Centerpartisten Börje Hörnlund var regeringen Bildts arbetsmarknadsminister på 90-talet. När han var ny på jobbet var arbetslösheten ca 2,5 – 3,0 procent och då lovade han att han inte skulle sitta kvar och administrera en arbetslöshet på 6,0 procent. När han avgick var den 12 procent. Uppenbarligen har han lärt sig något för nu sågar han Centerpartiledaren Annie Lööf jäms med fotknölarna.

I en debattartikel i Expressen tar Börje Hörnlund (C) heder och ära av den nye centerledaren så man tror man fått fel på ögonen. I inledningen säger den gamle centerpartisten att orsaken till Centerns väljarras inte alls beror på att partiet inte fått ut sin politik, utan tvärt om. Det är just för att folk fått klart för sig vad centerns politik går ut på som gör att partiet ligger under riksdagsspärren.

Gamle arbetsmarknadsministern från Centerpartiet tar som exempel på Centerns galenskap det faktum att partiledaren samtidigt som hon kräver sänkta löner för ungdomar och arbetslösa med 25 procent att hon själv har en årslön på 1 820 000 kronor. Sedan ställer han den berättigade frågan vad hon tror hennes lön skulle vara om den byggde på prestation?

Han förvånas också över att Centerpartiets partiledare har olika politiska åsikter beroende på om hon uttalar sig som partiledare eller privatperson. Vem kan ha förtroende för en sådan person? Ingen!

Att Annie Lööf (C) också vill ta bort all statsskatt och därmed ge de som redan gjort ekonomiska klipp på 100 000-tals kronor i borttagen fastighetsskatt och förmögenhetsskatt ytterligare klipp anser Börje Hörnlund (C) visar på att Centerpartiet numera svävar i det blå utan förankring i människors verklighet.


Annie Lööf (C) lika falsk som de som växer ut från hennes hår på Erik-Runes geniala bild av Centerpartiledaren.
Bild: Erik-Rune.com

Blir det aldrig nog för det såta paret Annie Lööf och Fredrik Federley, frågar han sig?
Börje Hörlund avslutar sin debattartikel med en uppmaning till Annie Lööf att överge sin ultraliberala inställning och i stället inta en ”marknära, människovarsam liberal grundsyn”. Det får man nog hålla med om, men ändå bättre vore nog att Centerpartiet åkte ut ur Riksdagen.

Centerpartiet har inget berättigande längre.

./.

Läs Börje Hörnlunds debattartikel här.

AB, 1, 2, DN, SvD, 1, SVT, SMP, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Svar på “Sågning av Centerpartiet värd namnet”
 1. Anders Åberg skriver:

  He he det var ord och inga visor det och det framstår hela tiden med ökande tydlighet att Annie Lööf och Fredrik Federley är två riktigt oslipade knivar, som desutom tycks ha hamnat i skedfacket.
  Man får verkligen hoppas att det vi ser nu är slutet för idiotcentern.

 2. Martin skriver:

  Nej, inte som centern ser ut idag. Du kan inte driva landsbygdspolitik på liberal grund, den fria marknaden missgynnar i grunden av sitt väsen landsbygden, glesbygd gör det nämligen mindre effektivt att extrahera pengar ur folk.

 3. Pierre Gilly skriver:

  Ja men målet är ju öppet!

 4. Kerstin skriver:

  Man undrar ju hur många landsortsbor partiet har kvar som väljare? Jag gissar att många av dem som röstade på C sist var högermänniskor som taktikröstade eftersom de förstod att om C åker ut ur riksdagen så åker även M ut. Dessa kan mycket väl komma att rädda C även vid nästa val.

 5. Lasse skriver:

  Anders:

  Ja, man undrar, appropå knivar, när Centern ska fatta att deras regeringskollegor sticker en kniv i ryggen på dem?

 6. Lasse skriver:

  Martin:

  Just precis. Frågan är när Centerväljarna ska förstå detta enkla faktum?

  Redan Olof Palme förutsade ju hur det skulle gå för Centern.

 7. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Du har säkert rätt.

  Frågan är om det finns så många taktikröstare att det räcker både till C och KD?

 8. Björn Nilsson skriver:

  Har inte gamla ”föredettingar” inom centern varit ute och protesterat tidigare utan att det blivit något resultat? (Eller var det Hörnlund den gången också?) Den politik partiet för är antar jag i stort sett godkänd av senaste partistämma, så vi kan anta att antingen är stämman åsiktsmässigt helt skild från partiet, eller också är den förda politiken något som en stor del av medlemskåren gillar. Eller om nu centermedlemmarna gör som socialdemokraterna: stryktåligt väljer delegater som man vet kommer att svika dem och köra sin egen politik. Jag kanske har fel, men jag misstänker att det krävs mer än att några åldringar med rötter i Bondeförbundet ryter till för att det skall bli ändring. Med tanke på att det är svårt att se nyttan med centern numera så kanske det inte gör något om partiet åker ur Riksdagen och bara lever kvar kommunalt.

 9. Lasse skriver:

  Björn:

  Jo, Hörnlund (C) var ju ute och varnade för att rösta på sitt gamla parti Centern inför valet 2010.

  Jag känner en gammal Centerpartist, en verklig gräsrot som jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig överge sitt parti som numera säger sig överväga att sluta rösta på C så länge Federley är kvar i partiet…

 10. Skvitt skriver:

  Tack för inlägget, som jag inspirerades av till detta:
  http://skvitts.wordpress.com/2012/04/13/men-annu-battre

  /Skvitt

 11.  
Lämna ett svar

Please copy the string 3qQ5Oe to the field below: