I mitten av 1970-talet, närmare bestämt 1976 kom borgarna till makten i Sverige och därmed började nedmonteringen av välfärdssamhället genom att Sverige sänkte skatter men kompenserade de uteblivna inkomsterna med lån. Som vi fortfarande amorterar på.

Nu avslöjas det, föga förvånande, att Carl Bildt redan då lämnade ut hemliga uppgifter till främmande makt, nämligen USA. Vem är förvånad?

Både Thorbjörn Fälldin (C) och Per Ahlmark (FP) säger att regeringsförhandlingarna som Bildt refererade till USA:s Ronald E Woods. USA fick reda på regeringen skulle komma att utformas och vad som skulle hända beroende på hur kärnkraftomröstningen resultat blev.

USA visste mer om regeringsförhandlingarna än svenska folket. USA:s olika underrättelsetjänster måste ha skrattat läppen av sig över att fått ett sådant dumhuvud som Carl Bildt (M) på kroken.

Vi kan tänka oss vad som hänt om någon annan politiker lämnat ut liknande uppgifter till Sovjet. Nu kommer avslöjandet att om någon dag försvinna in i glömskans förlåtande dimma.

Egentligen är avslöjandet av Carl Bildt (C) som landsförrädare ingen nyhet. Det har länge varit känt att Carl Bildt (M) mitt under de famösa ubåtsjakterna åkte över till USA och berättade allt han visste för Pentagon.

Det avslöjandet från Carl Bildt (M) måste ha inneburit svårigheter för USA:s militär att hålla ansiktsmusklerna under kontroll så länge Bildt befann sig i samma rum, när han gått var väl risken uppenbar att de skrattade ihjäl sig.

Vi kommer ihåg vilket hallå det blev när IB:s förbjudna spioneri på svenska medborgare avslöjades. De påstådda spionerna straffades inte, sanningssägarna som berättade sanningen för svenska folket bestraffades med fängelse.

Carl Bildts (M) landsförräderi kommer inte att bestraffas.

./.

Dagens bild från Stockholm


Tidigare slumområde kan återgå till slum fortare än vi tror.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, DN, SvD, 1, 2, 3, SR

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 Svar på “Riksdumhuvudet på nya äventyr”
 1. Martin skriver:

  Hans roll i Jugoslavien skall nog granskas med denna ”nya” informationen i minnet.

  Det börjar så när man rekryterar en spion. Ganska harmlös information köper man av den tilltänkte spionen på en ganska ringa post. Det är väl ok tänker spionen, var inget allvarligt. Sen när spionen stigit i graden, då kan man bara med den lille indeskretionen i ungdomen pressa spionen att göra som man vill eller förlora den ställning och aktning man hunnit accumulera.

  Jag brukar säga att om folket fick reda på vilka avtal och kohandel herrarna gör med främmande makt så skulle lyktstolparna på Helgeandsholmen inte räcka till…

 2. Kurt skriver:

  I stort de enda brottslingar som SÄPO lyckas åtala i Sverige är de som utför s.k. olovlig underrättelseverksamhet, det är det som normalt kallas flyktingspionage. Men när den amerikanska ambassaden anställde svenska spioner som utförde flyktingspionage så gick inte heller de att åtala, i Norge så tvingades i alla fall motsvarande flyktingspioner där att skatta för sina svarta löner, men inte ens det behövde de göra i Sverige.

 3. Kerstin skriver:

  Visst är det märkligt att vi har en utrikesminister som inte är något annat än Washingtons och Pentagons springpojke. Jag kan inte låta bli att misstänka att han helt enkelt är tillsatt av USA.

 4. Marcus skriver:

  Jag är inte förvånad över bildts agerande, men lite förvånad blir jag av att så få verkar bry sig. En Moderat kan sälja ut landet utan att någon bryr sig, när Juholt mixtrade med hyresbidraget fick vi ett galet drev, det är ganska stora kontraster.

 5. H2 skriver:

  Nu finns det väl dokumenterat att Lars Werner satt i bastun i DDRs ambassad och läckte liknande uppgifter som förmodligen gick vidare till Sovjet. Faktiskt också i ungefär samma tidshärad. Som belöning fick han både sprit och semesterresa betald.
  Politiker har en benägenhet att vilja spela viktigare än vad dom är.
  Att Sveriges politiska system tillåter en regeringschef att anställa en som Carl Bildt är något att fundera över.

 6. Lasse skriver:

  Martin:

  Jo, en och annan tidning i England och Spanien har ju skrivit om Bildts fiasko i f d Jugoslavien, men sånt ska väl vi inte behöva läsa i svensk press. Det gäller att vattna blommorna för att kunna plocka dem vid lämplig tidpunkt, och jag tror att Bildt numera är klar för skörd.

 7. Lasse skriver:

  Kurt:

  Alla spioner som SÄPO lyckats lägga beslag på har varit en följd av tips från utländska underrättelsetjänster. Wennerström och Bergling från USA och Israel, och den senaste fick man tips om från Polen, vad han nu hette.

 8. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Det misstänker jag med.

 9. Lasse skriver:

  Marcus:

  Fler borde bry sig, men tyvärr får de då inte sin fördomar bekräftade och då är det lättare att avstå från att bry sig. Men Juholt ”mixtrade” inte med hyresbidraget, han följde instruktionerna till punkt och pricka. Numera är de dock omskrivna och tydligare. Men visst är Juholt ett bra exempel på vad som får folket att bli upprört av småsaker, att Eskil Erlandsson utnyttjade en lägenhet i Stockholm ett år utan att han hade rätt till den har bara omnämnts i notisform – ex v.

 10. Lasse skriver:

  H2:

  Tja, Werner har väl aldrig suttit med i några regeringsöverläggningar…?

 11. Martin skriver:

  Vårt deltagande i Libyen blir nu i ett klarare sammanhang.

  Vi måste ta kontroll över vårat land om inte vi, så gör någon annan det!

 12. […] nuvarande svenske utrikesministern är dock inte ensam bland kända svenskar och politiker om att ha spionerat för […]

 13. Marcus skriver:

  Jo jag hittade en artikel om det, i princip verkar ingen bry sig.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/eskil-erlandsson-tvingas-flytta-har-bott-i-riksdagslagenhet_6557789.svd

  Är skattesänkningar och nedmontering av allt verkligen så mycket värt för vanlig medelklass att de accepterar vad som helst i utbyte mot mer löften ?

 14. H2 skriver:

  Lasse, jag ser inte den springande punkten om man sitter med i en regeringsförhandling eller ej, det är prinicpen att läcka till främmande land. Lasse berättade utförligt om både sitt eget partis inre angelägenheter liksom och sossarnas angelägenheter. Värst tycker jag nog det var att han förådde sitt eget parti och tog mutor

 15. Lasse skriver:

  Martin:

  Just det, och vi kan fundera på varför Bildt lobbade för USA:s anfall mot Irak…och Afghanistan.

 16. Lasse skriver:

  Marcus:

  Nej, ingen bryr sig numera om något annat än sig själva.

 17. Lasse skriver:

  H2:

  Var har du hittat uppgifterna?
  Vaddå mutor, är han rättsligt fälld för mutor?
  Ska då inte varenda mattagning på ambassader räknas som mutor?

 18. Martin skriver:

  Gjorde han det för pengar eller för att de har värre saker på honom?

 19. T Lindholm skriver:

  Med andra ord är väl nu Spioneri tillåten i Sverige, särskilt när vår egen Utrikesminister Carl Bildt går i spetsen som ett gått föredöme..!
  Jag tror att i de flesta andra Länder, om något liknande ,som denna med Carl Bildt med den position som han har, hade uppdagats, så hade det varit nära till hands för den sista Smörjelsen för hans del.

 20. T Lindholm skriver:

  Vidare en tanke: AB
  ”Gör tankeexperimentet att Carl Bildt istället lämnat över exakt samma uppgifter till Ryssland, och KGB. Vad hade vi då tyckt om hans förklaring att det hela är ”helt oskyldigt”?

 21. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Nu går Bildt ut och påstår att det handlade om helt oskyldiga uppgifter. Varför har han då inte sagt något om saken tidigare?

 22. T Lindholm skriver:

  Lasse:
  Carl Bildt har nog så mycket ”ljusskygga” saker i sin skalle så det räcker nog ett tag framöver, som han inte släpper frivilligt.

  Vad är det som krävs, för att ställa Carl Bildt till svars inför Domstol, när Bevisen är så starka…? Tyvärr verkar det saknas den sortens kraft, och vilja i den Oppositionella etablissemanget, och så är det Lagarna som det säkert inte är någon brist på i det här Fallet, som man ”medvetet” struntar i ….!? Carl Bildt kommer säkert undan med detta, som skulle vara en omöjlighet i väldigt många andra Länder..!
  Han riskerar heller inte att få sparken ens, skulle jag tro…!
  Otroligt……

 23. H2 skriver:

  Lasse, uppgifterna finns dokumenterade i Bundesarkiv. Ger du mig en email adress ska jag skicka dig dokumenten.
  Sprit levererades till hans 40 arsdag, samt kan du lasa om nar han tackar for sin betalda semestervistelse i DDR

 24. Karin K skriver:

  Intressant att också granska hur Bildt påverkat Sveriges roll i FN i nutid. Carl Bildt besöker mycket oftare sina gamla kompisar från Bush tiden Carl Rove och hans gamla krigshetsare om jag förstått saken rätt.

 25. Marty skriver:

  Knepigt…Littorin pippade lite vid sidan om , och fick avgå. Bildt lämnar uppgifter till främmande makt, involverad i folkmord, suspekta gas och oljeaffärer, skaffar sej en enorm förmögenhet via sitt ämbete och med den inside-information den för med sej och han sitter kvar…än så länge. Det gäller tydligen att ha polare högt upp i den ekonomiska pyramiden så att inte statsministern ens kan ha en åsikt om en. Vi får ställa vårt hopp till Wikileaks och Assange. Reinfeldt och svenska rättsväsendet kommer att få skämmas…sååå hårt.

 26. Lasse skriver:

  Marty:

  Hoppet är det sista som överger människan sägs det, men att Bildt kommer att bli övergiven av den svenska högern är nog osannolikt, det är högern för korkade för.

 27.  
Lämna ett svar

Please copy the string LjY9IE to the field below: