Religion av alla tänkbara schatteringar fyller ett enda syfte, nämligen att ge deras förkunnare makt över människorna. Vem kan säga emot en Gud eller den som förkunnar Guds åsikter. Sedan återstår att välja vilken Gud som har rätt. Vilket kan bjuda en del svårigheter med tanke på att ex v Islams Gud Allah dennes förkunnare Muhammed och kristendomens Gud och hans förkunnare Jesus alla fyra bra är sagofigurer.

Ändå är människor beredda att gå ut i krig och dö för att tillfredsställa gudarnas mänskliga förkunnare i form av politiker som utnyttjar religion för att få makt över människorna.

Det roligaste som sagts om domen för mannen som misshandlat sin fru och sedan blev frikänd för att han kom från en bra familj till skillnad från misshandelsoffret måtte ha varit det som Leif GW Persson sa i ”Veckans brott”.

Han påpekade att centerpartisterna slingrade sig ålar i sina försök att bortförklara att de inte kände till sin nämndemans åsikter och att hon och framförallt hennes man Mahmoud har ca 100 000 muslimer i sin hand som generalsekreterare i Sveriges muslimska förbund. Det måste man hålla med om.

Med tanke på att det är flera år sedan den nu uteslutna centerpartistiske nämndemannen föreslog att det skulle vara olika lagar för muslimer och svenskar i exempelvis familjerätt så inser var och en att Centerpartiet nog ansåg det viktigare att locka muslimska väljare än att ägna en stund åt att fundera på rättssäkerheten.


Kvinnor har det uppenbart inte lätt med religion. Islam idag är väl för kvinnor ungefär vad Kristendomen var för kvinnor för ca 100 år sedan. Ju mindre religion, ju bättre för människorna.

Nu har ju Centern ett fasligt sjå att bortförklara att de fick uppgifter om nämndeman Ebtisam Aldebes mans åsikter inför förra valet då han redan 2006 krävde särlagstiftning för de svenska muslimerna när det gällde äktenskap, skilsmässa och vård av barn.

Det är alltså inte förvånande att SVT-filmen ”Slaget om muslimerna” anklagade centerpartiets nämndemans man för att vara en islamist som vill ge islam en politisk roll i Sverige.

./.

Lämna ett svar

Please copy the string mXHqfc to the field below: