Varifrån fick den norske massmördaren Anders Behring Breivik de pengar han måste lagt ner på sina attentat? Han måste helt uppenbart lagt ner mycket mer pengar än han deklarerat för enligt det norska skatteverket.

Inför det senaste svenska valet ställdes frågor om varifrån och vem och vilka som stöttade Sverigedemokraterna med pengar. Ett rykte, jag vill poängtera att det var ett rykte, sade att Sverigedemokraterna fick några eller någon miljon från en välkänd svensk mångmiljonär. Spekulationerna gick om att det var en möbelförsäljare som i sin ungdom hyst nazistiska åsikter.

Nu möts vi av rubriker som talar om ”Pengarna bakom dådet – en gåta” och det måste man hålla med om. Någon har finansierat dåden. Konstgödsel är inte billigt. Fråga vilken bonde som helst om den saken, och massmördaren hade köpt sex ton!

Vi kan nog med till visshet gränsande säkerhet konstatera att de fanns, och kanske finns, några hittills okända finansiärer bakom massmördaren. Om denne, eller dessa, finansiärer är norrmän, svenskar eller av annan nationalitet får förhoppningsvis framtiden utvisa. Kommer sanningen om hur massmördaren fått fram pengar är det nog många som kommer bli tvingade att ompröva en och annan sanning.

Det är inte ofta jag håller med DN:s ledarskribent Peter Wolodarski, men idag tvingas jag göra det. Han är nämligen ursinnig på med hur ynkligt Sveriges statsminister hanterat det som hänt i vård broderland.

När Wolodarski i DN skriver om hur Fredrik Reinfeldt kommenterat det som hände i Norge med att det dröjde 16 timmar innan Fredrik Reinfeldt i tv ”kort och påtagligt svalt” måste man ge honom rätt i hans kritik av Reinfeldt.

Vi skulle ju kunna jämföra med Norges statsminister, eller varför inte, med Lars Ohlys inledning av hans sommarprogram. Det visar klasskillnaden mellan de med tankeförmåga och utan.

Men inte nog med det. I radion intervjuades också Roland Poirier Martinsson från Timbro och till och med honom måste man hålla med när han sa att Reinfeldt inte klarar av att visa känslor. Enda gången han kan visa känslor är när han talar om jobbskatteavdrag, sa Roland Poirier Martinsson. Reinfeldts känsloregister skulle däremot klara av jobbet om dådet utförts med islamiska förtecken, kan vi anta.

Problemet för Fredrik Reinfeldt torde bli oöverstigliga om han får frågan hur det känns att sitta vid makten med hjälp av Sverigedemokraterna, som har stöd av den värste massmördaren och terroristen i nordens historia.

Man ska välja sina vänner noggrant!

./.

SR, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Exp, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Dagen, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SVT, 1, 2, 3, 4, 5, 6, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, Jinge, AFEK, KHb, Nicke, Vargek

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 Svar på “Reinfeldt och Sverigedemokraterna”
 1. Jinge skriver:

  ”Men inte nog med det. I radion intervjuades också Roland Poirier Martinsson från Timbro och till och med honom måste man hålla med när han sa att Reinfeldt inte klarar av att visa känslor. Enda gången han kan visa känslor är när han talar om jobbskatteavdrag, sa Roland Poirier Martinsson.”

  :-) Reinfeldt blir bara omöjligare och omöjligare… :-)

 2. perspektiv skriver:

  jag tror AAB stödjer Greenpeace med. man ska vara noga när man väljer sina vänner..

 3. DG skriver:

  Jo! Lasse! Du anklaga Sverigedemokraterna till samröre med Breivik.
  Sverigedemokraterna har på demokratiskt vis kommit in i riksdagen. De har fått sina pengar genom att de via 2006 års val kom upp tillräckligt för att få visst stadstöd. Jag är inte Sverige demokrat om du nu tror det, men jag tror på ett samhälle där alla får säga sin åsikt utan att media och såna som du tysta en åsikt om den känns obehaglig. Reinfeldt var väl lite tam här i reaktionen angående vad som hänt i Norge! Men det som hände i Norge är en tragedi som kan göra de flesta lite chockade så att de inte har ord och svar på allt. Vill man undvika såna som breivik måste man vara öppen och våga ta debatter inte sopa allt under mattan för att det känns obehagligt. Galningar går aldrig att skydda sig ifrån, men Breivik var ingen galning det här var ett iskallt planerat illdåd. Sånt kan hända i vilket land som helst. Därför måste samhället spåra all terro oavsett vänster eller höger terro är ett hot mot samhället. Den här killen var med sina islamfobiska och sitt manifest va en klar fara. Jag tror inte att något riksdagsparti i Sverige har något samröre med honom. Ska någon organisation i detta landet haft någon kontakt så är det odemokratiska falanger ute på extrema höger kanten som förespråkar våld och militär lösning. Vi i Norden borde nu samarbeta för att förebygga sånt. Vår öppna och demokratiska modell med lite småunika drag av idyll som speciellt Norge och även Sverige stod för före Palme mordet. Är värt att kämpa för. Vi ska inte anklaga partier för att underblåsa. Breivik var nog ensam i handlingen men haft stöd i uppbyggnadet men av vilka det vet vi inte.m

 4. Peder skriver:

  Läs hans manifest, där står hur han finansierat allt. Genom bl.a. företagande.

 5. Nimrod Axelrod skriver:

  Vidrigt att tragedin i Norge nu utnyttjas som slagträ i den svenska politiska debatten. Lika lite som muslimer eller socialdemokrater är ansvariga för bin Laden eller AFA är SD eller M ansvariga för Breivik.

 6. Lasse skriver:

  perspektiv:

  Tror?

 7. Lasse skriver:

  DG:

  ”Du anklaga Sverigedemokraterna till samröre med Breivik.”

  Var då?

  Det kan inte tänkas att det i stället är du som har svårt med läsförståelsen? Prova att läsa igen.

 8. Lasse skriver:

  Peder:

  Företagande betyder inte automatiskt att han tjänar pengar som räcker till terrordåd. Enligt norska skatteverket har han tjänat pengar som knappt räckt blodpudding.

 9. Lasse skriver:

  Nimrod:

  Tja, visst är det kul hur har andra tragedier i USA, London, Madrid osv utnyttjas som slagträ av vissa svenska politiska partier på högerkanten i åratal utan protester från högerhåll. Nu däremot…

 10. DG skriver:

  Lasse. Ursäkta isånafall har jag läst lite fel, när jag läste ditt inlägg att Reinfeldt borde tänka sej före i vilka han har som underlag för regering. Men nu är det så att Reinfeldt talar ju inte ens med SD. Då samarbeta de ju inte.
  Men jag står för att den här tragedin är hemsk och att vi alla borde lära oss någonting idet politiska landskapet. Gäller alla från Höger till Vänster. Tack för mig

 11. mikhas skriver:

  När nyheterna om Breiviks massaker precis kommit fram var bl.a New York Times, en räcka andra amerikanska tidningar liksom CNN & Co ute och direkt skyllde på Al Qaida och andra ”muslimska extremister”. De israeliska tidningarna, även Haaretz som brukar anses vara lagom rumsren var lyriska , men det kan vi ju lämna därhän…

  Senare visar det sig dock att killen är Islam-hatare, pro-bög, pro, det mesta nazister är emot och väldigt mycket pro-israel, ja han kallar sig själv även sionist. Då blir det plötsligt jävligt tyst i media och fokuseringen läggs omedelbart på ”ensam galning”.

  Men jag har svårt att se att en sinnessjuk narcissist SJÄLV skulle kunna sköta hela logistiken och dessutom betala för det UTAN att bli upptäckt i tid, det var ju dessa saker alla kameror, övervakning och registrering av alla människors förehavanden skulle skydda oss mot?

 12. […] Lasse Strömberg skrev 26/7: ”Inför det senaste svenska valet ställdes frågor om varifrån och vem och vilka som stöttade Sverigedemokraterna med pengar. Ett rykte, jag vill poängtera att det var ett rykte, sade att Sverigedemo- kraterna fick några eller någon miljon från en välkänd svensk mångmiljonär. Spekulationerna gick om att det var en möbelförsäljare som i sin ungdom hyst nazistiska åsikter.” […]

 13.  
Lämna ett svar

Please copy the string n9UYXK to the field below: