Jag undrar om inte russofobin i den svenska pressen har ett inhemskt syfte? Nämligen att få folket att inte börja bekymra sig om den sjunkande välfärden.

I stället för att bli upprörda över jobbskatteavdragens och utförsäljningarnas effekt på sjukvård, skolresultat, bostadsbrist, utanförskapsområden och polisens effektivitet så kan folket bli upprörda över påstådd rysk inblandning i olika demokratiska val runt om i världen.

Kan man få folket att vara rädda för Ryssland så kanske de glömmer hur välfärden har försämrats genom de ”reformer” borgerliga regeringar genomfört sedan början av 1990-talet.

Inget är nytt under solen!

Att få folket att tänka som makten vill är dock inte så svårt som det kan tyckas. Karl XII anses av många fortfarande som en hjältekonung trots att han orsakade 20 generationers svenska 20-åringars död i sitt krig mot Ryssland, dessutom förlorade Sverige en stor del av sitt territorium, ändå betraktas han som hjältekonung, vilket borde vara fullkomligt obegripligt.

Redan 1912 gav den kände nazisten och upptäcktsresanden Sven Hedin ut pamfletten ”Ett varningsord” där han i militaristisk anda spädde på rysskräcken utan att bli motsagd av maktens eller pressen.

Inget är nytt under den svenska solen när det gäller rysskräck. I slutet av 1920-talet hävdade dåvarande Sveriges nationella ungdomsförbund (nuvarande MUF) att ryssar var


Typisk ryska som förbereder sig att dela ut rysk propaganda till det svenska folket i avsikt att påverka nästa års val i Sverige.

våldtäktsbenägna och illustrerade detta sitt påstående med en affisch med vackra svenska flickor i klorna på svartmuskiga ryssar. Ungefär som dagens flyktingar framställs av ni vet vilka.

Allt är alltså Rysslands fel!

./.

Lämna ett svar

Please copy the string spt2gh to the field below: