I många år har det hetat att journalister är vänstervridna och därmed sprider vänsterpropaganda när de utför sitt jobb. Det har visserligen varit svårt att upptäcka för dem som försökt, men vad spelar det för roll för dem som vill att deras fördomar ska vara sanning.

Nu har ännu en spik slagit i kistan när det gäller journalisters vänstervridenhet. Redan tidigare har de som läst Jan Mosanders bok ”Bland spioner, kommunister och vapenhandlare” om sitt yrkesliv insett att vänstersympatier i journalistkåren är ytterst låg.

TV-programmet ”Agenda” som sänds i SVT på söndagarna startades och leddes av journalisten Lars Adaktusson och blev givetvis genast beskyllt för att sprida vänsterpropaganda. Numera leds programmet av den kände kommunisten Mats Knutson, nej denna mening är menad som satir.

Den som ännu inte upptäckt var Herman Lindqvist haft och har sina sympatier uppmanas läsa hans bok om sitt yrkesliv. Egentligen finns det bara en enda journalist som klart och tydligt redovisat sina politiska vänstersympatier, nämligen Jan Guillou, men så måste han också räknas som en av Sveriges duktigaste journalister, om inte den duktigaste.

Nu spikas locket på kistan med de falska påståendena om journalisternas vänstervridenhet som gör att de sprider sin politiska propaganda över svenska folket i tidningar, radio, och tv när Lars Adaktusson öppet går ut och redovisar sin politiska hemvist.

Han går med i Kristdemokraterna och kandiderar som partiets kandidat till EU-parlamentet. Han kan alltså komma att ersätta Kristdemokraternas tidigare partiledare Alf Svensson, vilket väl får sägas vara raskt marscherat av någon som ofta blivit beskylld för att vara vänstervriden.

Varenda journalist vet och har i alla tider varit väl medvetna om vad massmedias ägare förväntar sig av dem. Och det är inte vänsterpropaganda. Den journalist som skulle börja sprida sin egen eventuella vänstersympatier i sina skriverier är väl medveten om att han inte skulle bli gammal på jobbet.

Problemet är att själva verkligheten är vänstervriden. Den journalist som skulle beskriva dagens samhällsutveckling när den bara kunde anas skulle genast fått sparken. Däremot kan den, i bästa fall, beskrivas nu när den är uppenbar och inte längre går att dölja.

Öppna ögonen.

./.

Dagens bild från Stockholm


Det går mot vår, snart behövs inte filt längre.

./.

DN, 1, AB, 1, SvD, 1, SR, Dag

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Svar på “Sista spiken i kistan?”
 1. Björn Nilsson skriver:

  A propå dina tiggarbilder: för några dagar sedan gick jag förbi en tiggare som satt nere i tunnelbanan, och alldeles i närheten stod en mängd småbarn. Dagisgrupp kanske. Det slog mig att de här barnen kommer att uppfatta tiggare som något alldeles naturligt i stadsmiljön om det inte sker en uppstädning snart. Vi som är äldre känner det inte som naturligt eftersom den här nivån på tiggeri förekom inte när vi var barn. Sorglig utveckling.

 2. Kurt skriver:

  Det är ju så att journalisternas verkliga politiska hemvist inte märks förrän de lämnat Public Service. Men då har det ju visat sig att många av dem har sin politiska hemvist mycket långt åt höger t ex:

  Göran Skytte, Edvard Unsgaard, Annika Ström Melin, Anna Tibblin Hansson (senare Unsgaard), Per Gudmundson, Margit Silberstein, Elisabeth Höglund, Willy Silberstein, K-G Bergström och Siewert Öholm

 3. Lasse skriver:

  Kurt:

  Ojdå, vad många namn! Men visst, du har helt rätt, flera av dem fortsätter sin gärning i den borgliga pressen vilket borde få en och annan som påstår att journalister generellt är vänster utifrån deras gärningar att börja tänka, men det är väl att hoppas på för mycket.

 4. Lasse skriver:

  Björn:

  Nej, det enda jag kommer ihåg är de så kallade gårdsmusikanterna, men de var ju ett fåtal jämfört med idag. Som barn hjälpte jag dem ibland med att samla ihop nedkastade mynt och ge dem.

 5. Kerstin skriver:

  Senaste exemplet på smyghögerjournalister är väl Adaktusson.

  Och sen, ”nu får man beskriva eländet”, jo men först då det är för sent att göra något åt det eftersom de åtgärder som krävs i princip är förbjudna enligt EU:s s.k. grundlag. Lissabonfördraget som föreskriver nyliberal privatiserings- och skattesänkarpolitik. Tänk, det sade S ingenting om när de röstade JA till detta fördrag.

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string 3W9o6s to the field below: