Idag börjar Centerns kommundagar i Örebro, men samtliga kommentatorer är övertygade om att det som partiet mest kommer att prata om är det redan sågade idéprogrammet från Stureplan i Stockholm. Tur att det också finns en svamp i Örebro.

Idag skriver sex tidigare välkända centerpartister en debattartikel i Aftonbladet. Sällan har något riksdagsparti blivit så hånat och nedgjort av vare sig nuvarande eller tidigare medlemmar.

Här skriver några tidigare centerpartister som i sin politiska gärning verkat som riksdagsmän, landstingsråd, partistyrelseledamöter, CUF-ordförande, statsråd, landshövding och talskrivare åt tidigare statsminister Thorbjörn Fälldin (C) en artikel som sågar partiet jäms med fotknölarna.

Det är inga vackra ord de har att säga om dagens Centerparti. Det går inte ens att trösta sig med att partiet hindrades från att ramla ut ur Riksdagen genom att partiet fick två procent av moderaternas väljare i form av stödröster. Kommer moderata väljare att göra om den räddningsinsatsen?

De skriver också att ett väsentligt problem för Centern är att ord och handling inte följs åt, och det måste man väl hålla med om. Maken till parti som slänger intetsägande floskler omkring sig finns inte.

De sex centerdebattörerna avslutar sin debattartikel med att konstatera att de efter långt och troget arbete för Centerpartiet tvingas konstatera att de numera måste betrakta sig som politiskt hemlösa.

De får väl trösta sig med att de inte är de enda tidigare centerpartister som känner likadant om man får tro opinionssiffrorna.

Man förstår att de är tidigare centerpartimedlemmar när man läst denna simpla sanning:
”Tyvärr visar utvärderingar att Sverige, i jämförelse med andra EU-länder, för den mesta koncentrations- och centraliseringspolitiken. Landsbygd och landsortskommuner har farit mycket illa under alliansåren.”

Nu är de politiskt hemlösa tidigare centerpartisternas slutsatser om sitt parti inte bara tyckande utan de har faktiskt tagit forskningen till intäkt för sina åsikter om dagens Centerparti:
”Att rättviseprofilen och den regionala profilen förlorats är dubbelt tragiskt eftersom modern forskning mer och mer betonar att den bästa samhällsutvecklingen erhåller vi i ett samhälle där inte fler och fler lämnas på efterkälken.”

Så sant som det är sagt!

./.

Läs Gösta Andersson, Per-Olov Blom, Karl-Olof Andersson, Börje Hörnlund,
Solveig Ternström och Carl-Erik Nilssons debattartikel i AB.

Läs Expressens roliga ledare om Matlandet Sverige.

Se Maramö
och sedan dö.

AB, 1, 2, 3, 4, SVD, 1, 2, 3, DN, SR, GD, Jinge, C, 1, 2, 3, 4, FJ, SMP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Sanningssägarna om pinsamheterna”
  1. Dangerous Beans skriver:

    Jag läste insändaren i Aftonbladet… Med deras tal om solidaritet och rättvisa så är de så långt åt vänster att det finns inget riksdagsparti som ens ligger i närheten. De kanske ska gå med i socialisterna eller SKP eller nåt?

    Däremot tycker jag att du har fel att Centern uppvisar en diskrepans mellan ord och handling. Jag tycker att deras Handling är helt i överensstämmelse med idéprogrammet. Vi har redan fri invandring (i värsta fall kan man alltid muta någon på Migrationsverket) och McDonald’s har kränger inte bara hamburgare utan även arbetstillstånd! Sålunda sänker man svenska löner till att passa det globala kapitalet (syftet med globaliseringen). Fri invandring leder till välfärdsstatens död = målet för nyliberaler och precis vad de säger i idéprogrammet. Även vad Rensvält säger i ”det sovande folket”. (Däremot är det väl få centerpartister som är poly. Utom landsbygdsministern då, men han verkar ju mest vara intresserad av djur http://www.youtube.com/watch?v=IBrybugODSA )

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string QOMFQG to the field below: