Det går att ljuga genom att säga sanningen. Det är en förmåga som vår regering förfinat till mästerskap, ingen annan kan konkurrent har en chans i grenen.

När jobbskatteavdragen var genomförda frågade många journalister regeringen om pensionärerna kunde se fram mot sänkt skatt. Anders Borg (M) och Fredrik Reinfeldt (M) och Göran Hägglund (KD) lovade att så fort det fanns resurser skulle man sänka skatten för pensionärerna.

I höstens ”nådiga lunta” uppfyller man sitt löfte. Pensionärerna får sänkt skatt med i genomsnitt 50 kronor i månaden, ca 1,50 om dagen, samtidigt som bolagsskatten skänks med 16 miljarder. Uppenbarligen skulle det, om vilja fanns, gått att sänka skatten för pensionärerna ännu mer, men viljan fanns inte.

När pensionärerna fick höra att de skulle få 1,50 mer om dagen att handla för så skänkte de säkert en tacksamhetens tanke till vår givmilda regering. Men det var nog innan de förstod att regeringen hade ljugit för dem trots att de sa sanningen.

För samtidigt som man sänker skatten höjer man både avgiften för sjukhusvård och högkostnadsskyddet för sjukbesök och

medicin. Något som just pensionärer är beroende av i högre grad än yngre.

De flesta, säkert också pensionärer, uppfattar säkert sänkt skatt som att man får mer pengar att röra sig med när man går och handlar. Tyvärr är verkligheten inte så enkel.

För höjer man avgifter som alla måste betala så kan det hända att man får mindre pengar än innan skattesänkningen.

När fattiga sjuka pensionärer, fattiga ensamstående mammor och arbetslösa avstår från att hämta ut livsuppehållande medicin eller att gå till doktorn när de är sjuka borde kanske regeringen anses vara mördare.

Drömmen för vår borgerliga regering är uppenbarligen att gamlingarna ska dö så fort som möjligt, det blir billigast så. Det är väl litet för uppenbart och lögnen inte lika förrädiskt inlindad att driva gamlingarna över en ättestupa så det kanske vi slipper uppleva när man kan ta död på dem på mer subtilt sätt.

Snart får nog älgjakten konkurrens av den årliga jakten på åldringar vars inledning markeras av en promenad på Drottninggatan i Stockholm.

./.

——————————

Jag ser att statsministern framträtt i SVT och kommenterat den ökande ungdomsfattigdomen.
Reinfeldt säger att det finns fyra orsaker till den. Det får man hålla med om, nämligen Moderaterna,
Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, DN, 1, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Sanningen kan vara lögn”
 1. Kent Karlsson skriver:

  Alliansen ger och Alliansen tar! Granskar man jobbskatteavdrag och annat så ser man ju att de oftast ger med ena handen och tar med den andra! Synd bara att flera inte ser det!

 2. Kerstin skriver:

  Kent Karlsson:
  Händerna verkar dessutom olika stora, givarhanden verkar vara betydligt mindre än tagarhanden.

 3. T Lindholm skriver:

  Högkostnadsskyddet för Läkarbesök och Medicin höjdes ju för inte så länge sedan, närmare bestämt i Juli med drygt 20%..!
  Från 900 kr till 1200 kr för Läkarbesök, och från 1800 kr till 2200 kr för medicin.
  Och nu vid årsskiftet alltså en ny höjning.!?

 4. kalebass skriver:

  Pensionärer är förmodligen lika blinda som resten av befolkningen. Jag har sagt det förut, det tål att sägas igen : När resenärer på de allmänna kommunikationerna (tågen) tillfrågas om vad dom tycker om trafiken, så svarar en klar majoritet att ; jodå, det är jättebra! Samma människor har tidigare stått på perrongen, förbannade, likbleka och stirrat efter ett tåg som inte kommer i tid. Eller är inställt ! Ett av livets mysterier…

 5. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Vilken tur att de som jobbar då fått jobbskatteavdrag som gör att de har råd att gå till doktorn och köpa medicin så de kan fortsätta jobba. Problemet kommer inte förrän de inte har jobbskatteavdrag som sjuka, arbetslösa eller pensionärer…!

 6. T Lindholm skriver:

  Lasse
  Som jag då.
  Jag har fått känna på denna dj-la höjning med besked..!
  Nästa höjning kommer väl lagom till Midsommar 2013 med ytterligare 20%..!

 7. Kerstin skriver:

  Man sänker kanske skatterna för de yngre och arbetande för att deras pengar ska räcka till för att betala för deras föräldrars läkar- och äldrevård.

 8. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Jo, borgare talade ju förr om det ”civila samhället” (man menade familjen), som skulle ta hand om i princip all social service.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string 4MRree to the field below: