Varför finns Israel? När FN 1948 röstade ja till delningen av det brittiska Palestinamandatet förstod givetvis de som redan bodde där, i det som idag är Israel och Palestina, inte varför just de skulle kompensera judarna för tyska folkets judeförföljelser.

Att världen, och framförallt européerna ville gottgöra det judiska folket för Tysklands judepolitik kan man förstå, men varför ett, i sammanhanget, helt oskyldigt folk skulle stå för kompensationen är fullkomligt obegripligt.

Det rätta hade väl varit att Tyskland skulle avstå ett rejält landområde åt judarna, det var ju faktiskt tyskar som i demokratiska val röstade fram en politik där judeförföljelser tydligt framgick av partiprogrammet.

Tyska folket visste mycket väl vad man röstade för, nämligen judeförföljelser.

Nu påstår judarna ofta att de har fått Israel av Gud, vilket är litet konstigt med tanke på att Gud inte existerar annat än som figur att hänvisa till när logiska argument inte räcker till.

Frågan är om det också är Guds vilja att Israelerna ska döda helt oskyldiga i Gaza? Skulle inte förvåna mig om det finns de som anser det.

Nåja, nu är läget som det är, och vi kan räkna med att förr eller senare resulterar Hitlers politik i att hela världen kommer att stå i brand. Tredje världskrigets utbrott kommer att ha sin grund i att Tyskarna slapp kompensera judarna för sin och Hitlers judepolitik.

Men det finns givetvis en lösning som i ett enda slag kan lösa hela problemet och skapa fred. Nämligen demokrati.

Alla politiska förståsigpåare i dagens demokratiska länder är fullkomligt eniga om att demokrati är det ända rätta.

Alltså är lösningen på kriget i mellanöstern inte en tvåstatslösning utan en enstatslösning med demokrati.


Så läge indoktrinering medelst lögner pågår kommer folk att döda varandra med hänvisning till en sagofigur och hans son.

Kunde FN dela det brittiska palestinamandatet i två områden så kan givetvis samma organisation givetvis slå ihop de bägge områdena till en stat där demokrati ska råda.

Låt sedan invånarna i området rösta fram sina representanter i sann demokratisk anda där majoriteten får makten – demokrati.

Lätt som en plätt!

./.

DN, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 Svar på “Skapa fred – döda Gud”
 1. bloggarbjorn skriver:

  Bland så kallade evangelikala kristna främst i USA (rått uttryckt: tok-kristna) som omfattar några tiotal miljoner människor och med rätt stort politisk inflytande torde man anse att Israels dödande är helt acceptabelt och enligt gudomliga anvisningar. Det hela skall sluta med Domedagen (det judiskt-kristna svaret på Ragnarök) varpå Jesus kommer tillbaka.

 2. Lasse skriver:

  Björn:

  Vad besvikna det kommer att bli.

 3. moteld skriver:

  Och judarna väntar på Messias, så när Jesus kommer tillbaka kommer de att säga; Det är inte han!
  Fast just nu verkar fan vara lös i regionen.

 4. gunnar nordin skriver:

  Den europeiska/judiska kolonin i Palestina planerades långt före nazismens framväxt i Tyskland
  Tyskar med judisk bakgrund ville knappast skaffa sig en stat på det tyska folkets bekostnad
  Sionisterna (av vilka en del samarbetade med nazisterna) ville – och vill fortfarande – ha ett land för ENBART judar
  Den överväldigande delen av förintelsens överlevande ville emigrera till Nordamerika
  Efter kriget sänkte USA och Kanada sina imigrantkvoter vad gällde judar.
  Den sista utposten blev Palestina, där Storbritannien bestämde kvoter som sionisterna inte godkände
  Palestinierna blev inte tillfrågade om hur många europeiska kolonialister de ville ta in i sitt land

 5. Bert skriver:

  Helt rätt. Gör en stat av alltihop. Frånta nuvarande ledare sina mandat och börja om under överinseende av FN.

 6. T Lindholm skriver:

  Här är ett par Citat från Obamas tal, som jag tog mig friheten att Kopiera från Sven Tycker.
  Helt enkelt Klockrent…!

  ””Våra hjärtan är krossade, eftersom så många vackra människors liv har gått till spillo. De dödades så snabbt. Våra tankar går till deras familjer”.
  – ”Vi vet också att Ryssland har stort inflytande över separatisterna”.
  – ”Jag hoppas att vi kan lösa det här på ett diplomatiskt sätt. Fortsätter Ryssland att stödja separatisterna kommer landet få betala ett högt pris”.

  Men, man skulle kunna byta ut några namn på några ställen och placera citaten i en annan konflikt. Varför inte låta det låta så här:

  – ”Våra hjärtan är krossade, eftersom så många vackra människors liv har gått till spillo. De dödades så snabbt. Våra tankar går till deras familjer”.
  – ”Vi vet också att USA har stort inflytande över Israel”.
  – ”Jag hoppas att vi kan lösa det här på ett diplomatiskt sätt. Fortsätter USA att stödja Israel kommer landet få betala ett högt pris”.

 7. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Klockrent.

 8. Lasse skriver:

  Bert:

  Ja, tvåstatslösning tror åtmnstone inte jag på, och det har hänt att det framskymtat också av professionella politiska kommentatorer, men aldrig riktigt framträdande.

 9. Lasse skriver:

  gunnar:

  Må så vara, men det var i FN man gjorde delningen och den i sin tur berodde på Hitlers judepolitik.

 10. Lasse skriver:

  moteld:

  De kommer att få vänta in i evigheten till när solen omfamnar jorden om ett antal miljarder år.

 11. Anders Åberg skriver:

  Problemet med både tvåstats och enstatslösningen är väl att ingen av dom är möjlig innan USA slutar stödja massmördarna i Israel. Humanitära eller allmänmänskliga skäl är ointressanta i vita huset, T Lindholm visar det tydligt och bra i sitt inlägg.
  För USA finns bara ekonomi, makt och strategi, människoliv är ovidkommande, iallafall andra människoliv än amerikanska.
  Att den amerikanska gangsterstaten skulle förändras inom överskådlig framtid verkar synnerligen osannolikt, så våra diskussioner om olika lösningar i Palestina känns tyvärr rätt ovidkommande.
  Vad alla i hela världen borde diskutera är hur vi skall desarmera USA. Militära lösningar kan vi glömma och varje nytt terrorattentat bara stärker den perversa amerikanska militärmakten. Återstår gör väl bara att försöka föra in en kritisk, demokratisk diskussion in i USA, att söka underminera landet inifrån så att krigsgalningarna till slut kan avsättas av sitt eget folk och ersättas med en civiliserad regim.

 12. Lasse skriver:

  Anders:

  Bra inlägg, jag håller givetvis med.
  Kanske ska vi beväpna indianerna? :-)

 13. Benny H skriver:

  Anders, bra skrivet har liknande tankegångar själv. När allt fler genomskådar USA-propagandan kommer skurkarna i Washington att få allt svårare att basunera ut sina lögner. Tyvärr har man i USA byggt upp ett enormt övervakningssystem av sin egen befolkning (och som det visat sig även allierade politiker man inte riktigt litar på) under täckmantel av det s.k ”terrorhotet”! CIA, FBI, NSA och en mängd andra organisationer ska se till att ingen ska kunna rubba de verkliga makthavarnas inflytande. Vart fjärde år låter man folket välja in en marionett som ska genomföra politiken, alternativet är ju detsamma som Kennedy råkade ut för. Sen är det väl så att om någon s.k terrorist lyckas mörda en USA-medborgare så drar Vita Huset igång propagandamaskinen medan man samtidigt struntar i att antalet döda i USA med handeldvapen ligger på ca 9000 liv om året. Lägg därtill alla gängrelaterade skjutningar med k-pistar och maskingevär så får man en skrämmande bild av ett samhälle i fritt fall. I vilket annat i-land som helst hade detta mer eller mindre betecknats som ett inbördeskrig som måste stoppas. Måttot verkar i alla fall vara att ska någon mörda en amerikan så ska det minsann vara en annan amerikan.

 14. QED skriver:

  Problemet är staten israel. Ta bort problemet så har man fred. Allt annat är ett recept för krig och folkmord!

 15.  
Lämna ett svar

Please copy the string 5GAr86 to the field below: