sysslar med! Tyckande för pengar. I SvD:s fall är det skattepengar som avlönar dem. Presstödet är det enda som håller igång tidningen.

 15. Lasse skriver:

  Condoren:

  Vad krävs för att bli ledarskribent? Lätt fråga att besvara: Man måste sympatisera med tidningens politiska linje. Dessutom måste man kunna skriva svenska.

  Ledarskribenter ÄR proffstyckare. Att tycka är vad deras jobb går ut på. Ledarskribenter är INTE journalister. De senare ska vara ”objektiva” vilket ledarskribenter inte behöver vara, eller ens ska vara.

  Visst, varenda anställd på SvD är i praktiken socialhjälpsmottagare i den meningen att fick inte tidningen bidrag av staten skulle den inte leva en dag. Alla som jobbar på SvD är i praktiken bidragstagare, vilket är litet lustigt med tanke på att tidningen avskyr bidrag i alla dess former…eller?

 16.  
Lämna ett svar

Please copy the string bncmqs to the field below: