Att hänga med i svängarna är inte lätt när det ska tävlas i Eurovison song contest. Det tycks mig som det tävlas oavbrutet. Det tycks vara deltävlingar till förbannelse. Är det inte dags att ha en final snart?

Jag hänger ju inte riktigt med i ESC annat än att jag ser en och annan rubrik i pressen som tycks handla om sångtävlingen. Tänk om man kunde trycka på ESC-knappen på datorn och komma undan eländet, men det tycks vara omöjligt.

Nu lär det ha gått en deltävling i Köpenhamn där två 17-åriga tjejer från Ryssland med artistnamnet Tommachevy Twins uppträdde med sin sång. De lyckades tydligen så pass bra att de gick vidare till finalen. Vad den ska avgöras har jag däremot ingen aning om.

De här två 17-åriga artisterna blev utbuade av publiken, vilket kanske säger mer om dem som besöker sångtävlingar än de själva förstår. Orsaken till publiken buande måste nog sökas i det som pågår i östra Ukraina. Vad nu två 17-åriga sångerskor har med den saken att göra?

Själv undrar jag varför ingen buade ut Israels artister i tidigare schlagerfestivaler. Den aggressivitet som Ryssland beskylls för ägna sig åt i Ukraina har ju Israel ägnat sig åt i årtionden, ändå är det ingen som buar ut Israels artister på tv-sända sångtävlingar. Hur kommer det sig?

Nu säger folkpartiets kandidat till EU-parlamentet Jasenko Selimovic (FP) att buropen på sångtävlingen ”skickar en viktig signal till Ryssland”. Alltså väntar vi nu också på att likande burop sänder viktiga signaler till Israel eftersom han också enligt AB säger ” Det visar en sund protest mot Ryssland. Vi utövar tryck på Ryssland. Varje forum är bra när ockupation av ett land pågår”.


Den gamle cirkusdirektören Francois Bronett med sitt ”får jag be om största möjliga tyssssstnad” hade varit uppskattad av Israels tävlande i Eurovison song contest.

Nåja, på Krim röstade folket för en anslutning till Ryssland medan det nog går att betvivla att folket i Gazaremsan eller på Västbanken skulle rösta för en anslutning till Israel om de fick chansen att rösta om saken. Det är uppenbarligen skillnad på ockupanter och ockupanter i folkpartisters huvuden.

Ockupera mera!

./.

AB, 1, SMP, 1, 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Sjung ut”
 1. Dessa mina mista bröder skriver:

  Jag håller med dej ”Den aggressivitet som Ryssland beskylls för ägna sig åt i Ukraina har ju Israel ägnat sig åt i årtionden” men om det är bra att bua ut deras artister inte alltid är lyckat. I israels fall så har de massor med ” sk. vänner” som direkt rycker ut till deras försvar. Israel har ibland utnyttjat uppmärksamheten i melodifestivalen vem kommer inte ihåg ” För i går sade den Israeliska juryn ”from Jerusalem the holy capital of Israel”. Jag blir så himla upprörd, det är ett politiskt uttalande som de får göra oemotsagda inför miljoner tittare. ” se länk
  http://annawester.se/2008/05/25/jerusalem-ar-inte-israels-huvudstad-del-2/

  Bättre vore om Israel helt uteslöts från EBU så länge de är en ockupationsmakt.

 2. Våga skriver:

  Det är mycket märkligt att ingen i de ”etablerade” partierna har en avvikande rost vad gäller Ukraina. Alla sjunger samma visa från en Nato text. Detta kallas en demokrati? Skulle vilja höra Jasenko Selimovic (FP) berömma kritiken mot Israels kolonial och kriminella politik gentemot Palestinier. Det är många av oss som tycker att boropen faller platt då man sitter i en tävling där en uttalad rasstat tillåts delta i det så kallade Eurovision Contest. Jag skulle faktiskt vilja skicka en uppmaning till alla dessa välbetalda och ”etablerade” politiker: ”Våga stå mot israels apartheid. Anslut till bojkotten!” Svaret är förstås givet förväg. Det finns ingen med ryggrad där inte!

 3. LasseVbg skriver:

  Jag brukar aldrig rösta i eurovisonen och ser den mycket sällan men denna gången kanske jag ska lägga lite pengar på att rösta för Ryssland idag i finalen.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string NY3Nck to the field below: