Det finns något som kallas för Näringslivets mediainstitut. Deras hemsida går ut på att allt som skrivs i pressen och som inte passar högerns dagordning är fel. Även om det är rätt.

Nu skrivs det i bloggosfären om en ökänd bloggare som sägs ha blivit anställd på NMI, oklart vad han ska göra där. Troligtvis ska han göra propaganda för en borgerlig regering efter valet i höst.

Bilder kan väcka starka känslor. Det vet Näringslivets mediainstitut och därför publicerar de en ”nidbild” av Italiens Silvio Berlusconi. De säger att bilden, som publicerades i DN är ”något i överkant”.

Det väcker frågan om vad de anser om deras nyanställdes publicering av en bild av Åsa Linderborg? Vilken av bilderna som ska betraktas som något i överkant överlåter jag till läsarna själva att bedöma.

Bilden av Åsa Linderborg är så fruktansvärt obehaglig att jag inte vill visa dem på denna blogg.

De läsare som vill se hur Näringslivets mediainstitut nye medarbetare utnyttjar bilder för sin propaganda uppmanas att klicka på länkarna nedan.

Vill vi ha lobbyorganisationer som utnyttjar bilder på detta vis?

Så här anser NMI:s nye medarbetare att bilder kan användas.

Jämför med denna bild, som NMI tycker är i ”överkant”.

För mig är det självklart vilken bild som är ”i överkant”! Att en medarbetare på Näringslivets mediainstitut inte förstår det är beklagligt.

Andra bloggar om: , , ,

12 Svar på “Så används bilder av Näringslivets mediainstitut”
 1. […] Nu är det läge att göra rättsak av alla hot som kommit från den kanten, och alla lögner på den bloggen.. [ Bultens postning ] [ Lasses bloggning om Nussdorf ] [ Åsa Linderborgs artikel i AB] […]

 2. Ronnie skriver:

  Det är viss skillnad på vad som enskilda bloggare med en tydlig politisk avsändare publicerar för bilder och vad tidningar vars journalister mörkar sin politiska inställning gör. Frågan är ju varför extremvänstern jämt och ständigt upprörs och tycker det är oroväckande att företagare och högerfolk uttrycker sin åsikt… Har man problem med att ens åsikter granskas och kritiseras kanske man borde låsa in sig själv.

 3. Lasse skriver:

  Ronnie:

  ”journalister mörkar sin politiska inställning.” Vad menar du med ovanstående?

  Nu vet jag inte om bilden av Åsa Linderborg som jag länkar till kan anses som ”att ens åsikter granskas”! Snarare tyder den publiceringen på ett sjukt själsliv, som inte klarar av att kritisera åsikter.

  Vill man kritisera åsikter så bör man nog gå tillväga på ett annat sätt än att publicera såna bilder. Att man gör det det visar med all önskvärd tydlighet att man inte klarar att kritisera. En sån publicering visar bara på en sjuk hjärna!

 4. Ronnie skriver:

  “journalister mörkar sin politiska inställning.” Vad menar du med ovanstående?

  Ja eller åtminstone håller tyst om den. Inte för att det är något fel med det. Men det går liksom inte att jämföra privata publiceringar och journalistiskt arbete.

  ”Vill man kritisera åsikter så bör man nog gå tillväga på ett annat sätt än att publicera såna bilder. Att man gör det det visar med all önskvärd tydlighet att man inte klarar att kritisera. En sån publicering visar bara på en sjuk hjärna!”

  Vissa människor tål man inte, inget fel med att på sin privata blogg illustrera sina känslor. Vore ganska trist att läsa bloggar annars.

 5. tobias skriver:

  timbro och deras mörkermän är visst o (höger)spökar igen, intressanta arbetsmedtoder de har där på ”NMI”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2207&a=535512&previousRenderType=1

 6. Lasse skriver:

  Ronnie:

  ”privata publiceringar”

  Vad är det? Ditt resonomang går helt enkelt inte ihop. Orden privat och publicering är varandras motpoler.

  Att publicera något på en blogg som kan läsas av miljoner internetanvändare skulle kunna sägas vara inom den privata sfären är bara löjligt.

 7. Lasse skriver:

  tobias:

  De arbetsmetoder som ligger bakom bild(erna) på Åsa Linderborg är samma metoder som användes för att bygga upp judehat i Tyskland under trettiotalet. Metoderna med bilder och filmer som gjordes om judar då kan tydligen användas av mörkermänniskorna i Sverige på 2000-talet också.

  Det säger en del om dem bakom bilderna!

 8. tobias skriver:

  Lasse:

  Ja, Verkligen, läste Åsas krönnika om alla hat mail hon får med ”kommunistfitta” osv. man blir mörkrädd.

  Ofta när man läser kommentarena på Expressen.se och svd.se så börjar man undra hur det står till med människor idag.
  Alla ryggdunkningar till ulf nilsson när han skriver om sossar, jämo och muslimer osv. när man beaktar alla dessa kommnetarer så börjar man ju förstå varför det begås så mycket hatbrott mot invandrare och homosexuella. rätt unkna värderingar som spridds av högersfären.

  Och sen har de mage på att klaga på tex. SVT att de skulle vara vänstervridna, vi minns Expressens ”UT MED DOM”

 9. Lasse skriver:

  tobias:

  Du har rätt! Jag gissar att alla som kan hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt blir betraktade som vänsterextremister.

  Fast du är LITET elak mot Expressen. ”Ut med dom” var inte en uppmaning, det var ett återgivande av vad Expressen uppfattade att övervägande delen av svenska folket ville. Syfter med löpsedeln var ju att provocera fram en debatt. Vilket lyckades, men på fel sätt, vilket kostade chefredaktören jobbet. Vilket i sin tur kanske är att beklaga med tanke på vilken chefred de har fått i stället.

 10. tobias skriver:

  Lasse:

  Jo Otto Sjöberg verkar inte vara den som prioriterar god publicistisk sed framför att sälja lösnummer.

  Däremot tycker jag att Expressen mer än de övriga stora tidngarna bedriver en högervriden (åt de riktigt dumma hållet) profilering när det gäller valet av krönikörer, som deras ökända Ulf Nilsson är ett gott exempel på.

  Expressen är ju rätt goda på att med mindre raffinerade metoder piska upp ”pöbeln” och deras vilja till ”hårdare tag” och ”sluta dalta” osv.. osv..

  Såg på NMI´s Hemsida att det kritiserade svd.se för att de hade ett mindre fakta fel om en artikle om en gängvåldtäckt och trakasserier på en elitskola i usa, den artikeln faller inte heller NMI på läppen.
  De borde väl dra in den usa kritiska artikeln genast antar jag.

  http://www.nmi.se/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=9

  om det inte vore för den obehagliga skimmer som villar över denna organisation skulle de enbart vara löjliga.

 11. Lasse skriver:

  tobias:

  Ulf Nilsson är galen! Han och Per Ahlmark går i en klass för sig.

 12. Ulf skriver:

  Först extremisten Louise Persson som får prångla ut sina könshandelsliberala spyor på NMI och nu detta. Jag mår illa.

 13.  
Lämna ett svar

Please copy the string XJoACj to the field below: