Jaha, då är fallet Julian Assange klart från svensk sida. Gjorde han rätt som flydde till England? Om detta kan man ha olika åsikter vilket också framgår av de olika uttalanden som nu ges om fallet.

Kvinnornas målsägarbiträde advokaten Massi Fritz tycker att det är skandal att åklagaren lägger ner fallet, medan Aftonbladets Osin Cantwell tycker att det är logiskt att utredningen läggs ner.

Assanges advokat Per E Samuelsson anser att det finns två orsaker till åtalets nedläggning. Dels att han vid förhören lämnat sådana uppgifter att åklagaren inser att han skulle blivit frikänd i en rättegång och dels att ”USA jagar honom”, vilket kanske är en nog så god förklaring.

Kan Assange nu lämna Ecuadors ambassad i London som en fri man? Nej, givetvis inte. USA kräver att han utlämnas till dem även om man nu har en president som anser att han ska avrättas för att ha berättas otrevliga sanningar om USA:s krig som folket borde ha hållits ovetande om.

Gjorde Assange rätt som lämnade Sverige för England? Tja vi kan nog konstatera att hade han blivit kvar i landet i stället för att fly till England hade han nog varit en fri man sedan länge, även om han blivit fälld för det han anklagades för.


Så sant som det är sagt.

Men kunde han lita på att Sverige inte utlämnade honom till USA? Nej, givetvis inte, vi vet ju att när det väl gäller förhållandet till det stora landet i väster så spelar svenska lagar knappast någon roll. Assange kände säkert till de bägge egyptierna som mot svensk lag ändå utlämnades till USA för vidare befordran till tortyr i Egypten.

Så den svenske åklagaren kan nog vara nöjd, Assange kommer inte att bli fri eftersom även England, likt Sverige är en lydig knähund i pappa USA:s knä.

Nåja, vi fick ju i alla fall via Julian Assanges Wikileaks reda på att USA:s ambassadör i Sverige ansåg att moderatledaren Carl Bildt (M) kunde jämföras med en medelstor hund med en stor hunds attityd.

Tack för det.

./.

3 Svar på “Rätt eller fel?”
 1. Martin skriver:

  Kan man tvinga ned planet för en statschef i jakten på Snowden, så skall nog Assange inte slappna av.

  Det är ett hämdlystet och blodtörstigt land som inte drar sig för något, utomrättsligt mördande, tortyr, kidnappning. Ja, nämn ett fruktansvärt brott som den staten inte varit involverad i, för jag kan inte komma på något.

 2. Benny skriver:

  Det kusliga är ju att ”journalister” gräver sin egen grav när man inte står upp för det fria ordet längre. Men sett till västmedias ägarbild så förstår man att det är kört. Ska gammelmedia överleva så måste nya aktörer som inte är ägda av bankmaffian eller Israels intressen komma fram. Men det är svårt idag att etablera nya media med tanke på internet dit det fria ordet flyttat. Världens värsta skurknation USA kan väl sitta och styra sina gammelmedia, snart läser ingen skiten ändå!

 3. Martin skriver:

  Benny,
  Folk verkar rätt nöjd med bankägda tidningar. De har råd att gå back, för det de förlorar på gungorna tar de igen på karusellen.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string YW492z to the field below: