Wikileaks ”avslöjar” att Carl Bildt lär vara informatör åt USA. Det är inget scoop Wikileaks gör med det avslöjandet. Varenda människa som vill förstå inser att Carl Bildt varit USA:s handgångne man i Sverige sedan han gick ut skolan.

På den tiden Sovjetiska ubåtar svärmade i de svenska skärgårdarna var det Carl Bildt, Expressen och Svenska Dagbladet som agerade som militärens megafon.

Carl Bildt insåg inte ens militärens galenskap när de påstod sig ha sett en sovjetisk ubåt i ett område med vattendjup på 30 centimeter. Vilket borde få vem som helst att avslöja militären och Carl Bilds lögner om sovetiska ubåtar som de sagor de var.

Wikileaks avslöjande att Carl Bildt är informatör åt USA kommer många år försent. Redan när ubåtsjakterna pågick som mest och den borgerliga pressen ylade om att Olof Palme (S) sålde ut Sverige till Sovjet valde Carl Bildt (M) att åka över till USA.

Väl där uppsökte han Pentagon och berättade allt han fått information om från sina källor inom svenska militären. Detta fick dåtidens sossar att reagera. Svenska militära hemligheter ska inte berättas för främmande makter, menade de. Inte ens USA.

Amerikanarna skrattade säkert gott. Det enda av värde de fick reda på var att Sverige hade en framträdande politiker som inte hade alla hästarna i stallet, som man säger. När så Carl Bildt kom till makten visste USA att vårt land styrdes av en stolle de inte behövde bry sig om.


Sagoberättaren avslöjad.

Nu måste man fråga sig varför Wikileaks kommer med hotet att avslöja dokument som visar att Carl ”riksdumhuvudet” Bildt är informatör åt USA just nu. Kan det ha något att göra med att Julian Assange har ett hot om utlämning till Sverige hängande över sig?

Det enda vi kan vara säkra på är att det spelar ingen som helst roll för Carl Bildt vad Wikileaks eventuellt har papper på om Carl Bildts samarbeten med USA. Olagligt eller inte. Carl Bildt har nämligen utvecklat den optimala arrogansen vilket gör att oavsett vilken skit som stänker på honom rinner den av. Inte minst med hjälp av den borgerliga pressen.

Wikileaks avslöjande är ingen nyhet!

./.

AB, DN, 1, 2, 3, 4, Exp, 1, 2, Dag, ADD, SvD, Jinge, MMK, DPS, BH, HBL, SRI, TL, SVT, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Sagoberättaren avslöjas?”
 1. Martin skriver:

  Det finns väl ingenstans underrättelsetjänster rekryterar så flitigt som i politiska organisationer. Man vet att underrättelsetjänster sopar banan för sina rekryter. Därför litar man aldrig på någon som har haft en framgångsrik karriär i något parti. Har de spenderat sitt liv inom partiet så kan man utgå ifrån att de är rekryterade.

 2. Lasse skriver:

  Martin:

  Nu tror jag inte USA behövde rekrytera Bildt, han erbjöd sig säkert frivilligt till dem.

 3. H2 skriver:

  Inget nytt, Urban Karlsson och Lasse Werner med flera rapporterade flitigt till öststatsdiktaturerna i utbyte mot alkohol och semesterresor. CB är bara lite smartare och håvar in rejält med pengar för jobbet gissar jag.
  Politikerna är sig lika men metoderna varierar lite

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string wPfGUY to the field below: