När det sägs att Centerpartiets uppgång i opinionsmätningarna beror på att väljarna överger Moderaterna på grund av Anna Kinberg Batra (M) personligen så kan man ju undra vad som händer när moderaterna får en ny partiledare?

Då borde ju enligt logiken plötsligt moderaternas siffror hos opinionsinstituten öka. Men varifrån kommer då de nya väljarna ifrån?

Tja, stämmer det att moderatväljare gått till Centern på grund av AKB personligen så kan man anta att de kommer tillbaka till moderaterna från Centern i första hand.

Kan det då tänkas att det finns centerpartister som skyller det minskande stödet på Annie Lööf (C) så kanske dessa kräver även hennes avgång. Vad händer då?

Ska även Annie Lööf avgå för att få tillbaka de som tidigare kom från Moderaterna? I så fall blir det ju rundgång, och det är något man brukar försöka undvika.

Det verkar ju idag som partierna inte lockar väljare genom sin politik, utan mer beroende på hur partiernas företrädare går igenom tv-rutan.

Det är i längden inget bra koncept, tänk bara på hur det gick för Yngve Holmberg (M) som gjordes till partiledare för högern för att han hade det som kallades för kennedylooken. Men det hjälpte inte!

Under Yngve Holmbergs ledarskap för partiet han döpte om från Högerpartiet till Moderaterna gjorde partiet sitt sämsta val någonsin och fick bara strax över 11 procent i valet 1970, vilket


Gösta Bohman (M) vann över Yngve Holmberg (M) och blev sedan finansministern som tog det största lånet i Sveriges historia för att kunna sänka skatterna, vilket vi lider av ännu och i många, många årtionden framöver.

innebar att partiet gjorde sig av med honom och tillsatte Gösta ”kniven” Bohman i stället.

Att väljare strömmar fram och tillbaka mellan allianspartierna och SD är ju faktiskt tämligen ointressant med tanke på att de fem partierna på högerkanten ju i praktiken för samma politik – i stort sett.

Det kan bli en spännande framtid i svensk politik.

./.

Ett svar på “Rundgång”
  1. Thomas skriver:

    Jag gillar din position och analytiker! Tack!

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string YTLCdF to the field below: